CTP și Enel X România instalează o centrală fotovoltaică de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest

39 vizualizari
enelx
Distribuie pe

CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații industriale și logistice din România, continuă investițiile în energie verde prin instalarea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de 1,5 MW în parcul industrial CTPark Bucharest, amplasat în vestul Bucureștiului.

Instalaţia va fi dezvoltată de Enel X România și cuprinde aproximativ 3.700 de panouri ce vor asigura o producţie anuală medie de 2.100 MWh, cantitate care urmează a fi distribuită cu prioritate către chiriașii proprii.

„Suntem primul dezvoltator imobiliar cu o centrală fotovoltaică pe acoperiș deja operațională. Am deschis un drum pe care ne bucurăm că se aventurează și alții, chiar dacă sunt competitori este o concurență care ne place. După ce am făcut plug-in la CTPark Bucharest West, continuăm cu o nouă centrală, de data aceasta în CTPark Bucharest. Corelăm investițiile cu nevoile de consum ale clienților noștri și începem cu 1.5 MW, instalați pe clădirea BUCH 10”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

“Centralele fotovoltaice montate pe acoperiș reprezintă pentru acest sector o oportunitate unică de a-și reduce semnificativ impactul activităților proprii asupra mediului, fiind totodată și o bună investiție financiară. Angajamentul CTP față de energia solară regenerabilă este pentru noi un semnal important pentru a dezvolta un parteneriat strategic, pe termen lung. Mai mult, în contextul actual, în care eficientizarea costurilor cu energia reprezintă o prioritate pentru orice companie, ne bucură deschiderea acestora de a investi constant în soluții fotovoltaice”, a precizat Daniel Ortiz, director general Enel X România.

Amplasat pe Autostrada A1, la km 13, CTPark Bucharest este parcul CTP cel mai apropiat de București, care a evoluat de la logistica mare către unitățile mai mici de last mile, curierat, ecommerce și retail în general, fiind amplasat în proximitatea celei mai populate zone din București, zona de vest. Este un parc divers și foarte dinamic, cu rezidenți diferiți, de la prăjitorie de cafea artizanală și tipografie la distribuitori de utilaje agricole, de feronerie, sisteme de răcire și încălzire, acoperișuri, distribuitori online de cosmetice, de aparatură medicală și până la producatori de sisteme captare ape pluviale și profile rigips.

În primăvara anului 2022, CTP a anunțat construirea și instalarea primei instalații fotovoltaice pe clădirile companiei situate în parcul industrial CTPark Bucharest West, amplasat pe Autostrada A1, la km 23.

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,3 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe din România: Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video