7 componente ale clădirilor ecologice

81 vizualizari
clădiri ecologice
Distribuie pe

Ne petrecem o mare parte din timp în interior: la școală, la locul de muncă, acasă. Adesea, clădirile în care intrăm funcționează cu energie pe bază de combustibili fosili sau sunt slab izolate. Multe dintre ele nu au fost proiectate să facă față efectelor schimbărilor climatice, cum ar fi inundațiile și valurile de căldură. 

Pentru a avea clădiri care afectează mai puțin clima, trebuie să construim mai bine clădirile noi și să le renovăm pe cele existente, deoarece cele mai multe dintre ele vor fi încă în picioare zeci de ani de acum înainte. 

Clădirile ecologice au devenit un subiect din ce în ce mai popular în ultimii ani. Din ce în ce mai mulți oameni caută să construiască locuințe ecologice, iar sectorul construcțiilor începe să se adapteze la tendința sustenabilă.

În acest articol vom discuta despre importanța și caracteristicile celor 7 componente ale construcțiilor ecologice.

1. Panou din aluminiu rezistent la intemperii
Panourile de aluminiu ajută la reglarea temperaturii interioare și împiedică pătrunderea umezelii și a dăunătorilor. Este esențială folosirea unui panou de acces izolat din aluminiu rezistent la intemperii pentru a crea o etanșă care va menține interiorul clădirii confortabil și uscat.

2. Ferestre eficiente din punct de vedere energetic
Ferestrele sunt una dintre cele mai importante surse de pierdere de căldură într-o casă, așa că sunt esențiale pentru păstrarea căldurii în interior. Pe piață există multe tipuri diferite de ferestre eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât se pot găsi unele care să se potrivească stilului și bugetului fiecăruia.

3. Acoperișul verde
Acoperișurile verzi au devenit din ce în ce mai populare, deoarece ajută la izolarea unei case și reduc cantitatea de căldură pierdută prin acoperiș. De asemenea, acestea ajută la reducerea scurgerii apelor pluviale și oferă un spațiu de viață suplimentar pentru plante și animale.

4. Energia solară
Energia solară este o sursă de energie regenerabilă care încălzește și răcește o casă și furnizează electricitate. Energia solară devine din ce în ce mai accesibilă și este o modalitate excelentă de a reduce amprenta de carbon.

5. Conservarea apei
Mai multe modalități de a ajuta la conservarea apei în casă, includ instalarea de dușuri și toalete cu capacitate redusă, colectarea apei de ploaie în butoaie. Conservarea apei este importantă, deoarece ajută la reducerea cantității de apă dintr-o locuință, astfel se  economisesc bani pe factura de apă.

6. Reciclarea
Reciclarea este o modalitate excelentă de a minimiza cantitatea de deșeuri generate în casă. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a reutiliza materialele. Există multe programe de reciclare, astfel încât poți găsi unul care să funcționeze pentru familia ta.

7. Amenajarea peisagistică 
Amenajarea peisagistică poate ajuta la reducerea cantității de căldură absorbită de o casă și poate permite, de asemenea, răcirea aerului din jurul unei case. Copacii și arbuștii pot oferi umbră și protecție împotriva vântului și pot ajuta, de asemenea, la filtrarea poluaților. 

De ce contează componentele clădirilor ecologice?  
Componentele clădirilor ecologice se referă la diferitele elemente care fac o structură să fie ecologică. Acestea includ totul, de la materialele utilizate în construcție până la modul de funcționare. Utilizarea componentelor ecologice ale clădirilor poate avea unele beneficii, atât pentru mediu, cât și pentru persoanele care ocupă spațiul respectiv.

Cel mai vital beneficiu al clădirilor ecologice este că acestea ajută la reducerea poluării. Instalațiile sunt responsabile pentru o parte semnificativă a poluării aerului, iar prin utilizarea de materiale și proiecte care limitează emisiile, clădirile ecologice pot face o mare diferență.

Clădirile ecologice tind, de asemenea, să fie mai eficiente din punct de vedere energetic decât structurile tradiționale, acestea utilizează mai puțină energie electrică și generează mai puține gaze cu efect de seră. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra schimbărilor climatice.  

Ps lângă faptul că ajută mediul înconjurător, clădirile ecologice oferă, de asemenea, multe beneficii pentru persoanele care le ocupă. Aceste spații sunt confortabile și mai sănătoase, cu o mai bună calitate a aerului și lumină naturală. De asemenea, ajută la economisirea costurilor cu energia.

Aceste construcții sunt mai valoroase, au costuri mai mici de exploatare și mentenanță. Calitatea lor superioară fiind evidentă pentru proprietari, chiriași și utilizatori, acestea sunt mai ușor de vândut sau închiriat. Clădirile certificate pot fi mai ușor comparate, atât la nivel național, cât și internațional. Cererea în domeniul clădirilor certificate este în continuă creștere.
S-au introdus diferite sisteme de certificare pentru construcții durabile la nivel internațional. Toate acestea evaluează clădirile pe baza unui set specific de criterii, însă cu utilizarea unor coeficienți diferiți de ponderare pe baza standardelor și reglementărilor specifice țării respective.

O modalitate prin care oamenii își pot reduce impactul asupra Pământului? 
Folosirea  materialelor de construcție durabile! Atunci când ne gândim la mediu, este esențial să luăm în considerare orice, de la ceea ce mânânci acasă sau cât de des folosești mașina de spălat.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video