Se construiește o nouă centrală electrică fotovoltaică la Satu Mare

132 vizualizari
centrala electrică fotovoltaică la Satu Mare
Distribuie pe

Grupul Raiffeisen, inclusiv Raiffeisen Bank Romania, finanteaza o societate din grupul Shikun and Binui Energy (Israel) cu 40,5 milioane de euro pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice in Satu Mare

Raiffeisen Bank International si Raiffeisen Bank Romania au acordat un credit in valoare de 40,5 milioane de euro unei societati din grupul Shikun and Binui Energy din Israel pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice, cu o capacitate totala instalata de aproximativ 70 MW, in Satu Mare.

"Contractul de finantare pe care l-am incheiat cu grupul Raiffeisen pentru proiectul Satu Mare marcheaza pentru noi o piatra de hotar, trecerea la un alt nivel in dezvoltarea operatiunilor globale ale companiei. Dupa cativa ani de dezvoltare intensa in sectorul energetic din Romania, primul nostru proiect a ajuns la etapa de a fi finantat si putem incepe constructia. Cooperarea noastra cu Raiffeisen Group - un grup bancar international de top - este confirmarea deplina a increderii in capacitatea Shikun and Binui Energy de dezvoltare si realizare a proiectelor", a declarat Yuval Skornik, vicepresedinte Business Development Shikun and Binui Energy.

La finalul anului trecut, Shikun and Binui Energy a semnat un contract cu un contractor EPC european pentru constructia "la cheie" a parcului fotovoltaic, incluzand proiectare, inginerie civila, mecanica si electrica, achizitie de echipamente si constructii.

Lucrarile de proiectare si achizitionarea echipamentelor principale au inceput deja, iar punerea in functiune este planificata pentru al doilea trimestru al anului viitor, potrivit unui comunicat al Raiffeisen Bank.

Energia electrica produsa va fi vanduta pe piata centralizata de energie electrica din Romania sau prin contracte de tip PPA catre traderi si/sau furnizori de energie electrica spre a fi furnizata consumatorilor finali.

"Suntem incantati ca am acordat pachetul de finantare pentru acest proiect de energie regenerabila. Sustenabilitatea se afla in centrul strategiei noastre de crestere si aceasta tranzactie dovedeste acest lucru. Raiffeisen Bank are o expertiza solida in structurarea solutiilor personalizate pentru proiecte complexe si le multumim partenerilor nostri, Shikun and Binui Energy, pentru oportunitatea de a demonstra acest lucru inca o data", spune Silviu Toma, Director Finantari Structurate si de Proiecte, Raiffeisen Bank Romania.

Shikun and Binui Energy este specializat in dezvoltarea, constructia, operarea si intretinerea de active de energie din surse regenerabile (bazate pe tehnologii diverse precum: fotovoltaic, termosolar, stocare prin pompaj, agrivoltaic, stocare in baterii) si de centrale de energie electrica pe baza de gaze naturale in Israel, Italia, California, Texas si Romania, cu o capacitate totala de aproximativ 5,4 gigawati.

"Shikun and Binui Energy recunosc CEE si in special Romania drept piete strategice, tinand cont de evolutiile geopolitice si macroeconomice din regiune. Proiectul Satu Mare este pentru noi prima investitie majora pe piata romaneasca si europeana si reprezinta primul pas in implementarea strategiei de dezvoltare a companiei si a portofoliului vast de proiecte de inalta calitate pe care le implementam", a declarat si Didi Paz, CEO Shikun si Binui Energy.

La randul lui, Catalin Cepisca, Senior Director in Departamentul Energie al Raiffeisen Bank Romania, spune ca proiectul de la Satu Mare este o piatra de hotar importanta pentru banca, aratand ca marile centrale fotovoltaice pot fi dezvoltate printr-un model de tip "project finance", cu finantare fara recurs si vanzarea energiei produse in piata.

"Credem cu tarie ca proiectele viitoare vor stimula productia de energie regenerabila, curata, iar noi, ca banca, suntem pregatiti sa sustinem dezvoltarea cu succes de noi unitati, la cele mai inalte standarde de productie si de calitate."

Raiffeisen Bank activeaza pe piata bancara din Romania de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are 4930 de angajati in 291 de unitati, 1130 ATM&MFM si 27.000 POS-uri.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video