Expozitie unica de arta cu obiecte artistice din becuri si neoane reciclate, in AFI Palace Cotroceni

171 vizualizari
Transformam energia in arta
Distribuie pe

AFI Palace Cotroceni a demarat cu ocazia Orei Pamantului, proiectul “Transformam energia in arta”, pentru a incuraja reciclarea, atat de importanta pentru protectia mediului inconjurator. Actul de reciclare a fost rasplatit prin arta, astfel, sutele de becuri, neoane si alte instalatii de iluminat colectate in centrul comercial, s-au transformat in instalatii artistice supradimensionate, cu ajutorul studentilor de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, departamentul Moda.

“Obiectele vesmant” inspirate de Ora Pamantului, pot fi admirate pe coridorul Champs Elysees al centrului comercial, intr-o expozitie fascinanta. Cele 5 exponate inalte de peste 3 metri, au la baza povesti impresionante imaginate de masteranzii anului I ai UNAB. Sub indrumarea profesorului coordonator, Prof. Univ. Dr. Doina Lucanu, cunoscuta pentru zecile de proiecte artistice desfasurate la nivel national si international, tinerii creativi au realizat instalatiile in peste 200 de ore, folosind materiale conventionale si neconventionale, de la textile, sfoara, matase, tifon medicinal, pana la structuri metalice, sarma, plase de sarma si multe altele.

“Nu suntem la prima colaborare cu AFI Palace Cotroceni si ne bucuram foarte mult ca am fost provocati din nou. Iubim proiectele noi si apreciem deschiderea pentru artele frumoase. Speram ca aceste lucrari, la care studentii au lucrat cu atat de mult entuziasm, sa fie admirate de toti cei care vor avea posibilitatea sa le vada”, declara Dna. Prof. Univ. Dr., Doina Lucanu.

Instalatiile artistice au la baza mituri si povesti incantatoare. Lucrarea de arta numita ELYSIUM, are ca sursa de inspiratie, campiile elizee, concept provenit din mitologia greaca care prezinta o campie frumoasa situata la capatul pamantului, unde isi gaseau pacea eterna sufletele celor buni, alesi de zei. Obiectul de arta, reproduce aceasta poveste printr-o celula sectionata in doua, una reprezentand pamantul, iar cealalta, locul divin. ELYSIUM transmite ideea de a ne bucura de viata si de a pretui fiecare clipa pe acest pamant.

Lucrarile ILLE si ILLUD, inspirate de "mitul androginul" al lui Platon, ofera o explicatie a iubirii si a formarii acesteia. Potrivit legendei, la inceput traiau pe pamant fiinte androgine, ce aratau ca doi oameni lipiti spate in spate: doua femei, doi barbati sau un barbat si o femeie. Acestia detineau o putere foarte mare si realizau aproape tot ce gandeau. Pentru ca se temeau de puterea lor aproape infinita, Zeii i-au despartit. Separati insa, partile nu mai fac nimic, iar multi mor de tristete si dor. Astfel ia nastere Eros, cu scopul de a semana iubire in lume. In acest fel, oamenii isi petreceau viata, cautandu-si jumatatea. Obiectele de arta prezentate in cadrul expozitiei, prezinta desprinderea omului de androgin si drumul facut in cautatrea jumatatii.

AUTENTICA este o alta creatie ce poate fi admirata in AFI Palace Cotroceni. Aceasta a fost inspirata de vesmantul traditional romanesc si prezinta o femeie care poarta sort, iar pe cap o coroana de flori realizata din becuri. Instalatia RENASTEREA, pleaca de la o forma angelica, in ideea de a exprima batalia divina intre bine si rau, pur si impur.

La acet proiect au lucrat Elena Cazacu, Andreea Constantin, Daniela Popa, Razvan Buruiana, Amariutei Cosmin, Madalina Ionita, Marius Stan, Andreea Ciungan, Alexandra Simion, Victoria Butuc, Mihaela Mares, Ramona Danilescu, Andrada Mangu, studenti anul I Master UNAB, departamentul Moda, sub atenta indrumare a doamnei Prof. Conf.Univ. Dr, Doina Lucanu.

Pentru mai multe informaţii despre noutaţile din AFI Palace Cotroceni puteţi accesa pagina de web www.aficotroceni.ro sau pagina oficiala de Facebook AFI Palace Cotroceni.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video