Eaton prezintă AFDD+, următorul pas in evolutia protectiei

3553 vizualizari
AFDD+
Distribuie pe

Știați că aprox. 25% dintre incendiile din zonele rezidențiale au surse de aprindere de natură electrică? Dispozitivul inovator AFDD+, 3 în 1, marca Eaton pentru detectarea arcului electric, cu MCB/RCD integrat, protejează oameni, bunuri și proprietăți împotriva pericolului de incendiu provocat de arcurile electrice. Această nouă componentă Eaton detectează modele de frecvențe înalte în circuitele finale care indică existența unui arc electric și deconectează automat circuitul final pentru a reduce la minimum pericolul de incendiu.AFDD Eaton

Un arc electric, care ar putea fi descris ca un „microfulger”, este o puternică descărcare de energie electrică între doi sau mai mulți conductori, care generează o acumulare de căldură ce poate deteriora izolația unui cablu și poate declanșa un incendiu. Arcurile electrice se produc frecvent în puncte vulnerabile ale unei instalații electrice, din cauza unor factori cum ar fi cablurile deteriorate în urma acțiunii rozătoarelor, supraexpunerii la lumina soarelui sau găuririi dirijate greșit. Alte cauze ale arcurilor electrice sunt cablurile electrice supraîncălzite sau tensionate, izolația electrică uzată, conexiunile sau contactele slăbite și aparatele electrice defecte. Arcurile electrice se pot produce brusc sau se pot dezvolta de-a lungul mai multor ani, generând un pericol ascuns pentru oameni. Prin urmare, este extrem de importantă detectarea rapidă a arcului electric. În cele mai multe cazuri, dispozitivele de protecție intrate de mult timp în uz, cum sunt RCD-urile și MCB-urile, nu pot detecta arcurile electrice. Arcurile electrice în serie și paralel din circuitele finale sunt denumite uneori și arcuri electrice de curent redus, care erau imposibil de detectat până la inventarea Dispozitivelor de detectare a defectului de arc electric.

Arcuri electrice în serie

Arcurile electrice în serie sunt arcuri electrice de curent redus dintr-un conductor (fază sau nul), curent care rămâne de cele mai multe ori sub pragul de declanșare al întrerupătorului și, prin urmare, acesta nu declanșează (întotdeauna).

Arcuri electrice în paralel

Arcuri electrice în paralel – Arcurile electrice de curent redus între fază și nul rămân de cele mai multe ori sub pragul de declanșare al MCB-urilor, care, prin urmare, nu declanșează (întotdeauna). Arcuri electrice de curent redus dintre fază și pământ cu un curent de scurgere care, de cele mai multe ori, depășește 30 mA. În acest caz întreruptorul automat de curent rezidual va declanșa. O întrerupere a curentului de defect, aproape de trecerea prin zero a tensiunii , indică, de obicei, prezența unui arc electric.

Detectarea rapidă și sensibilă a arcurilor electrice

Un AFDD+ înglobează o procesare integrată   și o evaluare inteligentă a semnalelor de curent pentru a asigura detectarea sensibilă a curenților de defect, în asociere cu evitarea declanșării intempestive. EATON AFDD+ a fost dezvoltat pentru a garanta faptul că alte semnale de frecvență înaltă AFDD Eatonde pe rețea nu afectează capacitatea sa de detectare.

Instalarea de dispozitive de detectare a defectului de arc electric (AFDD) este recomandată în temeiul standardului internațional IEC 60364 (Partea 4-42). Unele țări, cum ar fi Germania, au pus în aplicare normative naționale care prevăd utilizarea acestora în anumite situații specificate, impunând într-o oarecare măsură obligativitatea acestora. În Statele Unite, unde AFDD-urile sunt cunoscute ca întrerupătoare de circuit pentru arcul electric (AFCI), utilizarea detectării defectului de arc electric este prevăzută de Codul electric național. Acest dispozitiv de protecție este deosebit de potrivit și recomandat pentru clădiri de locuințe temporare sau permanente, clădiri cu  bunuri de neînlocuit (de ex. muzee) sau bunuri de mare valoare, precum și pentru infrastructura centrală (puncte de transbordare a bunurilor), care include, printre altele, gări, aeroporturi etc.

Protecție multiplă într-un singur dispozitiv  

Pe lângă funcția de Dispozitiv de detectare a defectului de arc electric, noul AFDD integrează funcționalitatea de MCB și RCCB într-un singur dispozitiv care oferă protecție împotriva arcurilor electrice, precum și împotriva curentului rezidual, supracurentului și scurtcircuitelor.  Utilizând tehnologia digitală, acesta oferă o precizie superioară celei impuse de standardele produsului. Produsul asigură detectarea cu ușurință a defectelor, indicând tipul de defect care a cauzat declanșarea dispozitivului. Ca atare, AFDD+ reprezintă o soluție rentabilă, robustă, fiabilă, completă și ușor de instalat, care sporește siguranța protejând oameni, bunuri și proprietăți. Noul AFDD+ de la Eaton este disponibil la filiala dvs.  Fegime.

EATON AFDD+ nu înseamnă doar dezvoltarea unor dispozitive care există deja. Acesta este următorul pas în evoluția dispozitivelor de protecție.

Pentru informații suplimentare pe tema protecției împotriva incendiilor și pentru a descărca gratuit raportul de 24 de pagini, accesați www.eaton.com/gb/livesafe.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitaţi www.eaton-electric.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video