Cresc profiturile pietei de energie solara rezultate din tehnologiile de productie fotovoltaice

805 vizualizari
Intersolar Europe 2018
Distribuie pe

Piața globală a energiei solare este în plină expansiune. Cercetătorii pieței prognozează o punere în folosință a energiei solare fotovoltaice de aproximativ 110 gigawați în 2018, iar concurența în acest domeniu al producției de energie solară fotovoltaică favorizează această tendință. Tehnologiile de producție inovatoare și rentabile, viteza mare cu care progresează, calitatea și fiabilitatea, garantează modulele și sistemele fotovoltaice eficiente la costuri tot mai mici.

De aceea, în 2018, Intersolar Europe face încă o dată ca tehnologia sistemelor fotovoltaice să fie una din temele sale centrale. Evenimentul care se va desfășura paralel, "automatica", expoziție de automatizare inteligentă și robotică, se va concentra, de asemenea, pe acest subiect. Începând cu 20 - 22 iunie, München va deveni locul de expunere al inovațiilor importante din această industrie.

Tendința este clară - există o reducere masivă a costurilor de generare a energiei din surse regenerabile. Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă- IRENA, estimează că, până în 2020, prețul de generare a energiei la centralele solare de mari dimensiuni ar putea scădea la aproximativ trei cenți/ kWh în multe regiuni din întreaga lume. Energia solară devine astfel tot mai competitivă față de combustibilii fosili. Actorii cheie din această arenă sunt companiile care conduc dezvoltarea producției de masă eficiente din punctul de vedere al costurilor, folosind noi tehnologii și procese eficiente de fabricație, făcând astfel energia solară și mai atractivă.

celule fotovoltaice

Crește cererea de celule solare de mare eficiență

Producătorii de energie solară fotovoltaică din Asia preiau fabrici de producție moderne și au nevoie de echipamente de înaltă calitate. Un exemplu actual este compania chineză de panouri fotovoltaice Risen Energy, care a început producția de celule și module solare în Changzhou la începutul anului 2018. 5 GW sunt așteptați să demareze de pe linia de asamblare a noii fabrici. Potrivit asociației din industrie, German Engineering Federation (VDMA), furnizorii de echipamente pentru energie solară fotovoltaică din Germania beneficiază, de asemenea, de pe urma "boom"-ului producției de sisteme fotovoltaice din Asia. În ultimul timp, Asia de Est a reprezentat o mare parte din cota lor de export, de până la 87%, iar cererea de echipamente pentru producția de sisteme fotovoltaice din Germania continuă să crească.

Volumul comenzilor a crescut, în special, pentru sistemele PERC și siliciu negru, cu siliciu cristalin, precum și pentru tehnologia cu peliculă subțire, reflectând cererea tot mai mare de celule eficiente. Modulele cu peliculă subțire și în special celulele CIGS (cupru-indiu-galiu-seleniură) sunt din ce în ce mai utilizate ca și elemente de fațadă. Pentru sistemele fotovoltaicele integrate în clădiri, viitorul este al lor - începând cu anul 2020, toate clădirile nerezidențiale noi din UE trebuie să fie clădiri cu consum de energie aproape zero, ceea ce ar putea duce la folosirea pe scară largă a celulelor solare cu peliculă subțire pe fațade.

Program atrăgător pentru industria producătoare de sisteme fotovoltaice

Dezvoltarea dinamică a tehnologiilor de fabricație a sistemelor fotovoltaice este unul dintre obiectivele speciale actuale ale industriei energiei solare. În acest sens, Intersolar Europe va aborda subiectul în parteneriat strâns cu VDMA, în cadrul conferinței Intersolar Europe și al programului aferent, precum și la expoziția în sine. De exemplu, un atelier special pe 21 iunie 2018 va oferi o imagine aprofundată a evoluției și a problemelor actuale.

Evenimentul analizează dificultățile semnificative cu care se confruntă producătorii de sisteme fotovoltaice în mediul concurenței globale. Dr. Jutta Trube, Managing Director al VDMA Photovoltaic Equipment și lider al atelierului, va explica evoluția acestor sisteme folosind cele mai recente cifre înregistrate către asociația din industrie. Programul este recunoscut de industrie ca un ghid al tehnicii fotovoltaice pentru producători și furnizori (International Technology Roadmap for Photovoltaics). "Prețurile pentru siliciu cristalin continuă să scadă și eficiența celulelor solare se îmbunătățește - lucrurile se vor schimba în următorii ani pentru producători, precum și pentru furnizori. Vrem să profităm de acest lucru și să oferim o perspectivă pentru următorii zece ani", spune Jutta Trube.

Conferința Intersolar Europe arată viitorul tehnologiilor de fabricație a sistemelor fotovoltaice

Conferința Intersolar Europe se concentrează, de asemenea, asupra inovațiilor din domeniul tehnologiilor de fabricație a produselor fotovoltaice. Sesiunea "Producția de panouri fotovoltaice: progresele tehnologiei de fabricare a celulelor și modulelor solare", va avea loc miercuri, 20 iunie 2018, la ora 9:00 și va dezbate tehnologiile de fabricare celule și module eficiente.

Sesiunea "Fabricarea de sisteme fotovoltaice: Cercetare și Dezvoltare - Ce se află în laborator", din 20 iunie 2018, ora 11:00, oferă șansa de a gândi într-o nouă perspectivă, explorând tehnologii de producție promițătoare pentru viitor. În seria de prezentări "Fabricarea sistemelor fotovoltaice în Europa: în căutarea inovației și a calității", vorbitorii vor discuta cum piața europeană de sisteme fotovoltaice poate ajunge să contrabalanseze poziția de lider a Asiei în domeniul tehnologiei de fabricație. Sesiunea este susținută de organizațiile europene de cercetare ETIP PV și EUREC și de asociația producătorilor Solarunited.

conferinta Intersolar Europe 2018

Intersolar Europa și automatica: crearea sinergiei printr-o combinație unică

În 2018, Intersolar Europe este deosebit de atrăgătoare pentru industrie. Fiind cea mai importantă expoziție mondială a industriei solare, ea analizează îndeaproape evoluțiile și inovațiile în producția pe scară largă de celule, module și multe altele. În acest an, evenimentul "automatica" va avea loc în același timp, creând un alt punct fierbinte al industriei și oferind informații cuprinzătoare despre viitorul producției automate. Unirea lui Intersolar Europe cu această expoziție importantă de automatizare inteligentă și robotică creează o intersectare a două lumi și un schimb de know-how între două industrii de viitor.

Sursă imagini: © Solar Promotion GmbH

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video