AQUACIAT Power HEE

139 vizualizari
AQUACIAT Power HEE
Distribuie pe

AQUACIAT Power, noua generatie de chillere racite cu apa si pompe de caldura aer/apa de la CIAT, includ acum optiunea de inalta eficienta energetica (High Energy Efficiency-HEE). Disponibile in puteri cuprinse intre 300 si 650 kW, versiunea HEE utilizeaza cel mai bine experienta dobandita, cu 600 unitati in functiune in toata lumea, de la lansarea sa pe piata in 2008. Versiunea Clasa A de inalta eficienta energetica (HEE) poate reduce consumul de energie cu inca 10%. AQUACIAT Power HEE cu destinatie multipla este in mod special destinat sistemelor de aer conditionat pentru cladiri de mari dimensiuni, hoteluri, in industrie, birouri si magazine.

AQUACIAT Power HEE este diferit in special datorita inaltei sale performante energetice. In primul rand, ansamblul schimbatorului de caldura cu placi brazate a fost optimizat cu o crestere a suprafetei de schimb cu 25%. In al doilea rand, au fost utilizate ultima generatie de compresoare SCROLL si mai puternice. Exista, de asemenea, opţiunea unui schimbator de caldura multitub pentru piata industriala. Aceasta gama are o gama larga a temperaturii de functionare, cu o temperatura de iesire a apei racite ce variaza intre -12 °C si +18 °C.

AQUACIAT Power HEE este deosebit de silentios in timpul functionarii. Este singura unitate din clasa sa care ofera atat clasa A de eficienta energetica si un nivel de zgomot redus, de doar 56 dB(A) la 10 metri, cu o putere de 650 kW. Unitatea a obtinut un coeficient ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio - coeficient european de eficienta energetica sezoniera) de 4.39, ceea ce inseamna la fiecare 1 kW de energie electrica - 4.39kW putere de racire.

AQUACIAT Power HEE utilizeaza sistemul de control CONNECT 2, care utilizeaza protocolul de comunicare Modbus/JBus ca dotare standard, fiind insa disponibil si cu optiunea LON sau Ethernet. Functia „master-slave” optimizeaza exploatarea a doua maşini si garanteaza ca informatiile sunt verificate si trimise inapoi la sistemul de management al cladirii de la distanta. Este de la sine inteles ca sistemul CONNECT 2 ajusteaza in mod constant performantele aparatului cu cerintele utilizatorului. In cazul in care sunt instalate compresoare in paralel, de exemplu, ele pot fi controlate pe o baza floor-by-floor, cu puterea adaptata constant nevoilor, in timp real.

In fine, pentru a creste si mai mult performanta energetica, sunt disponibile versiunile cu recuperare de energie totala sau partiala. Acest sistem poate fi folosit pentru recuperarea energiei termice eliminate si incalzirea unui circuit de apa extern. Pentru recuperare de energie totala se adauga un condensator de apa in amonte de condensatorul de aer pe fiecare circuit de racire, permitand obtinerea unor cantitati considerabile de apa calda pana la 50°C. In versiunea recuperare de energie partiala, se poate obtine apa la temperaturile 60°C - 65°C, in cantitati mai mici. Caldura de la gazele de evacuare ale compresor sunt apoi utilizate direct, prin intermediul unui schimbator de caldura-desuperheater. Aceste optiuni sunt utilizate cu preponderenţa in cladirile in care necesarul de apa calda menajera ramane constant pe tot parcursul anului (hoteluri, centre de agrement etc.). Eficienta energetica totala poate fi, prin urmare, crescuta cu 150% in modul de recuperare energie totala.

Despre Grupul CIAT
Fondat in 1934, Grupul CIAT este unul dintre liderii europeni in solutii pentru sisteme de incalzire, racire si tratarea aerului in cladiri. Dezvoltarea sa subscrie la optimizarea utilizarii energiei si imbunataţirea confortului si a calitatii aerului in interiorul cladirilor. Catalogul de produse CIAT include 130 game de produse concepute pentru nevoile specifice ale pietelor tertiare, rezidentiale, industriale si de asistenta medicala.
Initial o afacere franceza de familie, Grupul CIAT detine in prezent 2200 de angajati in toata lumea (1600 in Franta), in cele 9 unitati de productie ale sale si este reprezentata in peste 70 tari prin filialele sale si reteaua sa extinsa de distributie.

CIAT-Ozonair Ltd,
5 The Tech Centre,
Canada Road,
Byfleet,
Surrey, KT14 7JX.
UK
NUTLEY Roy
Phone: 0044 1932 354955
roy.nutley@ciat.co.uk

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video