Aerteknika

Tehnologiile din spatele panourilor solare: ce va fi nou in 2019?

tendinte energia solara 2019
vizualizari

Un studiu voltech.ro, relevă stadiul panourilor solare și tehnologiei folosite în momentul actual. În prezent, tot mai mulți proprietari de locuințe din România optează pentru panouri solare ca sursă inepuizabilă și regenerabilă de energie.

Tot mai mulți oameni vorbesc despre importanța conștientizării ecologice a salvării mediului înconjurător, iar orientarea către panourile solare este una dintre cele mai populare metode de a fi mai responsabil din punct de vedere ecologic și de a contribui la această “agendă verde” despre care tot auzim.

Bineințeles, panourile solare nu impresionează doar pentru că sunt la modă. Ele funcționează după niște tehnologii exacte, bine puse la punct și în același timp moderne.

Iată care este tehnologia folosită în momentul actual în cazul panourilor solare:
Energia solară a fost într-o stare constantă de inovare în anul 2018 și se preconizează ca aceasta se va prelungi și în anul 2019. În fiecare săptămână sunt anunțate progrese noi în privința tehnologiei care stă la baza funcționării panourilor solare. Evoluția generală a tehnologiei se concretizează și în acest domeniu.
Anul 2018 a fost caracterizat, la nivel global, de multe repere în ceea ce privește evoluția solară, stocarea energiei solare, tehnologii solare portabile și tehnici de proiectare solare.

Tehnologiile din spatele panourilor solare: ce va fi nou în 2019?

Există două tipuri principale de tehnologie solară: fotovoltaică (PV) și energie solară concentrată. Tehnologia fotovoltaică captează lumina soarelui pentru a genera energie electrică, iar energia solară concentrată utilizează căldura soarelui și o folosește pentru a genera energie termică ce utilizează încălzitoare sau turbine.
În privința acestor două forme de energie solară, există o gamă largă de oportunități de inovare tehnică.

Iată câteva dintre cele mai recente tehnologii solare care au început să fie folosite în 2018 și vor continua și în 2019:

Concentrarea pe un design estetic
O barieră majoră pentru energia solară este faptul că un procent ridicat de proprietari de case consideră că panourile solare sunt o adiție inestetică. Din fericire, există soluții. Multe firme de design colaborează cu firmele care realizează panouri solare, pentru a le îmbunătăți din punct de vedere estetic și pentru a le oferi un aspect personalizat. Astfel, panourile solare se pot integra în estetica acoperișului fără a afecta eficiența sau producția acestora.

Drumuri cu energie solară
În 2018 a fost pavat drumul pentru testarea unor noi tehnologii fotovoltaice-drumurile solare.  Route 66, autostrada istorică interstatală a Americii, a fost aleasă ca locație de testare pentru tehnologia solară a drumurilor.

Bateriile solare: o adevarată inovație în domeniu
Acest concept a fost popular de mult timp, dar recent au început să se realizeze demersuri pentru a îl face posibil. Încă din 2016, aceste baterii solare au fost destul de scumpe, dar se așteaptă ca în viitor anumite inovații să schimbe această problemă. Cu siguranță, anul 2019 va fi unul prolific în ceea ce privește dezvoltarea energiei solare!

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare