Ziua Maritima Europeana se celebreaza si la Bucuresti

61 vizualizari
european maritime day
Distribuie pe

In data de 22 mai, la Bucuresti, ca parte a evenimentelor dedicate Zilei Maritime Europene 2014, este organizat Forumul de Inovare Social-Economica Marea Neagra - Dunare, pe tema promovarii antreprenoriatului inteligent in contextul inovarii in regiune.

Tema centrala a Zilei Maritime Europene 2014 este inovarea si cercetarea realizate in sectorul economiei maritime, ce pot determina o redresare a cresterii economice si a ocuparii fortei de munca la nivel european, garantand in acelasi timp un viitor sustenabil atat pentru marile si oceanele Europei, cat si pentru toti cetatenii a caror existenta depinde de ele. Evenimentele dedicate se vor desfasura, in jurul datei de 20 mai, in principal la Bremen (in Germania), precum si in alte state membre. 

La Bremen, va avea loc o conferinta care va include 21 ateliere de lucru organizate de partile interesate, doua sesiuni plenare cu oratori de marca, mai multe sesiuni la nivel inalt, o expozitie speciala pe teme maritime, o serie de actiuni publice si un eveniment inovator dedicat stabilirii de contacte. Conferinta va servi, pe parcursul celor doua zile, drept platforma de dezbateri si de schimb de bune practici.

Ziua Maritima Europeana, creata la 20 mai 2008 printr-o declaratie tripartita a presedintilor Comisiei Europene, Parlamentului European si Consiliului UE, se sarbatoreste in fiecare an in jurul datei de 20 mai si are ca scop cresterea vizibilitatii Europei maritime. Editiile precedente ale Zilei Maritime Europene au avut loc la Bruxelles (2008), Roma (2009), Gijon (2010), Gdansk (2011), Göteborg (2013) si Valetta (2013).

In intampinarea Forumului Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (Viena, 26-27 iunie 2014), capitala Romaniei va gazdui la Palatul Parlamentului evenimentul national pregatitor prin care se urmareste conturarea catorva proiecte majore prioritare, capabile sa reconfigureze viitoarea dezvoltare economica si sociala la care participa 14 state si economii din zona.

High Level Stakeholder Forum (ed. IV)
"Forumul Inovarii Social-Economice Dunare - Marea Neagra"
Promovarea unui Antreprenoriat Inteligent in contextul INOVARII pentru Regiunea Dunare - Marea Neagra
Bucuresti - ROMANIA, 22-23 mai 2014 

Ne face placere sa va informam ca in parteneriat si la sediul Senatului Romaniei - Sala de Consiliu "Constantin Stere", in data de joi - 22 mai 2014, va avea loc deschiderea celei de-a patra editii a Forumului Inovarii Dunare-Marea Neagra, cu ocazia marcarii Zilei Maritime Europene in Romania, sub egida Comisiei Europene - DG MARE. In acest an, Forumul cu caracter international este organizat in scopul unei mai bune pregatiri a proiectelor majore de investitii ce urmeaza a fi implementate in contextul aplicarii Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), destinata sa transforme radical macro-regiunea.

Formatul Forumului include, in principal, doua Workshop-uri speciale, dedicate promovarii noului Management SMART pentru proiectele de investitii UE, cat si rolului educatiei antreprenoriale pentru relansarea economica a regiunii. La finalul primei zile, va avea loc Ceremonia de Decernare a Trofeului “Black Sea - Danubian Social & Economic Innovator”.

In cea de-a doua zi, vineri - 23 mai 2014, la Institutul Bancar Roman, este propusa sa aiba loc si o sesiune practica de training pentru sprijinirea elaborarii proiectelor multinationale in consortiu, ce pot fi co-finantate prin Programul Horizon 2020, in acelasi context al privilegierii obiectivelor cu veritabil impact dunarean. Ulterior, in baza exercitiului colectiv de simulare, se va desfasura si un eveniment de tip Project Market Place pentru negocierea parteneriatelor internationale necesare depunerii proiectelor.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video