Un nou inceput pentru raul Dambovita - Lansare campanie crowdfunding DambovitaSmart

181 vizualizari
smart dambovita
Distribuie pe

Campania "Arhipelag pe Dambovita - educatie pentru viitorul orasului" se va lansa sambata, 10 octombrie, de la ora 10:00, in fata Bibliotecii Nationale, pe raul Dambovita, cu un eveniment in cadrul caruia Dan Perjovschi va desena pe suprafata primei insule a viitorului arhipelag de pe Dambovita.

Evenimentul este organizat de grupul de initiativa Dambovita SMART, si va deschide o campanie de constientizare cu privire la importanta si beneficiile implicarii cetatenilor in viata orasului, plecand de la initiativa civica Dambovita SMART.

Tot sambata este si lansarea Jocului Actorilor Urbani URBOTECA, ca eveniment al Anualei de Arhitectura organizata de Ordinul Arhitectilor – filiala Bucuresti. Jocul simuleaza felul in care se iau deciziile de planificare si proiectare urbana intr-o comunitate.

Grupul de initiativa civica pentru Dambovita a fost initiat de Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23, Echipa URBOTECA - In oras despre oras, Space Syntax si DC Communication, si beneficiaza de sprijinul Expert Forum, MNAC-Muzeul National de Arta Contemporana, NOD Makerspace, ATU - Asociatia pentru Tranzitie Urbana, Asociatia Poiana lui Iocan.

Prima sa actiune va fi documentata pentru realizarea unui material didactic care prezinta tinerilor diverse perspective asupra oraselor si modul in care cetatenii se pot implica direct in viata orasului lor.

In aceasta campanie, se vor construi insule plutitoare si vor fi create locuri si prilejuri de intalnire pentru locuitorii Bucurestiului. Insulele vor fi platforme-suport pe care oamenii pot lasa in scris gandurile si nevoile lor cu privire la cum sa se dezvolte Bucurestiul. Aceste mesaje vor fi centralizate si vor fi transmise candidatilor pentru functiile de consilieri si primari din Bucuresti. Astfel, propunerile lor electorale ar putea sa fie mai conectate la dorintele cetatenilor si va fi facilitat dialogul intre alegatori si candidati.

In luna iunie, anul acesta,in acest spatiu de langa Biblioteca Nationala, a fost organizat UrbanFest - festival al dezvoltarii urbane de catre Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice si al ARCUB. Cu acest prilej, s-a creat o punte de legatura intre diverse institutii, profesionisti, organizatii non profit si locuitori, care impreuna au putut experimenta si imagina noi utilizari ale raului. In timpul festivalului s-a constituit Grupul de initiativa, care isi propune sa ofere diferite modalitati de dialog si consultare intre segmentele de public si decidenti. Aceasta campanie, in care oamenii se implica direct in crearea unui nou spatiu public si in care Dambovita este din nou in centrul atentiei, este prima noastra initiativa, si o continuare fireasca a demersului Comisiei Europene din aceasta vara.

Campania va fi sustinuta printr-un demers de crowdfunding. Pentru contributori, pe langa alte facilitati, va fi oferit un numar limitat de exemplare ale publicatiei Orasul - un manual de utilizare, realizat de ATU in parteneriat cu Editura Igloo si finantat ca proiect cultural editorial de catre Ordinul Arhitectilor din Romania. 

Organizatorii si sustinatorii lor spera ca acest demers sa se transforme intr-o poveste de buna practica pentru viata urbana, care va avea rolul de a inspira si de a convinge tinerii de azi sa se implice in viata orasului.

Echipa proiectului
Suntem un grup de profesionisti si cetateni care, de 20 de ani, ne implicam activ in lupta pentru transformarea orasului Bucuresti intr-un loc mai bun in care sa traim mai bine.
Organizatorii campaniei: Asociatia Ivan Patzaichin Mila 23, Echipa URBOTECA - In oras despre oras, Space Syntax, DC Communication
Partenerii campaniei: Dan Perjovschi, Expert Forum, MNAC-Muzeul National de Arta Contemporana, NOD Makerspace, ATU - Asociatia pentru Tranzitie Urbana, Asociatia Poiana lui Iocan.

Sustinatorii campaniei: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video