Aerteknika

Noutatile CES 2019: solutii pentru spatiile de birouri ale viitorului de la Legrand

senzor avansat Legrand
vizualizari

LegrandLegrand, specialist în infrastructura clădirilor electrice și digitale, prezintă noi experiențe în cadrul "Biroului viitorului" la CES 2019, lansând senzori avansați, în parteneriat cu Microsoft Office 365. Legrand anunță, de asemenea, lansarea unei noi game de blocuri autonome pentru iluminat de siguranță interconectate.

„Clădirile comerciale, în special birourile, trec printr-o revoluție digitală. Utilizatorii se așteaptă la experiențe smart care sunt la fel de ușor de accesat și utilizat precum cele de care au parte în spațiul de acasă. Spațiile de birou incep astfel sa fie dotate cu noi soluții interconectate pentru a simplifica viața de zi cu zi a utilizatorilor datorită noilor servicii care oferă, deasemenea, o gestionare optimă a spațiului pentru administratorii clădirilor.” explică Jérôme Boissou, managerul programului Eliot.

Senzori Avansați pentru un confort sporit și o utilizare optimă a spațiului ... în plus față de economiile de energie

De mai bine de 50 de ani, Legrand, lider în soluțiile de iluminat din Statele Unite, își adaptează în mod continuu și își schimbă oferta pentru o calitate mai buna și un control mai mare al produselor sale. Până acum, acești senzori au fost folosiți pentru a activa și dezactiva iluminatul. Astăzi, noua gamă de senzori avansați permite și trimiterea informațiilor despre utilizarea  efectiva a salilor de întâlniri și a spațiilor de lucru, permitandu-le atat angajaților, cat și administratorilor spațiului (managerii de birouri, administratorii de proprietăți) să (își) sporeasca confortul și sa genereze economii.

Senzorul Avansat este compus dintr-o serie de senzori care măsoară temperatura, calitatea aerului, activitatea, numărul de persoane, în plus față de funcțiile fundamentale de control ale iluminatului integrate într-o arhitectură deschisă și interoperabilă. De asemenea, acesta însoțește transformarea digitală a clădirilor de birouri către abordări orientate pe utilizator (clădiri axate pe utilizatori) și abordări funcționale (clădiri cu rol de platforme de servicii).
 În cele din urmă, acesta generează date pentru a fi utilizate de terți, favorizând astfel apariția unor servicii inovatoare pentru eficiența energetică, confortul angajaților și optimizarea spațiului.

"IoT aplicat clădirilor comerciale oferă spațiilor de lucru o nouă dimensiune. Datele provenite din diferitele sisteme conectate prezente în infrastructura sa devin o componentă valoroasă pentru manager, transformând astfel clădirile în platforme de servicii axate pe utilizator" subliniază Pierre-Yves Hasbrouck, Director Marketing, Innovation & New Uses Legrand.

Cu ajutorul soluției Senzor Avansat, Legrand și-a unit forțele cu partenerii Microsoft Office 365 și Jooxter

Potrivit studiului IFOP / Legrand prezentat la CES, 78% dintre utilizatorii francezi, 72% dintre cei americani și 87% dintre cei chinezi chestionați sunt interesați să afle în timp real dacă o sală de ședințe este ocupată sau nu și să organizeze o întâlnire prin intermediul smartphone-ului sau al computerului.
Pentru a răspunde așteptărilor pentru un confort mai mare și pentru optimizarea spațiului de lucru pentru angajați și manageri, Legrand și-a unit forțele cu cei mai importanți jucători din industrie:

Microsoft: în plus față de parteneriatul său cu Cloud Azure, Legrand s-a alăturat programului Microsoft Office 365 pentru a duce mai departe experiența de utilizare odata cu noua gamă de senzori avansați. Datorită acestui parteneriat, vizibilitatea în timp real permite angajaților să poată folosi o sală de sedințe rezervată, dar rămasă neocupată.
Dacă senzorul Legrand nu detectează prezența într-o cameră de întâlniri rezervată după o anumită perioadă, inteligența artificială facilitează disponibilitatea camerei în agenda Office 365. Acest parteneriat permite managerilor de clădiri să măsoare gradul de ocupare al unei încăperi și să planifice întreținerea, să ia decizii în ceea ce privește cea mai bună planificare a camerelor și ocuparea acestora în funcție de capacitate.

"Acest parteneriat cu Legrand vizează dinamica optimizării spațiului de lucru pentru a simplifica viața de zi cu zi a angajaților. Office 365 și soluția Legrand, Senzor Avansat reușesc împreună să îmbunătățească confortul și agilitatea angajaților, optimizând timpul petrecut la birou.
Pentru companie, aceasta înseamnă o satisfacție mai mare a angajaților în fiecare zi, precum și economii semnificative ", explică Carole Benichou, Division Lead Microsoft 365, Franța.

Jooxter: Legrand a încheiat un parteneriat cu acest start-up francez, care dezvoltă o soluție automată de gestionare în timp real a spațiului de lucru. Datorită acestui parteneriat, Legrand integrează acest instrument în sistemul de management al clădirilor pentru a măsura cu exactitate gradul de ocupare a spațiului și pentru a înțelege modul în care acesta este utilizat.
"Numărul de ocupanți măsurat de soluția Senzor Avansat este o informație esențială pentru administratorul clădirii, care poate ajusta dimensiunea și aranjarea camerei în funcție de utilizarea acesteia.

Astfel, Jooxter surprinde datele trimise de senzorii Legrand, făcând spațiile de lucru mai flexibile și reducând spațiul neocupat", afirmă Emmanuel Ballandras, vicepreședinte Parteneriate și Relații Externe, Legrand.

Blocuri autonome pentru iluminat de siguranță: o funcție interconectată pentru o securitate mai mare

Legrand, liderul european in materie de iluminat de siguranță prezintă la CES o nouă gamă de blocuri autonome pentru iluminat de siguranta interconectate.
Cu ajutorul iluminatului de siguranță de ultimă generație, un manager de clădire poate garanta ocupanților o siguranță absolută și o instalatie funcțională în cazul unui eveniment neprevăzut. Un manager poate lansa cu ușurință un diagnostic de la distanță pentru toate zonele gestionate și poate genera un raport pentru a pregăti întreținerea. Administratorii clădirilor optimizează astfel intervenția la fața locului și timpul alocat, garantând în același timp o securitate potrivită pentru toți ocupanții.Cu această nouă soluție, Legrand propune o trecere de la întreținerea corectivă la întreținerea care poate fi prevăzută.

În Australia, Legrand a lansat, în iunie 2018, soluția conectată de iluminat de siguranță Galaxy, pentru a simplifica întreținerea și asigura conformitatea facilitatilor. De exemplu, Legrand a instalat această soluție în Hotelul Ibis din Perth și în Turnul Sydney Crown din Barangaroo.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

HSE

 

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

IEAS 2019