De Ziua Mondiala a Apei, elevii din Timis au testat calitatea apelor

88 vizualizari
ziua mondiala a apei
Distribuie pe

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, 20 de elevi din localitatea Nitchidorf din judetul Timis au participat la activitatile educationale organizate de voluntarii Smithfield Romania, testand calitatea apelor de pe raza comunei lor si invatand despre importanta gestionarii durabile a acestei resurse naturale pretioase.

Este al 7-lea an consecutiv de cand voluntarii Smithfield Romania, impreuna cu departamentul de protectie a mediului al companiei, elevi si profesori de specialitate din scoli din judetele Timis si Arad unde compania desfasoara activitati, organizeaza astfel de lectii-experiment. In cadrul acestor lectii, organizate sub forma unui laborator de testare in aer liber, elevii au ocazia sa analizeze parametrii apelor testate: turbiditate, temperatura, oxigen dizolvat, pH – si sa discute despre modalitatile prin care fiecare dintre ei se poate implica activ in protejarea si folosirea responsabila a resurselor de apa. 

Astfel, la finale saptamanii trecute, elevii din clasele a IV-a si a V-a ai Scolii Gimnaziale din comuna Nitchidorf au primit din partea companiei kit-uri speciale de analiza si au fost indrumati de catre voluntarii Smithfield si de cadrele didactice ale scolii sa devina mici chimisti si sa invete prin experiment secretele unui mediu curat si sanatos.

„Apa reprezinta una dintre resursele naturale esentiale vietii umane. De aceea, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, la fiecare inceput de primavara, compania noastra continua traditia implicarii elevilor in ceea ce consideram a fi o datorie principala a fiecaruia dintre noi – sa ocrotim mediul inconjurator si sa promovam o atitudine responsabila in ceea ce priveste gestionarea acestor resurse. Suntem incantati sa redescoperim, in fiecare noua generatie de elevi, respectul lor pentru natura si dorinta de a se implica in protejarea acesteia, lucruri pe care suntem onorati sa le sprijinim si prin intermediul acestui program dedicat Zilei Mondiale a Apei”, a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield Romania.

Pana in prezent, aproximativ 1.900 de elevi au participat in cadrul lectiilor deschise organizate in cei 7 ani de implementare a proiectului in Romania de catre echipa Smithfield.

Actiunea din Romania face parte dintr-un program international, desfasurat in 43 de tari sub egida Asociatiei Mondiale a Apelor (IWA), si sustinut de numeroase companii renumite la nivel international, printre care si Smithfield Foods Inc. Ziua Mondiala a Apei (WWD) reinnoieste la fiecare 22 martie pledoaria pentru gestionarea durabila a resurselor de apa dulce.

Pentru detalii suplimentare:
http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html
http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/proiecte/mediu/

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video