ECOMEDIU, sau preocupare pentru un mediu mai curat

299 vizualizari
ecomediu 2014
Distribuie pe

 


Expozitie
Echipamente, tehnologii si servicii pentru protectia mediului

Conferinta internationala
Practici si experiente in domeniul protectiei mediului

15 - 17 Octombrie 2014 • Expo Arad
Editia a XII - a

Una dintre cele mai importante problematici cu care se confrunta astazi lumea este cea a impactului negativ pe care industrializarea si utilizarea ineficienta a resurselor naturale le au asupra mediului.
Ca si reprezentant al intereselor judetului Arad, Camera de Comert, Industrie si Agricultura, cu sprijinul partenerilor sai redutabili, organizeaza anual, in decursul lunii octombrie, evenimentul international ECOMEDIU.
ECOMEDIU nu mai este de multa vreme un eveniment regional. Domeniul de interes, cel de gasire si promovare de solutii pentru conservarea mediului inconjurator este o preocupare majora la nivel mondial, iar tara noastra este “prinsa” deja in angrenajul general legiferat la nivel european.


cel mai mare eveniment de profil din vestul Romaniei si unul dintre cele mai importante la nivel national.

Vor fi expuse si prezentate echipamente de salubrizare, tratarea apei si a aerului, echipamente de colectare, transport si tratarea deseurilor periculoase si nepericuloase, energii regenerabile, proiecte de cercetare si voluntariat, consultanta si finantare prin produse bancare.
Gazduit de modernele pavilioane expozitionale ale EXPO Arad, ECOMEDIU reuneste importanti lideri de piata din Uniunea Europeana care participa la expozitie cu echipamente, tehnologii si servicii destinate unui mediu mai curat, precum si specialisti de prestigiu participanti la conferinta internationala, de o inalta tinuta profesionala, care se desfasoara in paralel cu expozitia. 

Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, in colaborare cu Asociatia Internationala de Gestiune a Deseurilor Solide si Asociatia Romana de Salubritate, organizeaza Conferinta Internationala Practici si experiente in protectia mediului cu urmatoarele tematici:

Miercuri 15 octombrie 2014
Protectia apei, aerului si a solului

Joi 16 octombrie 2014 
Recuperarea, reciclarea si/sau sortarea deseurilor

Vineri 17 octombrie 2014
Biodiversitate

Principalul scop al evenimentului este schimbul de informatii si experienta, bazate pe realizari concrete in domeniul protectiei mediului, prezentarea tehnologiilor aplicate in tara si in strainatate.
Lucrarile conferintei sunt deschise participarii tuturor firmelor ofertante de tehnologii, echipamente si servicii, institutiilor acreditate, specialistilor, firmelor care au avut succes in confruntarea cu problemele de mediu, celor care considera ca pot transfera experienta precum si autoritatilor locale care sunt interesate de un mediu mai curat.
Toate lucrarile prezentate vor fi publicate in brosura evenimentului, care va avea ISBN. Autorii vor primi diplome de participare la conferinta.

Editia din 2014 promoveaza, in premiera mondiala la un eveniment de mediu, o tema deosebit de discutata la nivel international: Eradicarea ambroziei, subiect dezbatut de specialisti, medici si administratii locale, in prima zi de conferinte a evenimentului.

Pe parcursul celor trei zile de expozitie, importanti lideri de piata din domeniul deseurilor periculoase si nepericuloase, igienizarii domeniului public, institute de cercetare si dezvoltare, cat si asociatii de mediu interne si internationale vor facilita accesul publicului vizitator la o oferta exceptionala in ceea ce priveste produse si servicii pentru protejarea mediului inconjurator.

“ECOMEDIU este un eveniment complex care se concentreaza asupra solutionarii problematicilor actuale in protejarea mediului inconjurator. Partea de expozitie prezinta cele mai noi echipamente si produse de pe piata, iar conferintele organizate pe parcursul celor trei zile vor trata noutati legislative in domeniu, servicii inovative si schimb de bune practici. Cu sprijinul Enterprise Europe Network, peste 150 de intalniri de afaceri vor fi organizate, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad generand platforma ideala pentru dezvoltarea de noi parteneriate si oportunitati de business in domeniu”, a declarat Adrian S. NEGRAU, directorul general al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad.

Sunt asteptati sa participe la eveniment specialisti, responsabili de mediu ai companiilor, reprezentanti ai administratiilor publice, medici, profesori, elevi, studenti, cat si publicul larg.

Program Conferinte:

Miercuri, 15 octombrie Ziua 1
11:30 - 17:00
Conferinta internationala „Practici si experiente in domeniul protectiei mediului”
- Ambrozia, un pericol pentru sanatatea omului
- Protectia apei, aerului si a solului

Joi, 16 octombrie Ziua 2
11:00 - 17:00
Conferinta internationala „Practici si experiente in domeniul protectiei mediului”
- Recuperarea, sortarea si reciclarea deseurilor

Vineri, 17 octombrie Ziua 3
11:00 - 13:00
Conferinta internationala „Practici si experiente in domeniul protectiei mediului”
- Biodiversitate

De ce sa participati la ECOMEDIU 2014?
• Aveti sansa sa va prezentati produsele si serviciile direct vizitatorilor.
• Aveti ocazia sa discutati fata in fata cu ceilalti participanti si sa promovati alte produse care nu sunt expuse in targ.
• Studiati piata - consumatori, competitori, tendinte.
• Puteti lansa noi produse, iar vizitatorii le pot testa la fata locului.
• Va puteti creste baza de date de potentiali clienti.
• Va puteti inscrie la intalnirile de afaceri internationale unde, la cerere, va aducem partenerii de afaceri solicitati.
• Aveti acces gratuit la lucrarile din conferinta internationala.

Obiectivele ECOMEDIU 2014:
• Organizarea celui mai mare eveniment din regiunea de vest dedicat mediului.
• Reunirea a peste 50 de expozanti si peste 30 lucrari de specialitate prezentate de experti in conferinte.
• Prezentarea legislatiei romanesti si europene.
• Atragerea a peste 1.000 de vizitatori.
• Cunoasterea opiniilor participantilor si stimularea relatiilor de afaceri intre acestia.
• Educarea "verde" a tinerei generatii.
• Dezvoltarea de noi parteneriate si colaborari.

http://www.ccia-arad.ro/ro/ecomediu.html

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video