Eficienta energetica, confort in locuinte si cladiri, energii regenerabile...

116 vizualizari
interclima+elec 2012
Distribuie pe

interclima+elec 2012 confirma dinamismul industriei

Editiile din acest an interclima+elec si idéobain s-au incheiat recent, atragand un numar de 87,842 vizitatori, incluzand 10,517 membri ai publicului larg vizitatori ai idéobain – un numar satisfacator de vizitatori avand in vedere problemele de trafic aerian si conditiilor meteo extreme, care au redus numarul instalatorilor si companiilor de intretinere care si-au intrerupt activitatea pe durata conditiilor extreme.

Desfasurata la Paris Porte de Versailles in perioada 7-10 februarie, Interclima+elec si-a putut demonstra din nou pozitia ca eveniment de referinta pentru domeniul eficientei energetice si utilizarea energiilor regenerabile in cladiri. Evenimentul a oferit de asemenea profesionistilor posibilitatea de a dobandi o mai buna intelegere a provocarilor noilor dispozitii de reglementare si descoperirea celor mai inovatoare solutii si echipamente.

Interclima+elec, locul de intalnire pentru o profesie dinamica
Pentru cea de-a 40-a aniversare a elementului Interclima (prima expozitie de talie mondiala din domeniul HVAC si a racirii a avut loc in 1972), toti jucatorii de pe piata industriei au fost disponibili. Instalatorii si companiile de operare-intretinere raman cea mai mare categorie de vizitatori (41%), situindu-se inaintea comerciantilor (14%) si specificatorilor-proprietarilor (15%). Marele succesla editia din 2012 a fost sectiunea dedicata industriei electrice, iar aici evenimentul Smarthome space a fost un adevarat succes.
Lansat in 2010 si dedicat automatizarilor pentru locuinte si solutiilor multimedia pentru sectorul rezidential si de servicii, aceasta expozitie in cadrul expozitiei Interclima+elec a inregistrat intoarcerea in forta a liderilor de necontestat a acestui domeniu, precum Legrand, Schneider Electric, Hager, Siemens si ABB.

Foto: Smarthome Space

In privinta evenimentului PV Energy, dedicat fotovoltaicii, spatiul total nou lansat in acest an pentru a indeplini cerintele specifice ale celor implicati in fotovoltaica solara, urmareste stabilirea permanenta a evenimentului prin integrarea generarii de energie electrica pentru cladiri in cadrul Interclima+elec.

Interclima+elec, o platforma informationala prin excelenta
Au fost sustinute aproape 140 prelegeri si evenimente speciale la care au participat aproximativ 6.500 vizitatori dornici de a afla ultimele realizari din domeniul HVAC, al ingineriei electrice si a sectoarelor de gestionare a instalatiilor pentru cladiri.
O noutate in 2012 a fost crearea de workshop-uri din partea expozantilor, care, pentru prima data, a permis membrilor din cadrul industriei organizarea propriilor sesiuni de conferinte orientate spre vizitatori. Rezultatul a fost o zona speciala adesea aglomerata, care a gazduit prezentari si inovatii, serii de prelegeri, oferind asistenta instalatorilor, cu accent pe evolutia pietelor si produselor.

Un program de evenimente unice
Pe langa evenimentele dedicate diferitelor meserii din domeniile industriei de referinta, precum Installateur Awards, premiile pentru cel mai buni instalator, care isi indeplinesc profesia cu pasiune si profesionalism sau Internet Awards, care evidentiaza industriile si companiile cu cea mai buna pozitie prezente in cadrul expozitiei, ceremonia de acordare a premiilor Smarthome Awards a fost una dintre atractiile evenimentului.

Foto Castigatorii premiului Smarthome Awards

Din 2010, aceasta competitie a fost un prilej de a aduce un omagiu instalatorilor din domeniul automatizarilor pentru locuinte si integratorilor responsabili de proiectele-model.
Expozitia a reprezentat o platforma pentru presedintele Joseph LeJollec pentru a inmana premiul the Energy Performance + Architecture Award 2012 castigatorului, Matthias Sauerbruch, unul dintre pionierii fatadelor `double skin`. Ocazia a reprezentat un tribut adus angajamentului sau fata de orasul Berlin, pentru o dezvoltare durabila aplicata domeniului arhitecturii.

Foto Inmanarea premiului Energy Performance + Architecture Award 2012, Joseph Le Jollec si Matthias Sauerbruch

Interclima+elec: liniile principale de dezvoltare
La finalul editiei din acest an, Dl. Joseph Le Jollec a lansat o invitatie tuturor partilor interesate de a reflecta la potentialul sinergic care ar putea fi generat din evenimente dedicate anvelopei cladirilor si alta cu accent pe eficienta energetica.
O astfel de abordare cuprinzatoare va permite crearea unei platforme de comunicare in pas cu provocarile strategice cu care se confrunta aceste doua sectoare. Aceasta ar avea ca rezultat si o mai buna vizibilitate la nivel european pentru un eveniment precum Interclima+elec, prin crearea unui eveniment major dedicat intregii industrii pentru cladiri.

interclima+elec 2012: date inregistrate
Numar total de vizitatori: 87.842
Vizitatori comerciali: 77.325
Vizitatori-publicul larg (idéobain): 10.517
I. In functie de activitatea de vizitatorilor la interclima + elec
Instalatori 34%
Specificatori & proprietari 15%
Comercianti 14%
Producatori 14%
Operatori – Intretinere, Service 7%
Altii 16%
II. Provenienta vizitatorilor
Din Franta: 92%
Straini 8%

interclima+elec 2012: castigatori
Premiile SMARTHOME AWARDS
• Jeaneau Électricité (44) – categoria rezidential
(instalatie de automatizare pentru locuinta, intr-o cladire cu consum redus)
• Yann Bernard – categoria rezidential
(instalatie de automatizare si instalatie multimedia)
• Denis Henrich – categoria accesibilitate
(instalatie de automatizare pentru locuinta intr-o cladire adaptata pentru persoane cu handicap)
• EDT-MDT/Ouest Domotique – categoria eficienta energetica
(instalatie de automatizare pentru cladiri intr-o cladire de birouri)
• Évolia – categoria Service
(instalatie de automatizare pentru cladiri, intr-un hotel)
• Henri Domotique – categoria Service
(instalatie de automatizare pentru cladiri intr-o cladire a unui dealer auto)
• AVA – categoria Showroom
(crearea unui showroom dedicat automatizarilor pentru locuinte).

Premiile INTERNET AWARDS pentru HVAC si Electrice
Premiul pentru cel mai bun website:
• Legrand: www.legrand.fr, Locul 1 din partea juriului 
• Vaillant: www.vaillant.fr, Locul 2 din partea juriului 
• Atlantic: www.atlantic.fr 
Premiul pentru cel mai accesat website:
• Qualit`EnR: www.qualit-enr.org 

Premiile INSTALLATEUR AWARDS
categoria HVAC
• locul 1: Techni Chaleur Services
• favoritul juriului: sarl Sanithermi
• Premiul pentru cercetare si inovare: Concept Lacour Énergies 
categoria Bathroom
• locul 1: sarl Sanithermi 
• favoritul juriului: Sanishop
Categoria cea mai buna femeie instalator 
• locul 1: sarl Parchet Olivier

www.interclimaelec.com 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video