Transformarea energetică a Irlandei

263 vizualizari
surse UPS, Eaton, sistem energetic Irlanda
Distribuie pe

Nu este surprinzător faptul că Irlanda are zile când soarele nu strălucește. Acest lucru este binevenit în cazul industriei agricole înfloritoare a Irlandei, dar poate că nu este vremea ideală pentru organizațiile care doresc să folosească energia solară. Nici pe energia eoliană nu se pot baza deoarece, chiar și în Irlanda, există zile când turbinele eoliene nu sunt tulburate nici măcar de o briză. Cu siguranță aceste condiții nu sunt ideale pentru EirGrid, rețeaua națională a țării, care, ca mulți alți operatori de energie, dorește să utilizeze mai multe surse de energie regenerabilă.

Nu este doar o problemă de fiabilitate a alimentării. Aceste fluctuații duc și la un nivel de instabilitate al oricărei rețele naționale, deoarece nivelurile de frecvență și putere trebuie să se încadreze într-un interval fix; orice abateri de la acel interval pot periclita întreaga rețea.

Aceasta nu este doar o problemă a Irlandei. Orice țară care dorește să folosească surse de energie regenerabilă, și sunt multe astfel de țări, va căuta modalități de a stoca energia și proceduri pentru gestionarea mai eficientă a energiei. Dar pentru Irlanda, care este centrul european pentru mai multe dintre cele mai mari companii de IT și internet din lume, aceasta poate fi o problemă mai presantă.

Toate acestea explică de ce peste 60 de ingineri și operatori ai centrelor de date s-au reunit la sediul Eaton din Dublin în mai. Erau acolo pentru a afla cum inovațiile din tehnologia energiei și deschiderea pieței energetice pot însemna că, în loc de doar a cere energie, organizațiile pot susține rețeaua, pot fi compensate pentru acest lucru și pot crea o strategie pentru energie regenerabilă participând la modelele de Rezervă pentru menținerea frecvenței (FCR) și de Răspuns de frecvență ferm (FFR), care ajută furnizorii de energie să echilibreze cererea de energie în perioadele de vârf.

Majoritatea organizațiilor au deja activele existente și infrastructura energetică pentru a participa la aceste piețe, respectiv o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS), folosită ca sursă de alimentare de rezervă. În teste din viața reală, sursele UPS s-au dovedit a fi cel mai rapid de activat, furnizând energia dorită mai rapid decât alte rezerve conectate la rețea, precum pompele, consumul industrial și vehiculele electrice. Noua inovație energetică nu prezintă niciun risc pentru funcția primară a UPS de protejare a sarcinilor vitale, așadar managerii și operatorii au nevoie mai degrabă de o schimbare de mentalitate pentru a-și folosi infrastructura ca instrument de susținere a rețelei.

Conform Ciarán Forde, lider de segment, centru de date și IT pentru regiunea EMEA în cadrul Eaton, lansarea sursei UPS eficiente energetic Eaton este un pas revoluționar. Ciaran Forde

„Permite participarea unei UPS la rețeaua națională. Așadar, în loc de o relație unică, unidirecțională cu rețeaua, are o relație bidirecțională.” În practică, acest lucru înseamnă că rețeaua poate apela la UPS pentru a-i folosi energia stocată și, prin urmare, rețeaua poate rămâne stabilă în limitele concepute. Așadar, limitele periculoase ale perturbărilor pot fi reduse. „Răspunsul rapid al UPS îmbunătățește stabilitatea rețelei, permițând acesteia să adopte din ce în ce mai multe niveluri de energie regenerabilă”, spune Forde.

Noul produs este bazat pe sursa UPS eficientă energetic de la Eaton și a fost instalat la sediul central Eaton din Dublin în cooperare cu partenerul global Eaton de management al energiei, Enel X. Noua tehnologie este implementată în Irlanda după testări extinse pe teren la centrul de date Bahnhof din Suedia și Fortum din Norvegia, plus probe suplimentare în Regatul Unit și ne arată cum pot utiliza operatorii, când este necesar, energia stocată și funcționalitatea latentă din infrastructura existentă a marilor consumatori de energie, precum centrele de date și unitățile de producție mari.

Eaton a încheiat un parteneriat cu furnizorul agregat de energie, Enel X, pentru a rezolva toate aspectele de reglementare ale proiectului. Enel X este o companie care permite organizațiilor să participe la serviciile sistemului DS3 al EirGrid și să obțină venituri pentru acest lucru.

Într-o lume în care din ce în ce mai multe organizații vor trece la surse de energie regenerabilă, tehnologia Eaton are potențialul de a face o diferență semnificativă. Așa cum a declarat Forde, „cu această infrastructură UPS, puteți începe procesul de ecologizare a rețelei naționale”.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitaţi www.eaton-electric.ro. Pentru cele mai recente ştiri, urmăriţi-ne pe Twitter (@ETN_EMEA) sau pe LinkedIn (Eaton).

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video