Aerteknika

La Ploiesti se vor produce contoare electrice inteligente, condensatori si film de polipropilena metalizat

Ducati Energia România
vizualizari

Investiţie italo-coreană de 1,5 milioane de euro la Ploieşti

Împreună cu sud-coreenii de la Nuintek, compania italiană Ducati Energia a construit o nouă hală de producţie, în cadrul fabricii pe care italienii  o deţin în parcul industrial al Ploieştiului. Investiţia, în valoare de 1,5 milioane de euro, are în vedere două linii de producţie – una în care Ducati Energia va produce contoare electrice inteligente şi condensatori, şi alta în care Nuintek va fabrica film de polipropilenă metalizat, un produs până în prezent importat în România.

La evenimentul de inaugurare au participat atât ambasadarul italiei la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Marco Giungi, cât şi ambasadorul sud-corean Excelenţa Sa domnul Kim Eun-joong, precum şi viceprimarul Ploieştiului Cristian Ganea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova Aurelian Gogulescu, prefectul Mădălina Lupea, primarul oraşului Buşteni Irinel Ghiţă, senatori şi deputaţi.

Cu acest prilej, viceprimarul Cristian Ganea a declarat: “Pentru Primăria Ploieşti, investiţiile străine reprezintă o prioritate absolută, mai ales când ele vizează sectorul productiv. Oraşul dispune de forţă de muncă înalt calificată, de ingineri şi meseriaşi foarte buni, şi e păcat ca ei să ia drumul străinătăţii, în loc să se realizeze profesional aici. De aceea, ne arătăm totala disponibilitate pentru investitorii care intenţionează să facă ceva în oraşul nostru, ei pot să conteze pe noi ca parteneri de cursă lungă.”

Italia este cel mai important investitor în Prahova, deţinând aproape 27% din totalul firmelor cu capital străin din judeţ, iar în fruntea topului investitorilor italieni se află Ducati Energia.Investiţie italo-coreană de 1,5 milioane de euro la Ploieşti

“Rezultatele noastre au fost confirmate şi prin topurile realizate de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, unde, în ultimii 10 ani, am ocupat de fiecare dată primul loc”, a precizat Bogdan Avram, directorul general al Ducati Energia România.

Ducati Energia are două sedii productive în Prahova – unul la Buşteni, deschis în 2002, având 350 de angajaţi, şi altul în Parcul Industrial Ploieşti, cu 250 de angajaţi, deschis acum doi ani. Fabrica din Buşteni are ca obiect principal de activitate fabricarea  de condensatori, iar unitatea de producţie de la Ploieşti - contoarele inteligente pentru măsurarea energiei electrice şi staţiile de alimentare pentru autoturisme electrice. Per total, compania din Bologna are circa 1200 de angajati şi 9 fabrici.

În plus, şi coreenii încep să fie o prezenţă semnificativă în sectorul industrial al oraşului Ploieşti, în primăvara acestui an uzina de subansamble auto Kamtec a inaugurat, tot lângă Ploieşti, o linie de producţie de pompe pentru industria auto.

“Aş vrea să îi mulţumesc domnului ambasador din Coreea de Sud pentru preocuparea sa permanentă de a orienta firmele cu capital sud-coreean către judetul nostru”, a spus presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

 “Ne bucurăm că două firme mari de pe două continente şi-au dat mâna la Ploieşti”, a conchis viceprimarul Ploieştiului Cristian Ganea la finalul întâlnirii.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare