Metode de colectare a apei de ploaie

522 vizualizari
colectare apa de ploaie
Distribuie pe

Fără apă suficientă, sănătatea și igiena sunt grav afectate.
Pentru a reduce cantitatea de apă folosită într-o gospodărie, există varianta folosirii apei de ploaie. Apa de ploaie este apă curată, care captată și stocată în mod corespunzător poate avea întrebuințări în majoritatea activităților din jurului casei. Apa de ploaie poate fi înlocuită la folosirea toaletei, pentru spălatul hainelor, curățarea mașinii sau udarea în grădina. Pentru băut și gătit, igienă sau clătirea vaselor, se recomanda folosirea apei curente.

Probabil pentru că majoritatea resurselor naturale sunt gratuite, nu am reușit să ne dăm seama cât de prețioase sunt acestea până când s-a declanșat o criză mondială. Resursele naturale vin din abundență, dar nu pot fi produse direct de noi. În prezent, multe țări din lume se confruntă cu lipsa apei și recurg la colectarea apei de ploaie din cauza nevoii stringente de supraviețuire. Seriozitatea problemei a fost conștientizată și au fost inițiate eforturi pentru a depăși această problemă.

Nevoia de recoltare a apei de ploaie 

Colectarea apei de ploaie este un proces simplu sau o aplicație tehnologică care colectează, stochează și purifică apa de ploaie. 

Colectarea apei de ploaie necesită luarea în considerare a următoarelor componente:

    • Colectarea și stocarea apei de ploaie 
    • Transmiterea - transportă apa colectată către zona de reîncărcare 
    • Filtrare - după ce se colectează se elimină în același timp murdăria 
    • Rezervoare - folosite pentru a stoca apa filtrată 

Colectarea apei de ploaie presupune colectarea, filtrarea și stocarea apei de ploaie cu ajutorul unor mecanisme proiectate artificial.

Cele mai comune metode de colectare a apei de ploaie sunt:

1. Recoltarea apei în rezervoare de stocare

Apa de ploaie poate fi stocată în rezervoare de suprafață sau subterane. 
Cele de suprafață sunt limitate la perioadele de primăvară-toamnă, deoarece iarna apa îngheață. 
Rezervoarele subterane sunt realizate din polietilenă specială, sau din alte materiale, cum ar fi polipropilenă, oțel, beton armat. Cele din polietilenă sunt de actualitate, au suprafața interioară netedă, perfect etanșă, rezistă la temperaturi scăzute și ridicate și la procesele de coroziune. Este, de asemenea, ușor de transportat. 
Apa de ploaie este relativ curată, dar pentru a elimina impuritățile din ea, se pot folosi și filtre speciale. Acestea pot fi externe sau interne. După filtrare, apa de ploaie rămâne în rezervoare și poate fi păstrată o perioadă îndelungată de timp.
Apa de ploaie adunată în rezervoare construite în acest scop poate furniza apă pentru agricultură, pentru vite și, de asemenea, pentru uz casnic general, cum ar fi spălarea mașinii, spălarea toaletei și pentru mașina de spălat rufe.

2. Colectarea apei de ploaie de pe acoperiș

Pentru colectarea apei de ploaie sunt potrivite acoperișurile construite într-un unghi oarecare. Apa de ploaie poate fi colectată direct prin păstrarea unei găleți sau a unui recipient sub acoperiș. Prima cerință este de a intercepta apa de ploaie pentru a curge spre o direcție definită. Apa trebuie să ajungă într-o găleată sau într-un rezervor prin țevi din lemn sau țevi din PVC.
Primul flux de apă de ploaie va transporta de obicei cu el particule de praf, frunze, insecte și excremente de păsări. Prin urmare, este mai bine să folosești o țeavă de scurgere detașabilă pentru prima apă de ploaie. Pot fi construite gropi de reîncărcare pentru a reține apa de ploaie. Acestea pot fi de orice formă sau dimensiune, în funcție de cantitatea de precipitații pe care o primește zona respectivă. Aceste gropi trebuie să fie umplute cu bolovani, pietriș și nisip grosier, care vor acționa ca un filtru pentru impuritățile care sunt transportate odată cu primul flux de apă.

3.Fântâni pluviale 

Fântânile pluviale sunt structuri de colectare și stocare a apei pluviale. Ele sunt proiectate pentru a reduce eroziunea solului, controla inundațiile și furniza apă potabilă pentru uz casnic sau agricol. Acestea pot fi utilizate din diferite materiale, inclusiv beton, cărămidă sau piatră și pot fi amplasate în curți, parcuri sau alte zone verzi.

În general, colectarea apei de ploaie este mai mult un proces durabil care ajută la conservarea apei pentru utilizare ulterioară. De asemenea, deficitul de apă este o preocupare din ce în ce mai mare, în special în climatul actual. Prin urmare, colectarea apei de ploaie este una dintre cele mai bune modalități de a conserva apa.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video