Protectie sigura contra curentilor de defect cu frecvente mixte

150 vizualizari
Protectie sigura contra curentilor de defect cu frecvente mixte
Distribuie pe

Eaton furnizeaza intreruptoare automate diferentiale de tip F, pentru o protectie imbunatatita a personalului si a sistemelor, in conformitate cu prevederile IEC 62423.

Compania Eaton, un lider mondial in managementul energiei, si-a diversificat portofoliul dispozitivelor de comutatie cu un intreruptor automat diferential de tip F. Acesta este special proiectat pentru utilizarea in aplicatii monofazate cu convertizoare de frecventa, cum ar fi masinile de spalat si pompele de caldura, asigurand o protectie excelenta pentru personal si sisteme. Dispozitivul permite inginerilor din domeniul electric sa sporeasca fiabilitatea echipamentelor, asigurand in paralel niveluri mai ridicate de siguranta pentru utilizator.

Standardul IEC 62423 include specificatii pentru cerintele si testarea dispozitivelor de protectie diferentiala de tip F (RCD). In consecinta, au fost modificate recomandarile pentru instalatii care contin convertizoare de frecventa. In acest tip de aplicatie, pot aparea curenti reziduali cu frecvente mixte, pe care intreruptoarele diferentiale conventionale de Tip A nu ii pot trata. Sunt necesare masuri suplimentare pentru protectia personalului impotriva electrocutarii prin contact direct sau indirect cu un dispozitiv defect, respectiv pentru reducerea la minimum a riscului de incendiu datorita curentilor de punere la pamant. 

RCD de tipul F nu asigura doar o protectie sigura si fiabila impotriva curentilor de defect de tip sinusoidal si continuu pulsatoriu (precum dispozitivele de tip A), dar este capabil si sa protejeze contra curentilor reziduali cu frecvente mixte de pana la 1 kHz, in conformitate cu standardul IEC 62423. Acest tip de frecventa mixta apare deseori la iesirea unui convertizor. RCD-urile de tip F sunt sensibile la curenti de defect de tip continuu netezit de pana la 10 mA, prezinta o scurta intarziere inainte de declansare si se deosebesc de alte dispozitive datorita imunitatii ridicate la impulsuri de curent: aceasta asigura declansari accidentale reduse la minimum si un grad ridicat de siguranta. Aceste dispozitive sunt disponibile in versiuni cu 2 sau 4 poli, pentru curenti nominali de 25 pana la 100 A. Cu trei versiuni pentru curenti reziduali diferiti (30 mA, 100 mA si 300 mA), RCD-urile de tip F sunt ideale atat pentru siguranta personala, cat si pentru protectia la incendiu, mai ales la aplicatiile monofazate. 

Sectorul electric al companiei Eaton este lider global, cu experienta in distributia energiei si protectia circuitelor, sisteme de alimentare de rezerva, control si automatizare, iluminare si securitate, solutii si dispozitive de cablare structurata, solutii pentru medii periculoase si dificile si servicii de proiectare. Eaton se pozitioneaza, prin solutiile sale, astfel incat sa poata raspunde la cele mai importante provocari actuale in materie de management al energiei electrice.

Eaton este o companie de management energetic, cu o cifra de afaceri de 20,9 miliarde USD in 2015. Eaton ofera solutii eficiente energetic, care ajuta clientii sa gestioneze energia electrica, hidraulica si mecanica intr-un mod mai eficient, mai sigur si mai durabil. Eaton are aproximativ 97.000 de angajati si comercializeaza produse catre clienti din peste 175 de tari. 

Pentru mai multe informatii, vizitati www.eaton.eu.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video