Schneider Electric a instruit peste 50.000 de persoane in managementul energiei

94 vizualizari
Schneider Electric
Distribuie pe

Obiectivul stabilit pentru finalul anului 2014 a fost depasit cu peste 10.000 de persoane

Schneider Electric a instruit in managementul energiei peste 50.000 de persoane din economiile emergente, in cadrul BipBop (Business, Innovation, People at the Base Of the Pyramid), programul companiei de acces la energie pentru comunitatile in curs de dezvoltare. Astfel, Schneider Electric a reusit sa depaseasca obiectivul initial de a instrui 40.000 de persoane pana la finalul anului 2014, stabilit ca parte a Barometrului Planeta si Societate, instrument prin care compania isi masoara performantele in responsabilitate sociala.

Scopul programului BipBop, lansat de Schneider Electric in 2009, este de a contribui la rezolvarea problemei accesului la energie prin implementarea unui cerc virtuos bazat pe trei piloni: investitii sociale (Business), crearea de produse specifice (Inovatie) si training (Oameni). Prin aceste trei initiative care se desfasoara in paralel, programul BipBop incearca sa creeze un ecosistem favorabil accesului la energie si sa impulsioneze o dinamica economica si sociala.

Scopul pilonului BipBop Training este de a sprijini si de a dezvolta programe de training pentru activitati legate de managementul energiei (electricitate, mentenanta industriala, etc.) pentru a depasi lipsa de expertiza locala din economiile emergente si de a creste standardul de viata al oamenilor din comunitatile defavorizate.

"Suntem incantati de rezultatele extraordinare pe care le-am obtinut in instruirea persoanelor din economiile in curs de dezvoltare, iar acest lucru ne incurajeaza sa ne sporim eforturile. Trainingul este cheia succesului tuturor actiunilor pe care le intreprindem prin BipBop”, a declarat Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior Vice-President Schneider Electric. “Programul le permite comunitatilor locale sa obtina abilitatile necesare pe termen lung pentru a mentine si a vinde solutii de acces la energie. Prin raspandirea acestui know-how, initiativa sociala lansata de Schenider Electric in urma cu multi ani incepe sa dea roade”.

BipBop Training presupune doua tipuri principale de actiuni:

• Echiparea centrelor de training cu materialele electrice si de studiu necesare pentru invatare si pentru lucrari practice. Datorita acestor resurse de invatare, centrele pot oferi cursuri de seara (120 de ore per persoana), cursuri scurte de training pentru certificari (pana la 4 luni) sau cursuri de training pentru obtinerea de calificari (1 pana la 3 ani) destinate tranzactiilor de energie;
• Trainingul trainerilor care se bazeaza pe implicarea angajatilor curenti sau pensionati ai Schneider Electric, prin initiative precum Schneider Electric Teachers sau Pass ONG, si care stabilesc o platforma de impartasire a experientelor intre specialistii Schneider Electric si organizatiile de training.

Programul urmeaza sa fie extins si in alte state, Romania fiind printre tarile in care se doreste implementarea acestuia si unde au inceput discutiile cu potentiali parteneri.

Proiectul si actiunile coordonate prin BipBop Training sunt sustinute financiar de Fundatia Schenider Electric, ca parte a angajamentului sau de a sprijini integrarea profesionala a tinerilor. Fiecare initiativa este implementata in parteneriat cu ONG-uri si autoritati locale.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video