Premiera la Intersolar SiG Solar face posibila prima instalatie de arta video digitala fara emisii 149 afisari

47 vizualizari
Intersolar SiG Solar
Distribuie pe

• Artistul Fabrizio Plessi si-a prezentat la Intersolar 2012 cel mai nou proiect video, un amestec intre filozofia antica si tehnologia moderna
• Instalatia video transforma energia soarelui in lumi virtuale ilustrate

Stuhr/Bremen, 31 mai 2012. Arta si Energiile Regenerabile – Pentru prima data, artistul italian de renume international in domeniul video si consultant artistic pentru brandul Louis Vuitton, Fabrizio Plessi, a indraznit sa uneasca domeniile artei si fotovoltaicii, plasand aceste doua domenii aparent opuse in relatii reciproce. Neobisnuitul proiect – o instalatie video de mari dimensiuni intitulata MONUMENTA, situata in ruinele templului din orasul sicilian Agrigento – uneste continutul filozofiei antice cu realizarile tehnologiei moderne. Pentru a face acest lucru posibil, Plessi a integrat noua constructii monumentale accesibile tip turn, fabricate din tuf (n.r. roca poroasa provenita din eruptiile vulcanice), in valea templelor din Agrigento, Sicilia. In aceste turnuri pot fi vazute instalatii video, inspirate de viziunea filozofului antic Empedocle, imaginand fortele naturii: foc, apa, aer si pamant. Modulele fotovoltaice instalate pe acoperis furnizeaza electricitate fara emisii si confera operei de arta o dimensiune cu totul noua.
MONUMENTA poate fi vazuta pana pe 5 noiembrie 2012 in Parcul Arheologic si Peisagistic din Valea Templelor, Agrigento, Sicilia. La Intersolar artistul isi va prezenta inovatoarea abordare artistica publicului international de specialisti.

Aceasta instalatie video a artistului Fabrizio Plessi ilumineaza interioarele unui sir de turnuri monumentale artistice. El s-a inspirat din templele grecesti din sec. V i.Ch., in care si-a integrat opera de arta. In total, Plessi a creat 9 temple, fiecare de 6m inaltime si de doua ori 3m in plan orizontal. Aspectul acestora se refera la un altar antic de sacrificiu din apropierea Templului lui Zeus. Turnurile sunt raspandite printre temple ca si cum ar fi cazut din cer. Fiecare turn este scobit si creeaza un spatiu pentru instalatia video digitala. In ansamblul sau, Plessi a invocat ideile si teoriile filozofului antic Empedocle, considerat ca a initiat conceptul celor patru elemente de baza – apa, aer, foc si pamant – care formeaza lumea. Din exterior, elementele arata ca niste colosi din piatra solida, ca si cum ar fi ruine din zona templelor. In interior, se dizolva in elementele primare, prind viata, cum ar fi lava, ploaia, vantul sau furtuna.

Opera de arta a lui Plessi aduce in discutie subiecte precum „Respectul fata de mediu”, le pune in centrul atentiei si se straduieste sa gaseasca in reprezentarea sa un echilibru intre om si natura. Opera sa de arta din Sicilia deschide un dialog intre trecut si viitor. Prin integrarea operei sale in constructiilor civilizatiei antice, artistul ne conduce spre alte subiecte, nemaidiscutate pana acum – interactiunea dintre arta si lumea moderna a energiilor regenerabile.

Datorita sustinerii din partea SiG Solar, energia pentru instalatia digitala a lui Plessi este generata de una dintre cele mai moderne sisteme fotovoltaice, facand posibila aceasta arta video, fara a polua mediul. Pana acum, nici un artist nu a mai indraznit sa apropie domeniile artei futuriste si energiilor regenerabile.
Nici un artist nu a mai reusit pana acum sa apropie domeniile artei futuriste si energiilor regenerabile. Modulele fotovoltaice Sun Earth de la SiG Solar sunt montate pe partea superioara a monolitilor – cu scopul de a transorma energia solara in lumi virtuale ilustrate. Mai mult, instalatia video se bucura de sprijinul Galeriei de Arta Contini, Fondazione Roma-Mediterraneo si Il Cigno GG Edizioni.

La targul Intersolar, artistul Fabrizio Plessi si-a prezentat cel mai nou proiect, in data de 14 iunie, in cadrul standului SiG Solar GmbH. De ce s-a implicat un specialist in fotovoltaica in acest proiect de arta, a fost explicat chiar de catre directorii generali Jan-Christian Schröder si Alessandro Delladio. Toti cei implicati in acest proiect au fost prezenti la eveniment, fiind deschisi intrebarilor.


Despre SiG Solar Group
SiG Solar Group este unul dintre specialistii germani de top in domeniul comercializarii de module fotovoltaice, iar ca si grup, ofera un numar de solutii de sisteme pentru utilizarea eficienta a energiilor regenerabile. In Europa, SiG Solar este distribuitorul marcii de succes Sun Earth, avand peste 20 de ani de experienta in afacerile cu produse din China. Din 2004, compania germana colaboreaza cu producatorul chinez de module Sun Earth Solar Power. De la infiintarea sa in 2004, SiG Solar a vandut module cu o capacitate totala de peste 600 MW. SiG Solar reuneste un grup divers de afaceri. Pe langa comercializarea de sisteme fotovoltaice si oferirea de servicii in domeniul solar – de la construirea de centrale electrice, la administrarea si intretinerea acestora - SiG Solar ofera servicii si produse care acopera intreaga gama a utilizarii eficiente a energiei, precum electro mobilitatea sau tehnologia cu LED.
www.sigsolar.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video