Aerteknika

Becurile cu LED au redus emisiile de carbon in 2017 cu 570 de milioane tone

becuri cu led
vizualizari

Becurile cu LED au cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, având numeroasele avantaje față de iluminatul tradițional. Costurile au scăzut drastic și tehnologia a oferit mai multe opțiuni pentru consumatori. Acest lucru a fost, de asemenea, recompensat prin eliminarea cantității de carbon emise, care a scăzut cu peste jumătate de miliard de tone în 2017.

IHS Markit, o companie din Londra care analizează informații și oferă soluții pentru corporații, a lansat un studiu care arată că 570 milioane de tone de dioxid de carbon au fost reduse datorită utilizării becurilor cu LED-uri. Aceasta este o sumă similară închiderii a 162 de centrale electrice pe cărbune în întreaga lume. Având în vedere faptul că becurile cu LED generează la fel de multă lumină, cum funcționează ele?

Pentru a menține aceste becuri aprinse este necesară mai puțină energie. Mai exact, ele consumă cu 40% mai puțină energie decât becurile fluorescente, dublul cantității pentru lămpile cu incandescență. Pentru LED-uri, o unitate de măsură mai bună decât watt-ul este lumenul. Pentru a atinge un nivel luminos de 2.600 de lumeni, becurile cu incandescență au nevoie de 150 wați, în timp ce LED-urile necesită doar între 25 - 28 wați.

Acest lucru face ca LED-urile să fie mai eficiente și să dureze mult mai mult decât becurile tradiționale. Deoarece pot ține până la 20 de ani în unele cazuri, acest lucru ar reduce producția de becuri, eliminând emisiile din procesul tehnologic și generând mai puține deșeuri. LED-urile, de asemenea, nu conțin mercur cum conțin lămpile fluorescente.

‘’Eficiența LED-urilor este, în esență, ceea ce le face ecologice", a declarat Jamie Fox, analist principal al IHS Markit într-un comunicat de presă. "Prin urmare, trecerea la LED-uri este diferită de alte măsuri, în care oamenii trebuie să diminueze consumurile sau să facă schimbări în stilul de viață."

10% din această reducere a emisiilor provenite prin iluminarea cu LED-uri a venit de la furnizorul Nichia. Alte companii, în special Samsung și LG Innotek, se integrează în intervalul de 4 – 8%. Acest studiu arată ce se întâmplă doar în industria iluminatului și nu se referă la LED-urile din televizoare și alte dispozitive, care de asemenea le prelungesc durata de viață și le reduc emisiile.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019