Honeywell opreste vanzarile refrigerantului R404A

135 vizualizari
Honeywell
Distribuie pe

Honeywell a declarat că intenționează să renunțe la vânzarea agenților frigorifici cu potențial de încălzire globală GWP R404A și R507 în Europa începând cu anul viitor.

Honeywell a declarat la inceputul lui aprilie 2017 că intenționează să oprească vânzarea de agenți frigorifici Genetron 404A (R404A) și Genetron AZ-50 (R507) în Uniunea Europeană în 2018, așa cum permit contractele.

Unul dintre principalii producători mondiali de agenți frigorifici, Honeywell, a explicat că a luat această decizie „ca anticipare a deficitului de produse cu potențial mare de încălzire globală mare, cauzat de programul de reducere a emisiilor de gaze fluorinate cu efect de seră”.

Toți producătorii și furnizorii au crescut dramatic prețurile R404A și R507 în acest an, anticipând reducerea cu 37% a emisiilor de CO2, cerută pe anul viitor în cadrul reglementărilor europene privind gazele fluorinate. Chemours a anunțat recent creșterea consecventă cu 25% și 30% a prețurilor lunare pentru aceste gaze cu potențial de încălzire globală și a avertizat asupra deficitului de anul viitor, însă Honeywell este primul producător care anunță încetarea furnizării.

Acest ultim anunț va pune cu siguranță presiuni inflaționiste asupra prețurilor agentului frigorific R404A și poate determina alți producători să recurgă la acțiuni similare.

Europa se află acum la doar câteva luni distanță de „panta” reducerii gazelor fluorinate cu efect de seră din 2018, care va înregistra o scădere de 37% a nivelului de referință. În termeni practici, aceasta înseamnă că industria europeană va trebui să reducă emisiile până la maximum 115 Mt CO2eq - puțin peste două treimi din cantitatea de CO2 de 168 Mt consumată în 2015.

„Datorită reducerii mari, mandatate a cotei, care va fi implementată la 1 ianuarie 2018, este așteptat ca o retragere treptată accelerată a produselor cu potențial mare de încălzire globală să fie necesară pentru a face față calendarului de retragere”, transmite Honeywell. „Clienții trebuie să treacă acum la soluții mai ecologice, să se pregătească pentru deficitul de produse cu potențial mare de încălzire globală, anticipate în 2018, și pentru a satisface pe deplin cerințele privind gazele fluorinate până la sfârșitul anului 2019”.

Julien Soulet, directorul executiv al Honeywell Fluorine Products din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și India, a avertizat: „Având în vedere obiectivele viitoare stabilite de regulamentul privind gazele cu efect de seră, clienții vor întâmpina în curând disponibilitatea redusă a produselor cu potențial de încălzire globală ridicat. Îi încurajăm pe clienți să colaboreze îndeaproape cu distribuitorii autorizați ai Honeywell pentru a accelera trecerea la produse de înlocuire, care sunt disponibile acum și respectă pe deplin reglementările privind gazele fluorinate”.

Cu cote bazate pe echivalente de CO2, niciun producător nu dorește să mai vândă gaze cu potențial de încălzire globală mare precum R404A. S-au cheltuit milioane pentru dezvoltarea gazelor retrofit, care, datorită nivelului redus al potențialului de încălzire globală, ar putea fi vândute de trei ori mai mult decât se vinde R404A.

Honeywell atrage atenția asupra propriilor alternative cu potențial redus de încălzire globală, cum ar fi R407F și R448A. Alți producători, precum Chemours și, mai recent, Daikin, prezintă și ei alternative cu potențial mai mic de încălzire globală. Deși în prezent prețul este mult mai ridicat decât cel al R404A și R507, valoarea monetară a înlocuitorilor se reduce rapid și se spune că toate alternativele oferă performanță energetică îmbunătățită.

Honeywell declară că va colabora cu rețeaua sa de distribuitori autorizați pentru a ajuta clienții și partenerii să adopte agenții frigorifici ai noii generații care să le satisfacă cel mai bine nevoile, dar avertizează că vor fi puse la dispoziție cantități reduse semnificativ de R404A și R507 pentru a depăși neajunsurile din perioada de tranziție.

Eliminarea treptată a utilizării agenților frigorifici cu un potențial de încălzire globală ridicată este considerată esențială în cazul în care urmează a fi evitate lipsurile de agenți frigorifici anul viitor. Grupuri cum ar fi EPEE au avertizat anterior că acest lucru ar necesita modernizarea a cel puțin 50% din sistemele actuale R404A. Rapoartele sugerează că Europa este momentan departe de țintă și, mai rău, echipamentele noi care utilizează R404A sunt încă produse, importate și instalate în număr mare.

R404A, cu potențial de încălzire globală de 3922, este cel mai utilizat gaz din Europa în sistemele staționare de refrigerare, utilizat în mod obișnuit în sistemele comerciale la temperaturi joase, cum ar fi cele utilizate în supermarketuri. R507 are un otențial de încălzire globală de 3985 și, deși mai puțin comun, se folosește și în refrigerarea la temperaturi joase și medii.

Atât R404A și R507 au fost introduse în anii 1990 pentru a înlocui CFC-urile R502 și R12, care degradau stratul de ozon, și, ulterior, HCFC R22. În acel moment, încălzirea globală și efectul agenților frigorifici cu GWP mare nu au fost luate în considerare, potrivit www.coolingpost.com.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video