Aerteknika

”Memorandumul de Intelegere dintre Administratia Nationala «Apele Romane», Romania si Asociatia Board-urilor de Apa din Olanda (Unie van Watterschappen)” a fost prelungit, pana in anul 2020

Memorandumului de Intelegere dintre Administratia Nationala „Apele Romane”, Romania si Asociatia Board-urilor de Apa din Olanda (Unie van Watterschappen)
vizualizari


In perioada 23 - 24 ianuarie 2017, a avut loc la Bucuresti workshopul tehnic, in cadrul „Memorandumului de Intelegere dintre Administratia Nationala „Apele Romane”, Romania si Asociatia Board-urilor de Apa din Olanda (Unie van Watterschappen)” (semnat, in data de 23 iunie 2008, la Haga si prelungit pana, in anul 2020, prin schimb de scrisori intre presedintii celor doua parti).

La acest eveniment au participat din partea olandeza: specialisti din cadrul Autoritatilor Regionale de Apa Rijnland, Roer en Overmaas, Noorderzijlvest si Sediului Central al Autoritatilor de Apa din Olanda, precum si un reprezentant al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos in Romania, iar din partea romana: specialisti din cadrul Ministerului Apelor si Padurilor, Administratiei Nationale „Apele Romane”, Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si Administratiilor Bazinale de Apa.

Intalnirea a fost deschisa de catre domnul Director George Constantin – Director Directia Management Resurse de Apa din cadrul Ministerului Apelor si Padurilor, si condusa de domnul Sorin Rindasu, Director Departamentul Situatii de Urgenta din cadrul A.N. „Apele Romane”, membru in cadrul Comisiei Bilaterale pentru aplicarea Memorandumului. 

Scopul workshopului a fost de a discuta aspecte privind dificultatile in implementarea Directivelor Europene (Directiva Cadru privind Apa si Directiva privind Riscul la Inundatii) precum si masuri de tip “win-win”, de a realiza un schimb de experienta privind activitati/proiecte de interes pentru cele doua parti referitoare la managementul apei, inclusiv procedee de imbunatatire a mentenantei si a sigurantei digurilor, dar si discutii privind identificarea unor posibile viitoare colaborari directe intre Administratiiile Bazinale de Ape si Autoritatile de apa din Olanda privind gestionarea riscului la inundatii, inclusiv prin aplicarea conceptului “mai mult spatiu pentru rauri” si refacerea zonelor umede.

In acest context, in data de 24 ianuarie 2017, cu sprijinul Romsilva - Administratia Parcului Natural Comana, a avut loc o vizita pe teren in Comana, judetul Giurgiu.

Rezultatele workshopului, inclusiv propunerile de colaborare vor fi prezentate la cea de-a sasea intalnire a Comisiei mixte romano- olandeze pentru implementarea „Memorandumului de Intelegere dintre Administratia Nationala „Apele Romane”, Romania si Asociatia Board-urilor de Apa din Olanda (Unie van Watterschappen), Olanda”, care urmeaza sa se desfasoare in decursul acestui an, in Romania. 

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019