Aerteknika

Tendinte verzi 2019 in domeniul HVAC

tendintele verzi echipamente HVAC 2019
vizualizari

Confortul nu ar trebui să fie disponibil doar la un cost exagerat pentru clienți și pentru mediul înconjurător. Dar așa a fost confortul creat de primele echipamente HVAC. Aparatele de aer condiționat și încălzitoarele foloseau  în trecut cantități masive de electricitate și  eliberau agenți frigorifici nocivi în atmosferă. Dar toate acestea s-au schimbat acum. Datorită programelor guvernamentale, cerințelor clienților și inovațiilor, industria HVAC își "curăță" procesul de fabricare.

3 tendințe verzi de urmărit în industria HVAC în 2019
Eficiența energetică este din ce în ce mai mult punctul de interes pentru companiile și clienții HVAC în zilele noastre. Cele mai recente și mai importante tehnologii HVAC ajută la recuperarea căldurii disipate, la prevenirea pierderilor de căldură și la cooptarea surselor regenerabile de energie, cum ar fi energia solară și geotermală. Aceste inovații compensează pierderile energetice generate de modelele anterioare ale echipamentelor HVAC.

Trendul 1: Automatizarea și controlul în clădirile comerciale

Încălzirea și răcirea reprezintă o mare cheltuială pentru companii, reprezentând 40% din consumul de energie electrică al clădirii. Datorită tehnologiilor care se bazează pe Internetul tuturor lucrurilor (IoT), tot mai accesibile, tot mai multe dintre acestea au trecut la automatizare. Abilitățile de detectare și monitorizare, controlul inteligent, vor continua să joace un rol important în 2019.
În automatizarea comercială, senzorii, dispozitivele de control și echipamentele conectate reglează sistemul HVAC al unei clădiri pe baza datelor monitorizate privind umiditatea, gradul de ocupare, temperatura, nivelurile de monoxid de carbon și ora din zi.

Trendul 2: Echipamente HVAC rezidențiale inteligente și intuitive

Controlul climatului interior consumă o bună parte din bugetele proprietarilor de case în fiecare lună, dar aceștia trebuie să se ocupe și de întreținerea preventivă a echipamentelor.
Tehnologiile HVAC inteligente pentru locuințe continuă să avanseze pentru a răspunde cerințelor crescânde ale clienților. Mulți proprietari de case utilizează termostate inteligente, care le permit oamenilor să-și controleze aparatele de aer condiționat și încălzitoarele utilizând o aplicație pe smartphone. Se așteaptă ca această piață să crească la nivel global cu 29,5% până în 2024, potrivit unui studiu globenewswire.com.
Dar există deja dispozitive mult mai inteligente disponibile: care pot oferi acces la distanță, care trimit alerte pe smartphone sau actualizări în timp real. Unele dispozitive pot deja detecta când răsare soarele și setează și reglează nivelul de iluminare în locuințe. Altele reglează temperatura în funcție de suprafața spațiului ocupat, de preferințele rezidenților și analizele furnizate de senzorii încorporați.

Trendul 3: Clădiri verzi

O altă tendință HVAC care va continua în 2019 sunt clădirile și construcțiile verzi.
Ce este o "clădire verde"? Este o clădire care a fost astfel planificată, proiectată, construită și pentru a cărei funcționare se iau în calcul câteva considerente principale: consumul de energie, utilizarea apei, calitatea mediului interior, selecția materialelor și efectele clădirii asupra mediului.
În timp ce clădirile verzi există deja de ceva timp, certificările precum Leadership in Energy & Environmental Design (LEED) sau BREEAM joacă un rol important în reglementarea acestei industrii prin certificare, inclusiv a sistemelor HVAC instalate în aceste clădiri.
Din nou, obiectivul este eficiența energetică.

Tendințele verzi înseamnă locuri de muncă verzi
Ce înseamnă aceste tendințe din domeniul HVAC? Mai multe oportunități de a avea locuri de muncă verzi.
Nu doar că tehnicienii HVAC se bucură de satisfacția de a-și ajuta clienții să trăiască în mod sănătos și confortabil în casele și sediile companiilor lor, ei se simt și bine în ceea ce privește impactul muncii lor asupra mediului.

Adauga Comentarii

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare