Photon Energy pune în funcțiune prima sa centrală fotovoltaică românească la scară de utilitate

68 vizualizari
centrală fotovoltaică Șiria
Distribuie pe
  • Compania a finalizat și a conectat la rețea prima centrală fotovoltaică (PV) din România cu o capacitate de generare de 5,7 MWp lângă Șiria.
  • La nivel global, Compania deține și operează acum 89 de centrale electrice cu o capacitate combinată de 97,6 MWp.
  • Producția totală anuală a centralei este de așteptat să fie în jur de 8,7 GWh, corespunzând unui venit estimat de 1,4 milioane de euro pe baza prețurilor anticipate curente pentru sarcina de bază a energiei electrice din România în următoarele 12 luni.

Photon Energy N.V. (WSE și PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că Photon Energy Engineering – filiala Grupului dedicată serviciilor de inginerie, achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și a conectat la rețea prima sa centrală fotovoltaică românească din municipiul Șiria. Centrala are o capacitate de 5,7 MWp.

Modulele solare bifaciale de înaltă eficiență montate pe dispozitive de urmărire cu o singură axă vor livra anual în jur de 8,7 GWh de energie regenerabilă rețelei administrate de Enel E-Distribuție Banat. Energia electrică generată de centrală va fi vândută pe piața de energie pe bază de comerciant, fără niciun sprijin sau acord de achiziție a energiei cu un furnizor de energie. Compania se așteaptă ca centrala să genereze venituri de 1,4 milioane EUR pe baza prețurilor anticipate curente pentru sarcina de bază a energiei electrice din România în următoarele 12 luni.

„Suntem foarte bucuroși să punem în funcțiune prima noastră centrală electrică din România, una dintre piețele noastre cheie din ECE, susținând creșterea unui flux recurent de venituri din generarea de energie electrică curată”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

„Centrala marchează un alt pas important în eforturile noastre de a crește portofoliul nostru IPP, reprezentând în același timp o adevărată piatră de hotar pentru Photon Energy pe piața de energie regenerabilă din România, unde intenționăm să punem în funcțiune o capacitate suplimentară de aproximativ 26 MWp, extinzând portofoliul nostru IPP la peste 120 MWp în următoarele luni.”

Situată în apropiere de Șiria, în județul Arad din România, centrala electrică se întinde pe 9,3 hectare de teren nedezvoltat și este dotată cu aproximativ 10.600 de panouri solare. Centrala este deținută și operată de Siria Solar S.R.L., o companie cu destinație specială deținută în totalitate de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP al Companiei include acum 89 de centrale solare, cu o capacitate de generare combinată de 97,6 MWp. În prezent, o capacitate totală de peste 80 MWp vinde energie electrică curată fără subvenții direct pe piața de energie.

Compania dezvoltă în prezent proiecte solare fotovoltaice la scară de utilitate cu o capacitate combinată de peste 912 MWp în Australia și pe piețele sale cheie din ECE, inclusiv peste 220 MWp în România, dintre care o capacitate de 25,8 MWp urmează să fie pusă în funcțiune în lunile următoare. Celelalte proiecte românești aflate în curs de dezvoltare sunt de așteptat să fie construite și puse în funcțiune în 2023 și 2024, făcând piața românească un contribuitor semnificativ la obiectivul Companiei de a extinde capacitatea globală de generare a energiei electrice a portofoliului său IPP.

 

Photon Energy Group – photonenergy.com

Photon Energy Group furnizează energie din sursă solară și soluții de apă curată la nivel mondial. Serviciile de energie electrică solară sunt furnizate de Photon Energy. Încă de la înființarea sa în 2008, Photon Energy a construit și dat în exploatare centrale electrice solare cu o capacitate combinată de peste 125 MWp și deține centrale electrice cu o capacitate combinată de 97,6 MWp în portofoliul său. În prezent, dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de 912 MWp în Australia, Ungaria, Polonia și România și oferă servicii de operare și întreținere pentru 380 MWp la nivel mondial.

Prin filiala sa Lerta deținută integral, Grupul are licențe de comercializare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Serbia. Lerta este al treilea cel mai mare furnizor de servicii DSR pentru OTS polonez, cu o capacitate contractată de 134 MW pentru 2023, iar prin Centrala sa electrică virtuală (VPP) reunește generatori și consumatori de energie cu o capacitate totală de aproape 300 MW. Cealaltă linie de afaceri majoră a Grupului, Photon Water, oferă soluții de apă curată, inclusiv servicii de tratare și remediere, precum și dezvoltarea și gestionarea puțurilor și a altor resurse de apă. Photon Energy N.V., compania holding pentru Photon Energy Group, este listată la Bursele de Valori din Varșovia, Praga și Frankfurt, precum și XETRA, principala platformă de tranzacționare online din Germania. Photon Energy Group are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia și în toată Europa.

    .

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video