novapex

 

Grupul Legrand anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2019

cifra de afaceri Legrand
vizualizari
 • Grupul Legrand: Rezultate T1 2019
 • Cifră de afaceri: +7,3 %
 • Profit operaţional ajustat: +5,1%
 • Profit net atribuit Grupului: +8,6%
 • Susţinerea strategiei bazată pe inovaţie şi achiziții, precum și a inițiativelor operaționale
 • Lansarea noului plan de Responsabilitate Socială Corporativă pentru perioada 2019-2021
 • Obiective 2019 confirmate

Grupul Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2019, care reprezintă confirmarea succesului strategiei companiei, orientată spre inovație și achiziții.
Astfel, compania franceză raportează o cifră de afaceri, precum și un profit în creștere, care vin să susțină îndeplinirea obiectivelor ambițioase până la finalul anului în curs.

Benoît Coquart, CEO-ul Grup Legrand, a declarat:
“Cifra de afaceri a Grupului a crescut cu 7,3% comparativ cu primul trimestru al anului 2018. Această dinamică susținută se datorează atât creșterii organice cu 2,9% a vânzărilor, cât și impactului unui perimetru mai mare de consolidare a companiilor din cadrul grupului, de +1,9%, dar și a efectului favorabil al cursului de schimb, de +2,3%.
Profitul operațional ajustat a crescut cu 5,1%, iar marja operațională ajustată s-a situat la 19,7% din vânzări. Înaintea achizițiilor (la perimetrul de consolidare din 2018), marja operațională ajustată a fost de 19,8% din vânzări.
Profitul net atribuit Grupului a crescut cu 8,6%, iar fluxul de numerar disponibil normalizat a crescut cu +9,5%.”

Susţinerea strategiei bazată pe inovație si achiziții, precum și a inițiativelor operaționale

Legrand continuă să inoveze, lansând multe produse noi pentru consumatorii finali, inclusiv noile game conectate comercializate în Europa ca parte a programului Eliot, precum și game de produse destinate infrastructurilor digitale, sistemelor UPS și autonomiei asistate.
De asemenea, Grupul a achiziționat1 Universal Electric Corporation, liderul indiscutabil în sisteme de distribuție a energiei electrice pentru centre de date din SUA. Această achiziție completează oferta companiei Legrand pe o piață promițătoare, în care deține deja poziții fruntașe.
Legrand urmărește în mod activ utilizarea inițiativelor lansate pentru a-și consolida modelul de dezvoltare durabilă și profitabilă, în special prin organizarea sediului central în cele trei regiuni, prin optimizarea amprentei sale industriale, dar și prin continuarea digitalizării operațiunilor.

Lansarea noului plan de Responsabilitate Socială Corporativă pentru perioada 2019-2021
Organizat în jurul a trei domenii de interes (ecosistem de afaceri, oameni și mediu înconjurător) și planificat pentru o perioadă de trei ani (2019-2021), noul plan, care vine în intâmpinarea provocărilor majore exprimate de către publicurile interesate ale Grupului, își propune să susțină țintele de Dezvoltare Durabilă ale ONU. De asemenea, Legrand a setat obiective ambițioase pentru 2030, vizând creșterea ponderii veniturilor provenite din comercializarea produselor sustenabile; creșterea continuă a numărului femeilor în rândul angajaților companiei; precum și reducerea emisiilor de carbon din operațiunile sale.”

1 Achiziție anunțată pe 19 Februarie 2019 și finalizată pe 1 Aprilie 2019.

Obiective confirmate pentru anul 2019

Pe baza performanțelor obținute în primul trimestru al anului 2019, Legrand confirmă obiectivele1 pentru anul 2019 privind creșterea organică a vânzărilor între 0% și 4%, dar și obiectivul privind marja operațională ajustată înaintea achizițiilor (la perimetrul de consolidare pentru 2018) între 19,9% și 20,7%2 din vânzări.

1 Pentru prezentarea completă a obiectivelor companiei Legrand pentru anul 2019, vă rugăm să consultați comunicatul de presă din 14 Februarie 2019 care anunță rezultatele anului 2018.
2 După un impact favorabil estimat de aproximativ +0,1 puncte legat de implementarea standardului IFRS 16 din 1 ianuarie 2019.

cifre cheie

Performanțe financiare la 31 Martie 2019

Vânzările au fost de 1miliard și 550 milioane de euro în primul trimestru al anului 2019, ceea ce reprezintă o creștere de 7,3% comparativ cu primul trimestru al anului 2018.

Creșterea organică a ajuns la 2,9%, reflectând un progres a vânzărilor Grupului în țările dezvoltate de 2% și o dinamică de +5,3% în noile economii.    

Impactul asupra vânzărilor al perimetrului mai larg de consolidare a fost de + 1,9%. Pe baza achizițiilor finalizate în 2018 și 2019 și a datelor estimate ale acestora de consolidare, efectul ar trebui să crească cu aproximativ +5% până la finalulul anului 2019.    

Efectul cursului de schimb a fost de +2,3% în decursul acestei perioade. Aplicând cursurile de schimb medii în martie 2019 la ultimele nouă luni și luând în considerare efectul ratei de schimb din primul trimestru al anului 2019, impactul asupra vânzărilor al fluctuațiilor cursului valutar, la nivelul întregului an, ar trebui să fie de aproximativ +2%.

www.legrand.ro

Adauga Comentarii

Basic HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
 • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
 • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019