Institutul Fraunhofer dezvolta baterii ceramice de inalta temperatura

200 vizualizari
baterii ceramice cerenerg
Distribuie pe

Institutul de Cercetări Ceramice Fraunhofer IKTS a preluat principiul bateriei pe clorură de sodiu-nichel dezvoltat în anii '90 și a adus acest lucru în cadrul producției de serie. Sistemele de stocare sunt în special adecvate pentru sistemele fotovoltaice.

Institutul IKTS intenționează să-și prezinte bateriile de înaltă temperatură cerenergy® - și în special modelul de 5 kWh cu 20 de celule – la Energy Storage Europe 2019 din Düsseldorf , la mijlocul lui martie.baterii ceramice cerenergy

Bateria cu clorură de nichel din clorură de sodiu se bazează în primul rând pe clorura de sodiu (sare), una dintre cele mai rentabile materii prime din lume. Bateriile nu conțin pământuri rare sau alte resurse strategice. Elementele esențiale suplimentare includ un electrolit ceramic Na-ion, bun conductor de electricitate, realizat din Al2O3 dopat, precum și nichel și fier. Densitățile energetice de aproximativ 130 Wh/kg (la nivel de celulă) sunt comparabile cu cele ale bateriilor cu Li-ion.

Împreună, acestea creează un sistem de stocare a energiei cu o eficiență globală de peste 90% și o densitate energetică de 130 Wh /kg. Temperatura de funcționare atinge 300°C și se realizează cu pierderi scăzute, prin izolație cu vid și nu este percepută de către utilizatorul final în funcțiune. Prin urmare, bateriile cerenergy®, spre deosebire de bateriile Li-ion, pot fi folosite și în condiții de mediu extreme cu aer condiționat.

Avantaje cerenergy®includ: Utilizarea materiilor prime disponibile și mai ieftine; Robustețe ridicată cu o durată de viață dovedită> 10 ani și 4500 cicluri; Eficiență ridicată (> 90%); Operare independentă de temperatura mediului; 100% reciclabilă; Tehnologie sigură

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video