RoGBC acorda Schneider Electric Romania Premiul Compania Sustenabila a Anului 2011

73 vizualizari
EcoStructure
Distribuie pe

Subsidiara din Romania a Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, a primit o importanta distinctie din partea Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) si anume, premiul ”Compania Sustenabila a Anului”, pentru eforturile sustinute, depuse in 2011, privind promovarea eficientei energetice, a producerii de energie ”curata” si a generarii de practici de consum care sa respecte si sa protejeze mediul inconjurator.

”Suntem onorati pentru obtinerea acestui premiu de recunoastere a activitatii Schneider Electric in Romania in domeniul protejarii mediului. De fapt, toate solutiile pe care le furnizeaza compania au obiective ”verzi” si a caror performanta este imbunatatita in permanenta prin eforturile si fondurile directionate catre cercetare si dezvoltare. Schimbarea climatica si emisiile de CO2 au devenit adevarate provocari fata de care corporatiile joaca un rol cheie. Iar Schneider Electric poate contribui semnificativ la reducerea consumului de electricitate in orice cladire cu pana la 30%, prin implementarea de solutii inteligente de management al energiei”, a declarat Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania.
In plus, Schneider Electric si-a asumat un angajament dinamic privind Responsabilitatea Sociala Corporativa, simbolizata prin Barometrul Planeta & Societatea, care publica, in fiecare trimestru, progresele realizate de companie in toate domeniile de dezvoltare durabila. Compania intentioneaza sa aplice activ aceasta politica si pe viitor prin dezvoltarea de solutii pentru smart cities si smart grids, publicarea de noi editii ale Barometrului Planeta & Societatea in urmatorii trei ani si innoirea promisiunii facute de angajatii din intreaga lume, pentru a se asigura ca dezvoltarea durabila devine un pilon al valorilor Grupului. 

Gala de decernare a premiilor, in cadrul careia au fost anuntati castigatorii proiectelor si initiativelor din domeniul cladirilor verzi, a avut loc joi, 10 mai, la Athenee Palace Hilton. Programul Educational din Domeniul Cladirilor Verzi al Anului, Produsul Inovator al Anului, Furnizorul Verde al Anului in Domeniul Serviciilor, Proiectul Verde al Anului (proiect mic) si Proiectul Verde al Anului (proiect mare) au constituit celelalte cinci premii acordate de RoGBC.
Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi a oferit aceste distinctii ca urmare a finalizarii unei competitii la care toate companiile interesate au avut posibilitatea de a participa prin furnizarea de informatii despre activitatea si proiectele derulate de acestea in 2011 mentinand criteriile impuse de RoGBC pentru fiecare categorie.

Juriul competitiei RoGBC a fost alcatuit din Arh. Emilio Miguel Mitre, Presedinte GBC Spania & Education Taskforce Chair of WorldGBC`s European Regional Network, Arh. Adrian Cristescu, West Group Architecture, Claus Kegel, Heberger Constructii, Prof. Dorin Beu, Ph.D, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Perry Zizzi, Badea Clifford Chance, Dragos Riti, Erste Group Immorent, Ovidiu Sandor, Modatim Investment, Corina Truica, CEMS Tehnologii.

Premiul RoGBC acordat filialei din Romania a Schneider Electric vine ca o continuare a distinctiilor primite de grup la nivel international pentru activitatea derulata in 2011. Compania a fost recunoscuta pentru angajamentul luat pentru o dezvoltare durabila prin plasarea sa pe locul 26 in topul “Celor mai sustenabile 100 de corporatii la nivel global”, top realizat de Corporate Knights. Schneider Electric a fost, totodata, distinsa cu Premiul Zayed Energia Viitorului (ZFEP 2012), la categoria “Mari Corporatii”. Acordat la Abu Dhabi, in timpul Summitului World Future Energy (WFES 2012), premiul recompenseaza angajamentul pentru promovarea energiei regenerabile si pentru dezvoltarea durabila a Grupului. In plus, pentru al doilea an consecutiv, Schneider Electric a fost inclusa in topul 100 al celor mai etice companii din lume. Aceasta distinctie acordata de Institutul Ethisphere reprezinta o recunoastere a eforturilor grupului de a promova cel mai inalt standard de comportament etic in afaceri.


Despre Schneider Electric
Companie specializata la nivel global in managementul energiei, cu operatiuni in mai mult de 100 de tari, Schneider Electric ofera solutii integrate pentru diverse segmente de piata, detinand pozitii de lider in domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizarilor in constructii si al centrelor de date sau retelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenta extinsa si in domeniul aplicatiilor pentru segmentul rezidential. Cei peste 130 000 de angajati ai companiei lucreaza pentru a face energia sigura, fiabila, eficienta, productiva si verde, realizand venituri din vanzari in valoare de peste 22.4 miliarde de euro in 2011, prin activitatea lor constanta de a ajuta persoanele si organizatiile «sa profite la maxim de resursele energetice».
www.schneider-electric.com/ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video