Aerteknika

9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre baterii

tipuri de baterii
vizualizari

Ce ar trebui sa stim cu adevarat despre baterii si cum sa le folosim corect

1. Baterii reîncărcabile versus baterii înlocuibile

baterii reincarcabileEste o întrebare veche, dar depinde într-adevăr de modul în care le folosiți. Pentru obiectele mici, cum ar fi un ceas sau un detector de fum, luați în considerare cumpărarea bateriilor care se înlocuiesc; au o durată mai lungă de viață, deoarece acestea se golesc mai încet. La dispozitiele care au o putere foarte scăzută, cum ar fi o telecomandă, este logic să folosiți baterii care se înlocuiesc, deoarece bateria ar putea dura șase până la 12 luni. Totuși, înlocuiți bateriile detectorului de fum cel puțin o dată la șase luni.

Pentru lucrurile pe care le folosiți în fiecare zi – cum ar fi aparatul de fotografiat digital, bateriile reîncărcabile sunt mai potrivite. Durata lor de viață este mai scurtă, dar obțineți mai multă putere la acei bani. Ar fi mai scump să folosiți baterii care se aruncă dacă trebuie să cumpărați, să scoateți, să instalați și să aruncați bateria în telefonul mobil sau în mașină în fiecare zi. "În al doilea rând, bateriile care se aruncă ar genera o mulțime de deșeuri sau costuri energetice pentru reciclarea lor."

2. Căutați mărcile de încredere

Când căutați baterii fiabile și stabile, căutați mărci de renume care au reputația unei calități înalte.

3. Cunoașteți durata de viață a bateriei

laptopDacă vreți să cumpărați o baterie litiu-ion pentru a o folosi în laptop sau smartphone, trebuie să știți că în momentul în care aceasta părăsește fabrica, bateria litiu-ion începe să se golească.

Ciclul de viață pentru o baterie litiu-ion variază, dar este limitat la câteva sute de sarcini - între 300 și 500 în medie.

Factorii de mediu, de asemenea, joacă un rol în perioada de valabilitate a bateriei, astfel păstrarea laptopului sau a smartphone-ului la temperatura camerei este foarte importantă pentru păstrarea acesteia.

4. Nu este nevoie să goliți bateria înainte de reîncărcare

Aceasta procedură este  depășită: Lăsând bateria să se epuizeze se va reduce efectiv ciclul său de viață. În zilele de început ale telefoanelor mobile, bateriile au fost fabricate din hidruri de nichel-metal (NiHM) și nichel-cadmiu (NiCd); puteți obține mai mult din baterie, lăsând-o să scadă până la zero. Dacă aveți un dispozitiv cu o baterie fabricată din NiMH și NiCd, ar trebui să le încărcați doar înainte de a le utiliza, deoarece consumă destul de puțină energie atunci când sunt conectate.

Cu toate acestea, bateriile de smartphone și laptop sunt fabricate din litiu-ion, care are o capacitate mai mare de a păstra încărcătura. Ele sunt, de asemenea, suficient de "inteligente" pentru a ști când bateriile lor sunt complet încărcate și le opresc atunci când au sarcină suficientă.

5. Nu păstrați bateriile în frigider

Este posibil să fi auzit că stocarea bateriilor în frigider va prelungi durata de viață. Nu este adevărat - de fapt, ați putea provoca mai mult rău decât bine pe termen lung. Bateriile puternice ținute în frigider ar putea crea condens care ar putea duce la contacte corodate sau la etanșări deteriorate, ceea ce ar putea slăbi performanța. Cel mai bine este să depozitați bateriile la temperatura camerei și în locuri uscate, cum ar fi un sertar sau dulap.

Mediul optim de stocare depinde de chimia bateriei. În mod obișnuit, căldura excesivă este cauza unor eșecuri premature pentru bateriile de mașină și bateriile de litiu-ion. Mediul prea rece poate provoca înghețarea electroliților prezenți în unele baterii și poate cauza pagube. Bateriile moderne care se aruncă au o rată de auto-descărcare extrem de scăzută, astfel încât nu merită să ocupe loc în frigider.

6. Nu vă faceți griji cu privire la supraîncărcare

Dispozitivele inteligente moderne și laptopurile sunt construite pentru a ști când bateria este încărcată complet. Dispozitivul nu mai trimite energie la acumulator atunci când s-a încărcat complet, oprind automat încărcarea. Dar ai știut că ar trebui să eviți să-ți încarci telefonul în mașină?

7. Spuneți "nu" încărcătoarelor și bateriilor fără marcăbaterii fara marca

Există câteva companii de tehnologie de încredere care fac încărcătoare și alte accesorii de smartphone fără brand pentru produse Apple și dispozitive Android, cum ar fi Belkin, KMS și AmazonBasics. Aceste companii lucrează cu producătorii de smartphone-uri pentru a face accesorii care sunt complet compatibile cu produsul. Imitațiile fabricate pentru chilipiruri sunt făcute rapid de către companiile care nu utilizează întotdeauna cabluri sau puteri adecvate - și se pot întâmpla accidente. Și dacă ți se pare că telefonul tău trebuie întotdeauna încărcat, această explicație ar putea fi de vină.

8. Fii atent unde arunci bateriile vechi

Nu aruncați baterii nichel-cadmiu la gunoi: sunt fabricate din materiale care pot dăuna mediului - trebuie să fie reciclate. Găsiți un centru local de reciclare.

9. Nu amestecați mărcile

Știați că amestecarea diferitelor mărci de baterii ar putea afecta performanța acestora? Bateriile sunt fabricate cu chimie și puteri unice, iar cea mai slabă dintre cele două o va trage pe cea mai puternică în jos, în cele din urmă degradând performanța gadget-ului.

Același lucru este valabil și atunci când amestecați bateriile vechi și noi. Asigurați-vă că toate bateriile dintr-un dispozitiv provin de la același producător și din același pachet pentru a le asigura puterea. Variația performanțelor între producători poate duce la dezechilibrul de putere în timp și, în cele din urmă, la defectarea bateriei și la un potențial pericol.

 

Adauga Comentarii

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
Permalink

Nume
Ion Hainea

Bateriile NU pot fi reincarcate, procedeul este specific NUMAI acumulatoarelor! NU exista notiunea de ”baterie reincarcabila”!

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019