Aerteknika

Importanta verificarii regulate a sistemului HVAC de catre profesionisti

verificarea sistemului HVAC
vizualizari

Dacă nu vă duceți mașina la verificare, nu puteți să vă așteptați ca ea să meargă cum ar trebui, nu-i așa? Același lucru se poate spune despre sistemul HVAC. Dacă nu dați atenție sistemului prin întreținere regulată, atunci nu vă puteți aștepta ca acesta să răcească sau să încălzească casa în mod corespunzător. Sistemul va fi suprasolicitat, ceea ce înseamnă fire slăbite, componente defecte și, posibil, pierdere de agent frigorific. Este foarte probabil ca sistemul HVAC să se defecteze când este solicitat la maxim sau cu alte cuvinte... când aveți cea mai mare nevoie.

Întreținerea periodică

Puteți evita această problemă prin verificarea periodică a sistemului HVAC de către profesioniști. Pe lângă controalele de întreținere, puteți face propriile controale. Puteți verifica filtrele și schimba după cum este necesar (în general de patru ori pe an) și puteți testa sistemul înainte să se instaleze vremea caldă sau rece pentru a vă asigura că totul este în stare de funcționare.

Există o mulțime de probleme care pot fi prevenite efectuând verificările cu ajutorul profesioniștilor. Desigur, profesioniștii pot descoperi sisteme învechite și pot face upgrade celor rămase în urmă, fie că este vorba de siguranță, fie de conservarea energiei. Să nu mai menționăm câți bani puteți economisi la facturile de energie, numai dacă aveți un sistem HVAC care funcționează corect.

Amintiți-vă, profesioniștii HVAC sunt ocupați în timpul celor mai calde și mai reci luni ale anului, așa că este bine să apelați la ei mai din timp. Pe lângă banii pe care îi economisiți pe facturi, întreținerea regulată reduce costurile de reparație. Este mult mai probabil ca sistemul dumneavoastră să funcționeze fără probleme atunci când este îngrijit corespunzător.

hvac repair

Beneficii suplimentare

Un beneficiu al întreținerii preventive este detectarea problemelor înainte de a deveni reale. Costurile cresc cu atât mai mult cu cât o problemă este lăsată nerezolvată deoarece poate provoca alte probleme, la alte părți ale sistemului. Aceste probleme afectează de asemenea consumul de energie al unității, așa cum am spus mai sus, mărind costurile energetice.

De obicei, întreținerea preventivă va include o inspecție completă a sistemului electric, precum și a celorlalte părți, inclusiv schimbarea filtrului.

Cum știi să programezi vizitele de întreținere? Ei bine, evident, când sistemul HVAC necesită o reparație deoarece nu funcționează corect. Deseori întreținerea lucrurilor ne scapă din vedere, deoarece nu observăm defectele mici care cauzează problemele sistemului.

Cu cât se lasă mai mult timp între verificări, cu atât este mai probabil să se ajungă la reparații. Verificați periodic sistemul HVAC pentru a vă asigura că funcționează fără probleme. Puteți vorbi cu profesioniștii HVAC ce verificări de întreținere sunt potrivite pentru sistemul dumneavoastră. Dacă facturile au crescut în ultimul timp, dacă în locuință nu este temperatura potrivită sau dacă auziți zgomote care nu au existat până atunci ... sistemul HVAC necesită o verificare.

Întrebați profesioniștii dacă aveți nevoie de sfaturi!

 

Adauga Comentarii

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
Permalink

Nume
luca

Functionare in parametri optimi inseamna intretinerea preventiva, corectiva instalatiilor HVAC/R.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare