Aerteknika

Inaugurarea statiei de pompare a apei Stanca Costesti, reabilitata de compania Mecanex

Stație de Pompare a Apei Stânca Costești
vizualizari

După o perioadă de mai mult de 25 de ani în care nu a funcționat, Stația de Pompare a Apei Stânca Costești, din județul Botoșani a fost inaugurată luni 23 iulie a.c., în prezența ministrului agriculturii, Petre Daea.

Lucrările de reabilitare la două din cele patru echipamente de pompare au fost realizate de compania Mecanex SA, Botoșani. În cadrul acestui proiect, realizat din fonduri guvernamentale, au fost reabilitate două agregate de pompare de tip 18 NDS, cu automatizările aferente și lucrările hidromecanice. Investiția în valoare de 749997 lei s-a realizat într-un timp foarte scurt.

“Acest proiect a reprezentat o mare provocare pentru noi, echipamentele aflându-se într-o stare avansată de degradare. Suntem foarte mulțumiți deoarece am reușit să finalizăm lucrările înainte de termenul limită, pe care l-am stabilit inițial împreună cu domnul ministru, 31 iulie a.c. Acest lucru a fost posibil și datorită bunei colaborări pe care am avut-o cu reprezentanții filialelor teritoriale ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare din Iași și Botoșani. Investițiile în sistemele de irigații susțin implicit și industria țării, noi fiind singura fabrică care produce pompe industriale din România.”, a afirmat managerul general  al companiei Mecanex SA, Ciprian Bidașcă, aflat la inaugurarea stației de pompare.

Stație de Pompare a Apei Stânca Costești

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat că este foarte mulțumit de calitatea lucrărilor și de promptitudinea și seriozitatea de care au dat dovadă reprezentanții companiei Mecanex, acest proiect fiind doar primul pas din șirul de investiții în agricultură, și implicit, în proiectele de irigații din județul Botoșani pe care le are în plan.

Mecanex este singurul producător român de pompe industriale, activând de peste 45 de ani cu un portofoliu impresionant pe întreg teritoriul țării. Pe lângă proiectele din județul Botoșani, compania a mai câștigat, în asociere cu alți parteneri,  o serie de licitații pentru reabilitarea și modernizarea unor stații de pompare din județele Teleorman, Iași, Constanța șa.

De asemenea, firma Mecanex mai are în desfășurare proiecte pentru modernizarea sau adaptarea infrastructurii de irigații, pe măsura 4.3, în județele: Arad, Iași etc.

De curând compania botoșăneană a lansat o nouă pompă, proiectată și produsă în totalitate de Mecanex. Noul model, MEX MV 300, este o pompă verticală, multietajată, echipată cu un electromotor situat în partea superioară a agregatelor.

pompa de apa MEX-MV 300

Noua pompă de apă MEX-MV 300 reprezintă cea mai inovatoare și versatilă soluție din momentul de față din domeniul pompelor și poate fi folosită în sistemele de irigații, în alimentarea cu apă a localităților și nu numai.

Pompele MEX-MV 300 sunt echipate cu motoare nemțești și sunt capabile să susțină debite de până la 1500 m3/h, pentru înălțimi de pompare de maximum 110 m.

Modelul MEX-MV 300 este destinat vehiculării apei curate, dar poate vehicula și apă ușor impurificată, cu suspensii solide până la maximum 300 mg/l.

Mecanex SA Botoșani este o firmă cu capital privat integral românesc, fondată în anul 1972. În prezent, acționarul majoritar este Ciprian Bidașcă, acesta ocupând și funcția de manager general al firmei care se află în zona industrială a orașului Botoșani, are aproximativ 140 de angajați și se întinde pe o suprafață de 45.000 mp.

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019