Aerteknika

Siemens testeaza amoniacul ca forma de stocare a energiei pentru surse regenerabile

Siemens testare amoniac
vizualizari

Compania speră să îmbunătățească bateriile convenționale pentru a stoca energia generată din surse regenerabile

Un compus chimic utilizat în mod obișnuit pentru a stimula randamentul recoltelor ar putea fi răspunsul pentru a ajuta spori consumul de energie regenerabilă la nivel mondial.
În premieră, Siemens pornește un proiect pilot de 1,5 milioane de lire sterline în Oxfordshire, utilizând amoniacul ca o nouă formă de stocare a energiei.
Firma industrială germană speră să demonstreze că amoniacul poate fi la fel de util ca tehnologiile de stocare deja utilizate, cum ar fi bateriile litiu-ion, atunci când vine vorba de gestionarea randamentului variabil eolian și solar.
Conceptul demonstrat de la Harwell va transforma electricitatea, apa și aerul în amoniac fără a elibera emisii de carbon. Amoniacul va fi depozitat într-un rezervor și ulterior va fi sau ars pentru a genera energie electrică, fie vândut ca și combustibil pentru vehicule sau în scopuri industriale, cum ar fi refrigerarea.

Dr. Ian Wilkinson, managerul în demonstrațiile cu amoniac din cadrul proiectului Siemens, a declarat: "Depozitarea este recunoscută ca făcând posibilă energia regenerabila intermitentă. Nu ne gândim doar la energie, ci căutăm și alte întrebuințări, precum în mobilitate și utilizări industriale".

Siemens consideră că amoniacul are un avantaj în plus față de tehnologiile emergente de stocare. În lume se produc aproximativ 170 de milioane de tone de amoniac pe an, majoritatea fiind folosită de fermieri ca îngrășământ. Cele mai multe dintre acestea sunt făcute din gaze naturale, care emit gaze cu efect de seră în procesul de fabricație, însă instalația Harwell nu va utiliza combustibili fosili.

În timp ce compusul a fost utilizat drept combustibil la avioanele hipersonice Nasa din anii 1960 și unele mașini au fost transformate pentru a funcționa pe acesta, Siemens nu se așteaptă ca el să fie utilizat direct la mașini. Cu toate acestea, hidrogenul din amoniac poate fi extras pentru utilizare. "Îl văd susținând o economie pe hidrogen, vehicule pe bază de hidrogen", a spus Wilkinson.
Având în vedere faptul că schema demonstrativă este relativ mică în ceea ce privește capacitatea de stocare și producția de energie, Siemens nu se așteaptă să câștige bani din procesul de testare. În schimb, speranța este de a stabili că acest concept poate funcționa și se poate dovedi util.

Centrul de testare Harwell s-a deschis pe 26 iunie, fiind finanțat cu 500.000 de lire sterline de către Siemens și 1 milion de lire sterline de la agenția guvernamentală de inovare Innovate UK.

Indiferent dacă producția de amoniac ar fi utilă sau nu, depinde de aplicații specifice, a spus Wilkinson. Pentru utilizarea în celulele de combustie, de exemplu la vehiculele electrice, amoniacul ar trebui să fie transformat înapoi în hidrogen, cu o pierdere suplimentară de eficiență.
Cu toate acestea, există și o creștere a cercetării privind arderea amoniacului direct în turbinele cu gaze. Iar în prezent, "pare destul de fezabil", a spus Wilkinson.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019