Acoperişul halei istorice Laminor va deveni un parc fotovoltaic uriaş

51 vizualizari
Primăria Sectorului 3 construieşte un parc fotovoltaic gigant pe acoperişul halei istorice Laminor
Distribuie pe

Primăria Sectorului 3 construieşte un parc fotovoltaic gigant pe acoperişul halei istorice Laminor

Acoperişul halei istorice Laminor va deveni un parc fotovoltaic uriaş care va produce un echivalent al energiei electrice consumate de 1000 de apartamente. Hala Laminor este o clădire istorică restaurată de Primăria Sectorului 3 după planurile celebrului arhitect Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă.

Pe o parte din acoperişul clădirii ce are o suprafaţă de 70.000 de metri, Primăria Sectorului 3 a început deja instalarea panourilor fotovoltaice. În doar câteva luni, peste un hectar din suprafaţa acoperişului va fi acoperită cu panouri, iar acest sistem va produce peste 3 MW/h. Energia electrică rezultată va acoperi necesităţile halei, iar diferenţa va fi injectată în reţeaua de curent.

"Acoperişul acestei clădiri va fi placat cu panouri fotovoltaice. Puterea instalată va fi de 3MW. Asta înseamnă multă energie electrică ecologică. Mai ales pentru că ne aflăm într-o perioadă în care preţurile la energie au explodat, trebuie să producem cât mai multă energie verde", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Cu o lungime de 500 de metri şi o lăţime de 180 de metri, hala Laminor se află printre cele mai mari clădiri din România.

acoperis laminor

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video