metalsho 2023

 

Motivul pentru care unitatile de aer conditionat miros uneori urat?

miros aparat aer conditionat
vizualizari

Există un motiv dezgustător pentru care unitățile de aer condiționat miros adesea atât de urât. Oamenii de știință au descoperit că mirosul neplăcut este cauzat de celulele moarte ale pielii care sunt captate de aceste unități.

Bacteriile din celulele pielii produc amoniac pur, o substanță chimică mirositoare care intră în componența ureii - principalul constituent al urinei.

A fost efectuat un studiu, de către dr. Lai Ka-man, profesor colaborator la Universitatea din Hong Kong. Dr. Lai Ka-man și echipa sa au examinat șapte specii de bacterii și patru specii de ciuperci frecvent întâlnite în unitățile de aer condiționat. Ei au descoperit că "scuamele de piele" - celulele moarte ale pielii - sunt o sursă de hrană pentru bacteriile care trăiesc în unitățile AC.

AC study

Dr. Lai afirmă: "Pentru un control eficient pe termen lung al mirosului, este important să se reducă cantitatea de scuame de la intrarea în unitățile de răcire aer. Cea mai simplă metodă este de a instala un filtru adecvat pentru a capta scuamele de piele din aer. Un filtru care poate capta în mod eficient particule mai mici de [0,001 cm] ar trebui să ajute la rezolvarea problemei mirosurilor."

Celulele moarte conțin keratină, o proteină structurală care face parte din compoziția unghiilor și a părului la om. În regnul animal, keratina este materialul din care este format cornul valoros al unui rinocer.

AC2

Oamenii de știință spun că substanța keratină care se află în celulele pielii umane este descompusă de niște enzime numite keratinaze. Când substanțele chimice din keratinază digeră celulele pielii, cheratina este descompusă și produce amoniu. Când trece prin ficat, amoniacul este transformat în amoniu și apoi în uree - constituentul principal al urinei.

În unitățile de aer condiționat, bacteriile care locuiesc acolo conțin substanțe chimice denumite keratinaze care descompun proteinele din celulele pielii. Ca urmare, aceste bacterii produc amoniac pur care circulă prin unitatea de climatizare - răspândind mirosul familiar de urină.

Din moment ce mulți oameni petrec mai mult de 70% din timpul lor în interior, calitatea aerului ar trebui să primească atenția cuvenită.

Studiul a fost publicat înInternational Journal of Indoor Environment and Health.

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

 Corneliu Bodea, Fondator şi CEO Adrem

Trebuie să fim responsabili și să avem grijă de resursele pe care planeta le oferă, trebuie să avem respect pentru mediu și pentru cei din jurul nostru.

Corneliu Bodea, Fondator şi CEO Adrem

Goţa Vasile

Meseria de pavator este bine plătită și compania noastră își asumă să angajeze și să formeze noi profesioniști.

Vasile Goța, Director Executiv Elis Pavaje

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Oțelul, cupru, masele plastice au înregistrat, numai în prima parte a anului 2022, creșteri consecutive de preț, în total de peste 12%.

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Top Categorii

Tehnologii
Regenerabile
Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie