SANICIAT 2, modul de producere a apei calde menajere

146 vizualizari
CIAT
Distribuie pe

Modulul de producere a apei calde menajere SANICIAT 2, ce poate functiona in mod instantaneu, semi-instantaneu sau prin acumulare, este un aparat monobloc si compact, gata pentru a fi racordat. Destinat sectorului rezidential, hotelier, medical, industrial si de servicii, acesta este conceput pentru a fi amplasat/instalat intr-un spatiu tehnic. Certificat ACS (Certificat de Conformitate Sanitara), SANICIAT 2 este prevazut standard cu un sistem de tratare impotriva legionellei si este disponibil optional si in versiunea HEE (Inalta Eficienta Energetica).

SANICIAT 2 se remarca prin dimensiuni reduse, el utilizand un nou model de placi de schimbator dezvoltate de catre CIAT pentru gama ITEX. Fiind deosebit de compact, acesta optimizeaza coeficientul de schimb termic si permite reducerea volumului sistemului cu aproximativ 15%, fata de modelele anterioare.

SANICIAT 2 este disponibil in 23 de talii. Unitatea produce un debit de apa calda sanitara de pana la 12,3 m³/h (temperatura de 55°C pentru temperatura circuitului primar de 90°C).

Temperatura poate fi reglata pana la 65°C, iar temperatura maxim admisibila a circuitului primar este de 100°C. Presiunea maxim admisa este de 10 bar in circuitul primar si 7 bar in circuitul de apa calda sanitara.
SANICIAT 2 este deosebit de usor de instalat datorita racordurilor standard furnizate pe circuitul hidraulic, nefiind necesara deschiderea tabloului electric pentru a conecta modulul la reteaua electrica. Cablul de 1,2 m lungime, ce iese din tabloul electric, este pregatit pentru a fi conectat. Mai mult, modulul este livrat cu presetupe si canal de cablu cu tije filetate. Ca si modelul anterior, modulul SANICIAT 2 este prevazut standard cu un sistem de tratare impotriva legionella. Controllerul este proiectat cu o setare ce poate fi activata pentru a stabili durata si frecventa tratarii. Tratarea determina o crestere rapida a temperaturii apei, fie in rezervorul de acumulare si in bucla de distributie, fie direct in bucla de distributie in cazul modelelor folosite pentru producerea instantanee de apa calda menajera.

SANICIAT 2 este proiectat cu un nou controller ce este deosebit de usor de utilizat si setat. Selectarea optiunilor prin interfata panoului frontal este simpla si complet intuitiva. Ecranul cu afisaj clar si ergonomic, indica informatii ca, data si ora, temperatura de referinta ACM, temperatura masurata a ACM, procentul de deschidere al vanei cu trei cai etc. O multitudine de alti parametri sunt foarte simplu de setat: temperaturile de referinta de zi si de noapte, alarmele de temperatura inalta si scazuta, perioadele in care scade temperatura de referinta, tratarea impotriva legionella cu setari personalizabile (frecventa, durata, zile) si pentru trimiterea de informatii catre cele doua contacte seci pentru gestiunea centralizata(functionare si defecte). Poate fi vizualizata o lista cu 20 cele mai recente erori si un contor de functionare pentru pentru pompe.

Este prevazuta standard cu o conexiune BMS folosind protocolul MODBUS RTU RS485. Sunt disponibile 4 intrari de informatii totul sau nimic, dintre care 2 pentru controlul la distanta printr-un contact normal deschis (conexiune cu AQUACIAT 2 HYBRID), precum si intrari si iesiri 0-10 V/4-20 mA/Pt100.

Daca este selectata optiunea HEE modulul este echipat cu o pompa cu motor cu magnet permanent pentru eliminarea pierderilor de putere. Utilizand in plus si variatorul de viteza, consumul de putere este redus cu pana la 50%, in functie de modele si de utilizare.

SANICIAT 2 face parte din gama CIAT Hysys si este in mod deosebit recomandat pentru functionarea impreuna cu AQUACIAT 2 HYBRID, prima gama de pompe de caldura reversibile hibrid, monobloc,pentru exterior, continand un cazan in condensatie integrat cu functionare cu gaz natural.

Sunt disponibile mai multe optiuni, pompe simple sau duble, cu corpuri din fonta si cu rotor imersat sau cu corpuri din inox cu motor ventilat, un sistem de actionare cu vana cu trei cai cu functie de siguranta sau izolatie termica a schimbatorului.

EUROCONFORT
Str Radului nr15 sector 4
041394 Bucarest
Romania
Oana GHERGHINA
Telefon: + 40 21 320 42 42
Fax: + 40 21 323 23 24
oana.gherghina@euroconfort.ro

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video