Becurile cu LED au redus emisiile de carbon in 2017 cu 570 de milioane tone

171 vizualizari
becuri cu led
Distribuie pe

Becurile cu LED au cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, având numeroasele avantaje față de iluminatul tradițional. Costurile au scăzut drastic și tehnologia a oferit mai multe opțiuni pentru consumatori. Acest lucru a fost, de asemenea, recompensat prin eliminarea cantității de carbon emise, care a scăzut cu peste jumătate de miliard de tone în 2017.

IHS Markit, o companie din Londra care analizează informații și oferă soluții pentru corporații, a lansat un studiu care arată că 570 milioane de tone de dioxid de carbon au fost reduse datorită utilizării becurilor cu LED-uri. Aceasta este o sumă similară închiderii a 162 de centrale electrice pe cărbune în întreaga lume. Având în vedere faptul că becurile cu LED generează la fel de multă lumină, cum funcționează ele?

Pentru a menține aceste becuri aprinse este necesară mai puțină energie. Mai exact, ele consumă cu 40% mai puțină energie decât becurile fluorescente, dublul cantității pentru lămpile cu incandescență. Pentru LED-uri, o unitate de măsură mai bună decât watt-ul este lumenul. Pentru a atinge un nivel luminos de 2.600 de lumeni, becurile cu incandescență au nevoie de 150 wați, în timp ce LED-urile necesită doar între 25 - 28 wați.

Acest lucru face ca LED-urile să fie mai eficiente și să dureze mult mai mult decât becurile tradiționale. Deoarece pot ține până la 20 de ani în unele cazuri, acest lucru ar reduce producția de becuri, eliminând emisiile din procesul tehnologic și generând mai puține deșeuri. LED-urile, de asemenea, nu conțin mercur cum conțin lămpile fluorescente.

‘’Eficiența LED-urilor este, în esență, ceea ce le face ecologice", a declarat Jamie Fox, analist principal al IHS Markit într-un comunicat de presă. "Prin urmare, trecerea la LED-uri este diferită de alte măsuri, în care oamenii trebuie să diminueze consumurile sau să facă schimbări în stilul de viață."

10% din această reducere a emisiilor provenite prin iluminarea cu LED-uri a venit de la furnizorul Nichia. Alte companii, în special Samsung și LG Innotek, se integrează în intervalul de 4 – 8%. Acest studiu arată ce se întâmplă doar în industria iluminatului și nu se referă la LED-urile din televizoare și alte dispozitive, care de asemenea le prelungesc durata de viață și le reduc emisiile.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video