Aerteknika

O treime din populatia Romaniei nu are acces la retele de apa

fantana apa
vizualizari

Doar 65,2% din populația României era racordată la sistemul public de alimentare cu apă în 2016, arată datele Institutului Național de Statistică.

Populația deservită de sistemul public de alimentare cu apă a reprezentat 65,2% din totalul locuitorilor României în anul 2016, dar ponderea este de doar 30% în mediul rural, arată un comunicat al INS, preluat de Agerpres.

În anul 2016, populația deservită de sistemul public de alimentare cu apă a crescut cu 218.691 persoane față de anul 2015, ajungând la 12.853.110 persoane.

În ultimii ani, mai multe proiecte de construcție a rețelelor de apă și canalizare au fost pornite, cu sprijinul fondurilor europene din Programul Operațional Regional și al unor finanțatori internaționali, precum BERD.

Potrivit datelor statistice, 94,9% din populația rezidentă urbană era anul trecut conectată la sistemul public de alimentare cu apă, dar în mediul rural doar 30,8% din populația rezidentă avea acces la rețeaua de apă.

În ceea ce privește volumul de apă distribuit, acesta a fost de 1,03 miliarde de metri cubi, cu 124,9 milioane de metri cubi mai mic decât în anul 2015, mai spune INS.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019