Schneider Electric dezvolta in Barcelona primul sau Centru de Excelenta dedicat solutiilor inteligente pentru orase

84 vizualizari
Schneider Electric dezvolta in Barcelona primul sau Centru de Excelenta
Distribuie pe


Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, va infiinta in Barcelona primul sau Centru de Excelenta dedicat solutiilor inovatoare destinate oraselor, avand ca misiune reunirea intr-un singur loc a intregului know-how detinut de companie in domeniul oraselor inteligente.

Datorita experientei si succesului Grupului in livrarea si implementarea de solutii pentru orase inteligente in intreaga lume, Schneider Electric va propune oraselor solutii care vor avea un impact economic si social, generand beneficii concrete pentru cetateni. Activitatea Centrului de Excelenta va ajuta la ghidarea si sprijinirea oraselor in transformarea lor cu ajutorul solutiilor inteligente, precum si in dezvoltarea de noi modele de business, ceea ce va duce la un sistem mai eficient de gestionare, utilizare si sustenabilitate a spatiilor urbane. 

„In urmatorii 40 de ani vom asista la o revolutie tehnologica urbana. Concentrarea tot mai mare a populatiei in centre urbane si insuficienta resurselor vor avea repercusiuni importante asupra mobilitatii, calitatii aerului, serviciilor medicale etc.”, a declarat Julio Rodríguez, Executive Vice-President Global Operations Schneider Electric. „In prezent, Schneider Electric colaboreaza cu peste 200 de orase in proiecte de management inteligent si, cu ajutorul acestui Centru de Excelenta, ne vom consolida capacitatea de a furniza solutii inovatoare destinate oraselor”.

Centrul de Excelenta al Schneider Electric va fi amplasat in campusul Smart City amenajat de Municipalitatea Barcelonei in cartierul Sant Marti. Acest centru de cercetare, in care vor lucra 40 de specialisti, va deveni complet operational pana la jumatatea anului 2016. Schneider Electric va imparti acelasi spatiu – o fosta fabrica denumita Ca l’Alier – cu un alt centru de cercetare infiintat de Cisco. Cisco si Schneider Electric sunt primele doua companii care dezvolta astfel de centre in campusul Smart City, incurajand astfel colaborarea si schimbul de experienta.

„Barcelona a devenit o referinta internationala in domeniul oraselor inteligente. Este Capitala Mobile World si, in 2014, a fost desemnata Capitala Europeana a Inovatiei”, a spus Xavier Trias, Primarul orasului Barcelona. „Noul Centru al Inovatiei din Campusul Smart City si angajamentul companiilor Schneider Electric si Cisco ne vor ajuta sa ne indreptam spre un nou model de crestere economica bazat pe tehnologie, inovatie urbana si servicii moderne, imbunatatind bunastarea si calitatea vietii locuitorilor”.

Angajamentul Schneider Electric in domeniul oraselor inteligente raspunde cererii tot mai mari de solutii noi care pot ajuta orasele sa adreseze intr-un mod eficient si sustenabil problema densitatii populatiei. In plus, Schneider Electric doreste ca Centrul sau de Excelenta din Barcelona sa atraga talentele si initiativele inovatoare. Astfel, in perioada urmatoare, compania va construi colaborari cu universitati de referinta precum IESE Business School (Universitatea din Navarra), unde Schneider Electric are deja o catedra dedicata Sustenabilitatii si Strategiilor de Business.

Fotografia de la stanga la dreapta: Jordi Botifoll, Vice-President Latin America, Cisco; Xavier Trias Primarul orasului Barcelona; Julio Rodriguez, Executive Vice-President Global Operations, Schneider Electric, in timpul unei vizite la locatia care va gazdui Centrul de Excelenta Schneider Electric.

www.schneider-electric.com/ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video