Aerteknika

Tipuri de ventilatoare utilizate frecvent in industria HVAC

ventilatoare
vizualizari

În Orientul Mijlociu, unitățile comerciale și industriale sunt în continuă creștere, iar cererea de produse HVAC rămâne ridicată în zonă. Pentru a putea satisface nevoile diferitelor industrii, multe companii HVAC se asigură că furnizează produse de înaltă calitate, iar unul dintre cele mai importante produse HVAC sunt ventilatoarele.
În echipamentele HVAC, există diferite tipuri de ventilatoare care sunt utilizate. Conform experților în domeniu, este important să înțelegem tipurile de ventilatoare de bază pentru a putea alege tipul cel mai bun și cel mai eficient din punct de vedere al costurilor, dar și cel mai potrivit pentru ceea ce aveți nevoie.

TIPURI DE VENTILATOARE HVAC
Toate tipurile de ventilatoare sunt concepute pentru unicul scop de furnizare a aerului. Într-o unitate HVAC, majoritatea cuptoarelor conțin unul sau mai multe ventilatoare, iar diverse tipuri de ventilatoare sunt utilizate pentru diferite aplicații. Există trei tipuri de ventilatoare de bază care se întâlnesc de obicei în industria HVAC: ventilatorul axial, ventilatorul centrifugal curbat înainte și ventilatorul înclinat înapoi.

Ventilatoare axiale
Ventilatoarele axiale, cunoscute și ca ventilatoare cu elice, sunt proiectate pentru a deplasa un volum redus de aer în condiții statice scăzute (presiunea statică este rezistența la debitul de aer). Aceste tipuri de ventilatoare sunt ieftine și nu funcționează bine când se confruntă cu rezistență. Având în vedere că ventilatoarele cu propulsie presupun niște costuri reduse, cele mai multe sunt construite pentru a funcționa pe tensiuni unice de fază. Aceste tipuri de ventilatoare sunt mai potrivite pentru aplicații cu volum și presiuni reduse de aer.

Ventilatoarele axiale pot fi găsite, de obicei, poziționate pe partea superioară a unui Rooftop HVAC sau a unui compresor pentru locuință care se află poziționat în afara casei. Un sistem HVAC de bază care nu funcționează cu o pompă de căldură este proiectat cu bobine de condensare care elimină căldura dintr-o zonă. Aceste bobine sunt prevăzute cu aripioare care au nevoie de aer care să se deplaseze prin ele, astfel încât să elimine căldura. Deoarece aceste secțiuni nu necesită un ventilator de mare putere, un ventilator axial este soluția cea mai bună și cea mai rentabilă.

Ventilatoare centrifugale
Ventilatoarele centrifugale arată asemănător cu roțile de exerciții pentru hamsteri. Aceste tipuri de ventilatoare produc o presiune mai mare pentru un volum de aer dat decât ventilatoarele axiale. Acestea sunt de obicei mai zgomotoase decât ventilatoarele axiale și sunt potrivite pentru aplicații cu volum și presiuni mai mari de curgere a aerului. Are trei tipuri de mecanisme de acționare: direcție, centură sau unitate variabilă.
În interiorul sistemului HVAC Rooftop veți găsi un ventilator centrifugal. Aceste ventilatoare ar trebui să fie suficient de puternice pentru a depăși toată rezistența lucrărilor de tubulatură a camerei. În acest caz, ventilatoarele axiale sunt inadecvate. Ventilatoarele centrifugale deplasează o cantitate mare de aer în timp ce depășesc toată rezistența sau presiunea statică a conductelor, astfel încât să asigure un flux adecvat de aer în întreaga instalație.

Ventilatoare înclinate în spate
Aceste tipuri de ventilatoare sunt concepute pentru a manipula volume mari de aer curat, după cum este necesar în sistemele de încălzire, ventilare și aer condiționat. Acestea sunt, de asemenea, utilizate în multe aplicații industriale de alimentare cu aer și de evacuare. Există unele unități HVAC pe acoperiș și accesorii HVAC care pot conține una sau o serie de ventilatoare înclinate înapoi.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019