republic

 

OMV Petrom continuă să susțină promovarea eficienței energetice în România

promovarea eficienței energetice în România
vizualizari

OMV Petrom continuă să promoveze eficiența energetică în clădiri și susține cu 4 milioane de euro o nouă etapă a programului România Eficientă, lansat împreună cu EPG în 2019. Programul include finanțarea de proiecte de renovare pentru creșterea performanței energetice a clădirilor publice, precum și programe de educație și campanii de informare publică în domeniul eficienței energetice în clădiri.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom:

„Pentru un viitor energetic sustenabil este important să avem un consum responsabil și eficient. Acesta este și scopul acestui program, de a arăta cum putem cu toții, prin eficiență energetică, să eliminăm risipa și să contribuim la un mediu mai curat. România Eficientă a dovedit că poate contribui la schimbare și noi vom continua să susținem acest program.”  

 Radu Dudău, director Energy Policy Group și coordonator al programului România Eficientă:

„După o vară excesiv de fierbinte, care a evidențiat nevoia ca locuințele noastre să ne protejeze de efectele extreme ale încălzirii globale, sezonul rece, cu facturi mari pentru energie, ne arată cât de important este să avem un spațiu de locuit confortabil și eficient din punct de vedere energetic, care să ne apere de frig la un consum minim de energie primară. Lecțiile oferite de proiectul România Eficientă au devenit astfel extrem de actuale și de valoroase. Ne bucurăm să putem oferi publicului cunoștințe relevante despre economisirea de energie și să creăm pentru un număr crescând de elevi din România condiții moderne pentru studiu, însoțite de educație în spiritul eficienței energetice.”

Prin această nouă fază a programului România Eficientă, două unități de învățământ din Ovidiu (jud. Constanța) și Drobeta-Turnu Severin (jud. Mehedinți) vor fi reabilitate și modernizate pentru a fi aduse la un standard de clădire cu un consum de energie aproape zero (nZEB). Renovarea include izolarea termică a pereților exteriori, a terasei și a planșeului cu materiale eficiente energetic, schimbarea integrală a tâmplăriei existente cu una performantă energetic, dotarea cu sisteme moderne de iluminat și cu echipamente de producere a energiei din surse regenerabile. 

Primele faze ale proiectului au constat preponderent în activități de educare, cercetare-documentare, elaborare de publicații și diseminare publică a informației despre eficiența energetică în clădiri. Acestea au inclus renovarea la standarde nZEB a două școli publice din Ploiești și Băicoi. În luna aprilie a acestui an, au fost finalizate lucrările de renovare la Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești, iar în septembrie 2022 au fost demarate lucrările de modernizare la Școala Gimnazială „Liliești” din Băicoi. 

În intervalul iunie 2019-noiembrie 2022, în cadrul proiectului România Eficientă au fost desfășurate următoarele tipuri de acțiuni:

  • studii, rapoarte și  documente cu privire la politicile și reglementările specifice eficienței energetice în clădiri, la beneficiile multiple ale proiectelor de investiții în acest sector, precum și la programele de finanțare disponibile;
  • finalizarea și lansarea Calculatorului de Eficiență Energetică, aplicație online de calcul a economiilor de energie în clădirile rezidențiale din România;
  • organizarea a trei ediții ale Forumului România Eficientă, conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri, care a devenit un reper anual la nivel sud-est european atât pentru experții și industriile regionale, cât și pentru autoritățile naționale și europene;
  • organizarea de campanii de educație și informare în universități și școli. 

 

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Oțelul, cupru, masele plastice au înregistrat, numai în prima parte a anului 2022, creșteri consecutive de preț, în total de peste 12%.

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Gabriel Tache

Stocarea energiei și sursele regenerabile la fața locului sunt instrumente cheie ce se pot alege pentru a combate prețurile mai mari la energie pe termen scurt.

Gabriel Tache, General Manager Eaton Electric România

Daniel Barciuc, CEO al Siemens România

Trăim într-o lume în care interacțiunea oamenilor cu tehnologia este din ce în ce mai strânsă. Rolul nostru, ca furnizor de soluții, este de a facilita această interacțiune.

Daniel Barciuc, CEO al Siemens România

Knud Erik Andersen, Chief Executive Officer European Energy

Intrăm acum într-o eră în care electricitatea verde este cheia pentru deblocarea provocărilor legate de emisiile de CO2 din transportul greu, industria chimică și sectoarele de încălzire.

Knud Erik Andersen, Chief Executive Officer European Energy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare