Aerteknika

TPA Horwath si Schoenherr lanseaza noua editie a raportului „Energia eoliana si alte surse regenerabile de energie in Romania

Energia eoliana si alte surse regenerabile de energie in Romania
vizualizari

TPA Horwath Romania si Schoenherr si Asociatii SCA anunta lansarea celei mai recente editii a raportului „Energia eoliana si alte surse regenerabile de energie in Romania”, analiza exhaustiva si actualizata a sectorului de energie eoliana din Romania. Raportul situeaza Romania pe locul 5 in Europa in ceea ce priveste capacitatea instalata in 2013, indicand o crestere de 36.5% a capacitatii de energie eoliana instalate in tara noastra fata de anul precedent.

Conform Consiliului Global pentru Energie Eoliana (CGEE), sectorul energiei eoliene si-a continuat expansiunea la nivel mondial in 2013, la un nivel mai redus insa fata de anul precedent. In Europa, Germania si Marea Britanie sunt lideri de piata. Romania, Portugalia, Polonia si Suedia sunt pietele emergente, care au adus o contributie semnificativa in 2013.

Romania a ocupat locul cinci in Europa in 2013, instaland 695 MW de noi capacitati si inregistrand astfel o capacitate cumulata de 2.599 MW la sfarsitul anului 2013, ceea ce reprezinta o crestere de 36, 48% fata de 2012.

Productia de electricitate generata in anul 2013 de turbinele eoliene a acoperit 8% din totalul consumului brut de energie din Romania. In anul 2014 se estimeaza ca acest procent va fi de aproximativ 9% din totalul consumului brut de electricitate, iar in 2015 de 10%, ca urmare a faptului ca centralele eoliene puse in functiune in 2014 vor functiona pe tot parcursul anului 2015.

La sfarsitul lunii octombrie 2014, totalul puterii instalate in Romania era de 2.967 MW. Pe ansamblu industria eoliana va incheia anul cu o putere instalata de circa 3.000 MW, marcand o crestere de circa 400 de MW fata de anul anterior.

Raportul „Energia eoliana si alte surse regenerabile de energie in Romania” reprezinta un instrument eficient de business intelligence pentru investitorii si analistii de profil, furnizand informatiile cheie despre sectorul energiei regenerabile din Romania, in contextul european si la nivel global, atat din perspectiva legala si fiscala, cat si din cea a cadrului operational. Editia 2014 a raportului prezinta cele mai recente cifre si indicatori de analiza a pietei energiei eoliene din Romania si include reperele de evaluare a altor surse de energie regenerabila: energie solara, hidro energie, biomasa, energie geotermala. Avand in vedere numeroasele modificari legislative introduse in 2014, aceasta editie a studiului pune accent pe descrierea contextului legislativ, precum si a surselor de finantare disponibile investitorilor si a obstacolelor si constrangerilor potentiale.

Prezentul raport reprezinta cea de a patra editie a unei analize anuale realizate de TPA Horwath Romania si Schoenherr si Asociatii SCA si publicate in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Energie Eoliana. 

Descarca raportul de aici
http://www.tpa-horwath.ro/sites/default/files/publications/downloads/download_wind_energy_report_romania_2014.pdf


TPA Horwath and Schoenherr si Asociatii have launched the 2014 edition of the “Wind Energy andOther Renewable Energy Sources in Romania” report
TPA Horwath Romania and Schoenherr si Asociatii SCA have launched the latest edition of their Wind Energy and Other Renewable Energy Sources in Romania report, the latest and most extensive analysis of the wind energy sector in Romania. The report places Romania fifth in Europe in terms of the amount of capacity installed in 2013, with a 36.5% increase in installed wind energy capacity over the previous year. 
According to the Global Wind Energy Council, the wind energy sector continued its expansion in 2013, albeit at a slower rate than for the previous year. In Europe, Germany and the UK were the market leaders, while Romania, Portugal, Poland and Sweden confirmed their status as emerging markets with another significant contribution in 2013. 
Romania ranked fifth in Europe in terms of new wind power capacity installed, with a contribution of 695 MW that brought its TOTAL capacity to 2599 MW by the end of 2013, representing a year-on-year growth of 36%.
The electricity generated by wind farms in 2013 covered 8% of total electricity consumption in Romania. This figure is likely to reach 9% by the end of 2014, rising further to 10% in 2015 on account of the fact that any wind farms commissioned in 2014 will operate throughout the whole of 2015.
At the end of October 2014 Romania had a total installed wind energy capacity of 2,967 MW. The Romanian wind industry will end the year with an overall installed capacity of 3,000 MW, an increase of 400 MW over the previous year. 
The Wind Energy and Other Renewable Energy Sources in Romania report is an efficient business intelligence tool for investors and analysts in the field. It provides key information on the renewables sector in Romania from a European and global perspective, while addressing both financial and legal issues, as well as the operational context.
The 2014 edition of the report contains the latest figures for the wind energy market and also includes an assessment of other renewable energy sources, such as solar, hydro, biomass and geothermal. In light of the many legislative changes introduced in 2014, this latest edition of the report provides a comprehensive overview of the regulatory environment, financing sources, investor challenges and business limitations on the Romanian market.
This is the fourth edition of this annual report by TPA Horwath Romania and Schoenherr si Asociatii and is published in partnership with the Romanian Wind Energy Association.

Wind Energy and other renewable sources in Romania 2014

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019