Aerteknika

Hidroelectrica a inaugurat o investitie de 160 milioane euro pe Raul Olt

hidroelectrica
vizualizari

Hidroelectrica si-a conservat potentialul de dezvoltare si reuseste sa se mentina ca unul dintre cei mai mari investitori in domeniul energiei regenerabile, prin inaugurarea unei noi Hidrocentrale pe raul Olt, investitie in valoare de peste 160 milioane euro.

Centrala Hidroelectrica Racovita, investitie aprobata inainte de Revolutie, prin Decretul nr. 24/1989 a fost inaugurata joi, 19 decembrie 2013 si incepe perioada de probe functionale complexe la primul hidroagregat, urmand sa intre in exploatare comerciala in prima parte a anului viitor. Este cea de-a 27-a capacitate de productie inaugurata, din cele 30 prevazute sa fie realizate pe raul Olt.

Prim-ministrul Guvernului Romaniei, Victor Ponta, a initiat din camera de comanda prima rotire a hidroagregatelor din centrala, in prezenta ministrului delegat pentru energie, Constantin Nita si a invitatilor prezenti la inaugurare.
Realizata dupa un proiect cu parametri optimizati in 2011, CHE Racovita are o putere instalata de 31,5 MW si poate produce o cantitate de energie de 74 GWh, intr-un an mediu hidrologic.

CHE Racovita completeaza salba de hidrocentrale de pe raul Olt, amenajare hidroenergetica care s-a dovedit providentiala prin cantitatea de energie produsa in perioadele de seceta, cand debitele Dunarii erau foarte scazute.

Exploatarea complexa a intregului potential al raului Olt, cu cele 30 de hidrocentrale proiectate, poate ajunge la o putere instalata de 1084 MW si o energie anuala medie de cca. 3000 GWh ceea ce inseamna peste 10% din puterea la varf din Romania si peste 6% din consumul anual de energie.

“La numai 6 luni de la iesirea din insolventa Hidroelectrica roteste pentru prima oara turbinele unei noi Hidrocentrale pe Olt. Aceasta s-a realizat cu eforturi si sacrificii ale salariatilor si cu o regandire a prioritatilor investitionale. Este semnul recuperarii vitalitatii Hidroelectrica, o firma emblematica pentru economia romaneasca, unul dintre pilonii sistemului energetic national, care furnizeaza cca. 80% din serviciile necesare pentru asigurarea alimentarii cu energie, in conditii de siguranta a intregii tari” a declarat Mihail Stanculescu, presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Hidrocentrala de la Racovita inglobeaza un volum foarte mare de munca, de studii si de solutii tehnice, dar valorifica forta de munca, tehnologie si echipamente hidroenergetice made in Romania. Mentionam firmele ISPH pentru proiectare, Hidroconstructia si Energomontaj pentru constructii si montaj si UCM Resita, pentru echipamentele hidroenergetice.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare