novapex

 

Motivul pentru care unitatile de aer conditionat miros uneori urat?

miros aparat aer conditionat
vizualizari

Există un motiv dezgustător pentru care unitățile de aer condiționat miros adesea atât de urât. Oamenii de știință au descoperit că mirosul neplăcut este cauzat de celulele moarte ale pielii care sunt captate de aceste unități.

Bacteriile din celulele pielii produc amoniac pur, o substanță chimică mirositoare care intră în componența ureii - principalul constituent al urinei.

A fost efectuat un studiu, de către dr. Lai Ka-man, profesor colaborator la Universitatea din Hong Kong. Dr. Lai Ka-man și echipa sa au examinat șapte specii de bacterii și patru specii de ciuperci frecvent întâlnite în unitățile de aer condiționat. Ei au descoperit că "scuamele de piele" - celulele moarte ale pielii - sunt o sursă de hrană pentru bacteriile care trăiesc în unitățile AC.

AC study

Dr. Lai afirmă: "Pentru un control eficient pe termen lung al mirosului, este important să se reducă cantitatea de scuame de la intrarea în unitățile de răcire aer. Cea mai simplă metodă este de a instala un filtru adecvat pentru a capta scuamele de piele din aer. Un filtru care poate capta în mod eficient particule mai mici de [0,001 cm] ar trebui să ajute la rezolvarea problemei mirosurilor."

Celulele moarte conțin keratină, o proteină structurală care face parte din compoziția unghiilor și a părului la om. În regnul animal, keratina este materialul din care este format cornul valoros al unui rinocer.

AC2

Oamenii de știință spun că substanța keratină care se află în celulele pielii umane este descompusă de niște enzime numite keratinaze. Când substanțele chimice din keratinază digeră celulele pielii, cheratina este descompusă și produce amoniu. Când trece prin ficat, amoniacul este transformat în amoniu și apoi în uree - constituentul principal al urinei.

În unitățile de aer condiționat, bacteriile care locuiesc acolo conțin substanțe chimice denumite keratinaze care descompun proteinele din celulele pielii. Ca urmare, aceste bacterii produc amoniac pur care circulă prin unitatea de climatizare - răspândind mirosul familiar de urină.

Din moment ce mulți oameni petrec mai mult de 70% din timpul lor în interior, calitatea aerului ar trebui să primească atenția cuvenită.

Studiul a fost publicat înInternational Journal of Indoor Environment and Health.

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019