GEZE introduce noi sisteme pentru fatade active climatic si un control inteligent al cladirilor

211 vizualizari
geze
Distribuie pe

martie 2017 - GEZE, liderul in sisteme premium de actionare a usilor, a ferestrelor si a tehnologiei de siguranta, lanseaza modulul de interfata, IQ box KNX, pentru gestionarea eficienta si controlata a ferestrelor si componentelor din cladiri. Inovatia propune o ventilare inteligenta, eficienta energetic si sigura, fie ca vorbim despre cladirile publice, de birouri sau de scoli, care sa asigure un climat interior sanatos.

Din dorinta de a preintamina nevoile clientilor prin cele mai bune solutii, fatadele „active climatic” sunt rezultatul interactiunii inteligente dintre ferestre si senzorii care inregistreaza schimbarile din mediul inconjurator, dar si ale climatului din incinta cladirilor. Ferestrele echipate cu automatizari sunt o solutie ideala pentru racirea naturala pe timp de noapte a cladirilor, acestea fiind monitorizate si operate in mod inteligent prin intermediul interfatei IQ box KNX integrate in sistemul de manangement KNX.

Modulele inteligente de actionare a ferestrelor IQ pot fi integrate in sistemul KNX al cladirilor ca participanti directi pentru aerisirea naturala controlata. Astfel, starile ferestrelor: deschis/inchis sunt afisate centralizat si pot fi controlate dintr-un singur loc. Pe langa aceste beneficii, o importanta deosebita o are conectivitatea cu alte componente din sistemul cladirii KNX, precum butoanele, senzorii existenti, solutiile de climatizare sau incalzire. De exemplu, in cazul in care o statie meteo KNX sau un senzor de calitate a aerului raporteaza precipitatii, vant, o concetratie ridicata de CO2 sau o diferenta de temperatura, ferestrele vor primi un semnal pentru a se inchide sau deschide prin intermediul modulului IQ KNX.

Prin activarea precisa a ferestrelor, modulul permite economisirea energiei, dar mai ales furnizeaza informatii despre calitatea aerului din incapere si a conditiilor din mediul exterior. De asemenea, modulul IQ KNX transmite notificari suplimentare despre starea ferestrelor, precum latimea exacta de deschidere, disfunctionalitati sau numarul de cicluri de deschidere si inchidere.

De asemenea, sistemele de actionare de tipul motoarelor cu lant, SlimChain, respectiv PowerChain, pot fi utilizate si integrate in mod flexibil in proiectele de mari dimensiuni. Motorul SlimChain, poate fi folosit pentru automatizarea deschiderii ferestrelor de aerisire sau evacuare de fum, asigurand astfel un schimb eficient de aer, integranduse in fatada. PowerChain este un motor dedicat ferestrelor si/sau luminatoarelor de dimensiuni mari si greutati ridicate, dar si pentru cele de acoperis si cupole. Modulele IQ pot face diferente intre starea de alarma (RWA) si starea de ventilatie, oferind o deschidere rapida si maxima, fara zgomot.

In cazul unui incendiu, la alarmare, datorita controlului inteligent integrat si modulelor combinate, ferestrele pot atinge maximum de deschidere in mai putin de 60 de secunde. De asemenea, unitatea de comanda asigura deschiderea sau inchiderea secventiala in conditii de siguranta, precum si sincronizarea pana la trei unitati.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul GEZE Romania: www.geze.ro
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video