Tot ce trebuie să știi despre ventilatoare

306 vizualizari
ventilatoare
Distribuie pe

Ventilatoarele sunt o opțiune pentru a spune adio căldurii.
De când americanul Schuyler Skaats Wheeler a inventat ventilatorul în 1886, multe gospodării din toată lumea l-au folosit atunci când temperaturile creșteau.

1. Ventilatoarele sunt mai ieftine și consumă mai puțin

Ventilatoarele sunt mult mai ieftine decât dispozitivele și instalația de aer condiționat. În plus, consumul lor este semnificativ mai mic. De exemplu, un ventilator cu picior are o putere aproximativă de 0,9 kW. Dacă vorbim despre un ventilator de tavan, puterea se reduce la 0,6 kW. De exemplu, un prăjitor de pâine sau o lampă are o putere similară. Pentru a răci o cameră de 8 metri pătrați, un aparat de aer condiționat ar avea o putere de 1,5 kW. Și din punct de vedere al eficienței energetice, ventilatoarele sunt recomandate.
 

2. Sunt ușor de instalat

Ventilatoarele, spre deosebire de aerul condiționat, sunt ușor de instalat. Ventilatoarele cu picior și cele turn au nevoie doar de un spațiu pentru a le amplasa și de o priză pentru a le conecta. Unele ventilatoare pot fi instalate pe perete cu ajutorul unui suport, așa că veți avea nevoie doar de un burghiu, dibluri și șuruburi pentru a-l fixa.

De asemenea, puteți instala ventilatoare de tavan, care se instalează ca și cum ar fi o lampă. Te vor ajuta să îl instalezi un burghiu, dibluri și șuruburi.
Aparatele de aer condiționat au nevoie de ventilație instalată în casă, cu echipamente în exterior. Dacă optați pentru un aparat pentru o anumită încăpere, va trebui să instalați două echipamente și să asigurați ieșirea spre exterior. Prin urmare, instalarea este mult mai complexă și mai costisitoare.

În cazul ventilatoarelor pe picior sau turn, trebuie menționat faptul că acestea sunt portabile și au avantajul de a putea fi mutate dintr-o cameră în alta sau chiar într-o altă proprietate.

 3. Întreținere ușoară

Menținerea curățeniei unui ventilator este un proces foarte simplu și rapid, cu ajutorul unei cârpe umede și al unui produs de curățare, folosite ocazional. Nu au nevoie de întreținere constantă.
În schimb aparatele de aer condiționat necesită curățarea frecventă a filtrelor și alte lucrări de întreținere.

 4. Sunt mai sănătoase decât aerul condiționat

Ventilatoarele se limitează la a mișca aerul, sporind senzația de prospețime. Prin urmare, le lipsește puterea de răcire a aparatelor de aer condiționat. Expunerea la aparatele de aer condiționat poate duce la afecțiuni precum dureri de cap sau senzatie de nas permanent înfundat.

5. Sunt decorative

Poți alege modelul de ventilator potrivit pentru camera ta.

6. Sunt versatile

Fiecare tip de ventilator poate fi perfect adaptat la un anumit spațiu și funcție. Dimensiunea și puterea sunt aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi un model.

Tipuri de ventilator

    • Ventilator de tavan
Principalele calități sunt economia de spațiu, capacitatea de a răci spații mari și posibilitățile lor decorative. Există modele cu mai multe sau mai puține palete și cu viteze diferite. Unele persoane combină acest tip de aparat cu aerul condiționat pentru a spori senzația de răcoare.

    • Ventilatoare turn
Printre avantajele se numără dimensiunile reduse și designul stilizat. Acesta funcționează aducând aerul de la sol la tavan, distribuindu-l uniform. Datorită naturii pe care îl are acestui produs, este gata de utilizare (nu necesită instalare) și poate fi ușor de transportat și ușor de depozitat.

    • Ventilator de masă sau cu picior
Punctul forte este versatilitatea, deoarece poate fi amplasat pe orice suprafață și poate fi ușor de mutat. Consumă cel mai puțin dintre toate tipurile de ventilatoare, ceea ce implică o economie remarcabilă în comparație cu alte opțiuni.

    • Ventilator fără palete
Aceasta este un produs de generație nouă. Acesta este diferit de ventilatoarele tradiționale deoarece nu are palete. Are un motor care colectează aerul de jos, îl împinge către forma rotundă din partea sus și îl expulzează prin caneluri. Principalul lor avantaj este că nu are palete, deci este mai sigur pentru gospodăriile cu copii și animale de companie.

    • Ventilator/ Nebulizator
Acest model are un spațiu pentru a stoca apă, care se evaporează treptat în timp ce se rotesc lamelele, astfel distribuind senzația de răcoare.

    • Ventilator de podea
Acesta este cele mai potrivit pentru spațiile deschise (terase, curți) și mișcă aerul de jos. De obicei, consumă mai puțin decât alte tipuri de ventilatoare și poate să fie mai ieftin.

Sfaturi pentru atunci când vrei să cumperi un ventilator
1. Gândește-te de ce vei avea nevoie de el, în ce cameră îl vrei, spațiul disponibil etc. Nu uita să ții cont de puterea aparatului pe care îl alegi, pentru a ști dacă acesta se va potrivi nevoilor tale. Ține cont de potențialul de eficiență energetică.

2. Atenție la zgomot: testează ventilatorul înainte de a-l cumpăra. Testează sunetul pe care îl face în fiecare dintre funcțiile sau vitezele sale.

3. Ventilatoarele care au o funcție de încălzire consumă mult mai multă energie. Este preferabil să cumperi un încălzitor separat pe care să îl folosești atunci când ai nevoie de căldură.

4. Uită-te la debitul de volum, la numărul de rotoare și la diametru pentru a vedea dacă modelul se potrivește cu ceea ce cauți.

5. Nu uita să verifici aceste aspecte:

 a) Este capabil să orienteze fluxul de aer? Are funcție de oscilație?

b) Are suficientă stabilitate, chiar și în modul său cel mai puternic?

c) Are o grilă de protecție pentru copii sau animale de companie?

d) Are viteze sau funcții diferite?

e) Are o telecomandă sau WiFi?

Alege ventilatorul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și răcorește-te în această vară, menținând în același timp eficiența energetică.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video