Legrand la CES 2017: Programul Eliot aduce casa inteligenta a viitorului in prezent

164 vizualizari
Legrand la CES 2017
Distribuie pe

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Legrand, specialistul global in infrastructuri electrice si digitale, participa la Consumer Electronics Show (CES), care in 2017 are loc in Las Vegas intre 5 si 8 ianuarie. Pentru a ilustra dezvoltarea rapida a programului sau Eliot, dedicat produselor interconectate IoT, Grupul Legrand prezinta o noua solutie de control inteligent al casei conectate - Céliane cu Netatmo, un nou sistem de videointerfonie controlabil de pe smartphone - Classe 300 si sistemul Digital Lighting Management, care permite gestionarea sistemelor de iluminat profesionale. 

"Participarea la CES 2017 reflecta ambitiile noastre globale pe piata caselor si cladirilor inteligente", a declarat Gilles Schnepp, Presedinte si CEO al Grupului Legrand. "Strategia noastra presupune dezvoltarea de solutii inovatoare conectate, crearea unei infrastructuri adecvate, precum si promovarea interoperabilitatii prin intermediul parteneriatelor, astfel incat sa ne putem adapta tuturor cerintelor existente pe piata" a completat acesta.

Programul Eliot in actiune la CES 2017: produse si solutii interconectate pentru o experienta de utilizare imbunatatita in mod constant
Deoarece dispozitivele interconectate reprezinta unul dintre cei trei piloni ai programului Eliot, Legrand a decis sa prezinte in special produse pentru case inteligente, conectate. Céliane, cu gama Netatmo de intrerupatoare si prize de curent conectate, intruchipeaza eforturile Legrand de a inova si de a face popular conceptul de casa inteligenta. Noua gama permite instalarea cu usurinta a luminilor, storurilor sau termostatelor interconectate care pot fi controlate, local sau de la distanta, cu ajutorul unui intrerupator sau al unui smartphone, sau pur si simplu prin comenzi vocale.

In cadrul spatiului expozitional de la CES, Legrand prezinta, de asemenea, noul videointerfon conectat, Classe 300, care s-a dovedit a fi un mare succes inca de la lansarea sa in Europa, in octombrie 2016. Acesta le permite utilizatorilor sa actioneze (sa vada, sa vorbeasca, sa permita accesul) in orice moment, utilizand o tableta sau un smartphone, prin intermediul aplicatiei Door Entry, care este disponibila gratuit spre descarcare.
Va fi prezentat si sistemul DLM (Digital Lighting Management), dedicat in special pietei americane. Acesta ofera solutii conectate pentru managementul iluminatului profesional in sectorul comercial, de exemplu, pentru magazine.

Inovatia sustinuta de o infrastructura electrica si digitala, care este tot mai scalabila, puternica si sigura
Pentru ca dispozitivele interconectate sa comunice, nu este nevoie doar de retele de inalta performanta, ci si de o infrastructura in interiorul cladirilor care sa le permita conectarea cu usurinta la aceste retele. Astfel, infrastructura reprezinta cel de-al doilea pilon al programului Eliot. 
Legrand isi imbunatateste infrastructura prin aducerea tuturor produselor conectate in Legrand Cloud si lansarea propriului API (interfata de programare a aplicatiilor).

Parteneriate si interoperabilitate: la baza strategiei IoT (Internetul Tuturor Lucrurilor) Legrand
Cel de-al treilea pilon al programului Eliot, interoperabilitatea, reprezinta nucleul abordarii Legrand. Deoarece aceasta este o conditie esentiala pentru dezvoltarea dispozitivelor interconectate, Legrand actioneaza in mai multe moduri pentru a contribui la stabilirea standardelor in aceasta privinta. Ceea ce conteaza este abilitatea de a promova utilizarea limbajelor deschise, capabile sa se integreze cu sisteme de tip third-party si sa schimbe date. Acesta este motivul pentru care Legrand se pozitioneaza ca un generator de servicii furnizate catre terte parti, prin oferirea de instalatii electrice fiabile si durabile, fara de care multe servicii nu ar putea fi puse la dispozitia utilizatorilor. Legrand este astfel implicat in multiple parteneriate cum sunt cele cu The French IOT, Zigbee Alliance, Thread Group sau La Poste.

www.legrand.ro

Eliot este un program lansat in anul 2015 de catre Legrand pentru a accelera utilizarea produselor conectate prezente in oferta sa. Fiind rezultatul strategiei de inovatie a Grupului, Eliot isi propune sa dezvolte solutii de interconectare si interoperabilitate, care sa ofere beneficii durabile atat pentru consumatorii finali, cat si pentru profesionisti. Eliot a fost lansat in Europa in 2015 si in Statele Unite ale Americii in 2016.
http://www.legrand.com/EN/eliot-program_13238.html 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video