Oamenii de știință dezvoltă un robot pentru a menține creșterea plantelor de sub panourile solare

62 vizualizari
SynRobo
Distribuie pe
  • O echipă de oameni de știință a dezvoltat un robot care să ajute la creșterea unei varietăți de plante sub panourile solare, relatează EcoWatch
  • Robotul este conceput pentru a semăna, tunde și recolta culturi, fără a interfera cu plantele din apropiere
  • Cercetătorii speră că robotul va promova Synecocultura - un nou tip de agricultură care combină inteligența umană și artificială pentru a crește un grup de culturi de mare densitate, dar variat, pentru a stimula biodiversitatea

O echipă de oameni de știință a dezvoltat un robot, numit SynRobo, pentru a ajuta la îngrijirea unei varietăți de plante care cresc sub panourile solare. Robotul este conceput pentru a semăna, tunde și recolta culturi, chiar și în zonele dens plantate, fără a interfera cu plantele din apropiere.

Robotul este proiectat să funcționeze cu un sistem Synecoculture, care este un nou tip de agricultură inițiat de Masatoshi Funabashi, cercetător senior la Sony Computer Science Laboratories, Inc. (Sony CSL). Potrivit acestuia, Synecoculture combină inteligența umană și artificială pentru a crește un grup de culturi cu densitate mare, dar variată, pentru a stimula biodiversitatea și a minimiza impactul asupra terenurilor, producând în același timp mai multă hrană.

Dar creșterea atâtor tipuri diferite de culturi, în special în densitate mare, necesită mult timp și precizie pentru a îngriji fiecare tip de plantă fără a perturba alte plante din apropiere cu nevoi diferite. În consecință, o echipă de oameni de știință condusă de Takuya Otani, profesor asistent la Universitatea Waseda din Tokyo, în colaborare cu Sustainergy Company și Sony CSL, a dezvoltat un robot creat special pentru a funcționa într-un sistem de tip Synecocultura.

Robotul poate îndeplini diverse sarcini, spre deosebire de alți roboți agricoli care sunt adesea limitati la îndeplinirea unei singure sarcini. Designul permite robotului să manevreze și să își îndeplinească sarcinile cu atenție, pentru a nu deranja mediul sau alte plante. Deține un mecanism pe patru roți care permite mișcarea pe terenuri cu denivelări și un braț robotic care se extinde și se contractă pentru a ajuta la depășirea obstacolelor. De asemenea, robotul se poate deplasa pe pante.

SynRobo are o cameră de 360° care îl ajută să navigheze în jurul zonei agricole, iar instrumente precum ancorele și foarfecele de tăiere îl ajută să îndeplinească diferite sarcini. Dar dacă are nevoie de asistență, SynRobo poate fi controlat și de oameni.

Pe lângă acest robot, echipa a dezvoltat metode inovatoare pentru o însămânțare mai eficientă, care permit robotului să poată semăna semințe de plante de acceași mărime în același timp, fără a fi nevoit să sorteze semințele de diferite forme sau dimensiuni.

Cercetătorii speră că dezvoltarea unui robot eficient va promova Synecocultura și energia regenerabilă, deoarece această metodă de agricultură poate funcționa bine în zonele slab utilizate, cum ar fi sub panourile solare din fermele solare. Dar ei au explicat și că, cu unele ajustări minore, SynRobo poate funcționa și în aplicațiile agricole convenționale.

Compania Sustainergy intenționează să comercializeze SynRobo în diferite locații subutilizate și deșertificate, inclusiv în Japonia și Kenya.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video