ABB vinde business-ul sau de cabluri la NKT Cables

114 vizualizari
ABB vinde business-ul sau de cabluri la NKT Cables
Distribuie pe

• Puncte forte complementare pentru a crea un jucator lider in industria cablurilor 
• ABB si NKT Cables semneaza un acord de parteneriat strategic pe termen lung 
• Vanzarea are o valoare totala de 836 m EUR (US$934m) 
• Vanzarea demonstreaza angajarea ABB pentru gestionarea unui portofoliu activ

NKT Cables achizitioneaza business-ul ABB de cabluri de inalta tensiune la nivel mondial, cu o valoare totala de 836 milioane euro (US$934 milioane). Cablurile de inalta tensiune sunt componente cheie in cadrul retelelor de energie dezvoltate durabil, utilizate pentru transmiterea unor cantitati mari de energie electrica pe distante lungi. Business-ul face parte din cadrul diviziei ABB de Retele Energetice, care trece actualmente printr-o transformare strategica. 

NKT Cables proiecteaza, produce si furnizeaza cabluri pentru solutii de joasa, medie si inalta tensiune, in special in domeniul curentului alternativ (AC). Compania are unitati de productie majore in Europa si China, precum si birouri de vanzari in intreaga lume si are un numar de aproximativ 3200 angajati. In 2015 veniturile companiei au fost de 1.2 miliarde euro. 

“Combinam doua portofolii puternice de cabluri puternic inradacinate intr-un patrimoniu nordic comun care vor devein mai competitive pe o scara mai larga aflandu-se in portofoliul NKT Cables, mentinand in acelasi timp accesul la aprovizionare printr-un parteneriat strategic pe termen lung,” a spus Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB. “Combinatia dintre sistemul nostru de business de nisa in domeniul cablurilor si puterea NKT Cables demonstreaza angajamentul nostru in managementul unui portofooliu activ, un element cheie al Strategiei noastre pentru Nivelul Urmator.”
Tehnologia ABB de inalta tensiune si productia, precum si amprenta de service sunt complementare cu activitatile NKT Cables, facand combinatia ideala de business pentru a veni in intampinarea unei cereri tot mai mari la nivel global pentru cabluri de transport a energiei electrice pe distante mari. Se asteapta ca scara operationala combinata si imbinarea celor doua business-uri sa condca la un serviciu mai bun pentru clientii globali. 

“Business-ul ABB de cabluri de inalta tensiune va conferi maxima competitivitate portofoliului nostru si ne va aduce un mod de operare de nivel mondial. Vom utiliza tehnologia, competenta in domeniu precum si forta de munca calificata pentru a creste acest business.” a spus Michael Hedegaard Lyng, Presedinte si CEO pentru NKT Cables. “Asteptam cu nerabdare sa dezvoltam parteneriatul nostru pe termen lung care va deservi proiecte viitoare in toata lumea.“

Business-ul ABB de cabluri ofera solutii la cheie incluzand design, inginerie, furnizare, instalare, punere in functiune si service. Acesta a avut venituri independente de US$524 milioane in 2015, are in jur de 900 angajati si facilitati de fabricatie de ultima ora si centre de cercetare dezvoltare pentru cabluri submarine si subterane in Karlskrona, Suedia. Transferul de active include de asemenea o noua nava pentru instalarea cablurilor submarine, aflata la acest moment in faza de constructie. Cu experienta de peste un secol, business-ul serveste o gama larga de aplicatii si a pus in functiune sute de legaturi de current alternativ si continuu in intreaga lume.

“Ca parte a parteneriatului strategic, ABB si NKT Cables vor conlucra la proiecte viitoare in vederea accesarii oportunitatilor pietei in zone care implica interconexiuni submarine si linii de transport pentru Curent Continuu”, a spus Claudio Facchin, Presedinte ABB pentru Divizia Retele Energetice. “Aceasta tranzactie va simplifica si eficientiza portofoliul diviziei Retele Energetice.”

Tranzactia este preconizata a se finaliza in Q1 2017, in functie de obtinerea tuturor documentelor legale necesare pentru finalizare. Goldman Sachs a actionat in calitate de consultant financiar exclusiv pentru ABB iar Freshfields Bruckhaus Deringer in calitate de consilier legal.

In cadrul Capital Markets Day care va avea loc pe 4 octombrie 2016, ABB va prezenta un raport cu privire la progresul Strategiei pentru Nivelul Urmator, incluzand revizuirea portofoliului sau strategic pentru divizia Retele Energetice ABB (www.abb.com) este lider global in tehnologiile energetice si de automatizari care per-mit clientilor din domeniul utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 tari, avand in jur de 135,000 angajati. 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video