Un grup de studenti instaleaza panouri fotovoltaice intr-o tabara pentru copii cu afectiuni oncologice

73 vizualizari
 conferinta „Energy Always a Challenge”
Distribuie pe

Studentii sunt membri ai organizatiei EESTEC (Electrical Engineering STudent European assoCiation), o organizatie din Politehnica Bucuresti cu profil academic ce organizeaza anual conferinta „Energy Always a Challenge”. Evenimentul, la care vor participa atat studenti romani cat si straini, este dedicat familiarizarii tinerilor cu teme importante din domeniul energetic si se desfasoara in perioada 15-24 aprilie.

In cadrul evenimentului, circa 40 de studenti vor participa si la un workshop in care vor proiecta, cu ajutorul unor specialisti, un sistem de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru tabara de copii cu afectiuni oncologice, MagiCAMP, La final, pe 25 aprilie, acestia vor participa si la montarea instalatiei. Solutia, cu o putere instalata de 1 KW, va asigura consumul cu energie electrica al taberei pe perioada desfasurarii activitatilor cu copiii.

Echipamentele necesare, in valoare de aproximativ 4000 de euro, au fost obtinute de membrii EESTEC de la firmele care sustin evenimentul si, odata cu instalarea, vor fi donate asociatiei MagiCAMP.
MagiCAMP este o tabara gratuita pentru copiii cu afectiuni oncologice si si-a inceput activitatea in august 2014. Se afla in comuna Branesti, judetul Ialomita, este finantata exclusiv din donatii private si este organizata prin efortul mai multor voluntari, inclusiv medici specialisti. Printre initiatori se numara si personalitati precum Melania Medeleanu si Vlad Voiculescu.

EESTEC Bucuresti este o organizatie studenteasca cu o vechime de 11 ani in Universitatea Politehnica Bucuresti, iar conferinta „Energy Always a Challenge”, la care participa studenti de la facultati cu profil tehnic din mai multe tari europene, este la a V-a editie. Evenimentul are ca scop familiarizarea viitorilor ingineri cu domeniile in care urmeaza sa activeze, punandu-i in contact atat cu specialistii din piata care participa ca vorbitori, cat si cu aspecte cat mai practice ce tin de viitoarele lor meserii.

Este pentru prima data cand o solutie tehnica gandita de studenti in cadrul acestui tip de eveniment este si instalata in beneficiul unei cauze sociale. Planul studentilor de la EESTESC este ca pe viitor acest tip de parteneriat multiplu, in care companiile doneaza echipamente, studentii invata sa le implementeze gandind solutii dedicate, de care apoi beneficiaza parteneri din societatea civila care desfasoara activitati in folosul unor comunitati vulnerabile.

Companii partenere si Sponsori: 
• Parteneri principali: Enevo Group, Phoenix Contact, IBM, Alstom
• Sponsori: Schneider, Electrasol, Brioche Doree, Danone, Tymbark, Aqua Carpatica
• Parteneri academici: Gira, EY, Holcim, Universitatea Politehnica Bucuresti
• Parteneri media: Hipo, Leaders, RIUF, Successify, Gratuitor, Studentie.ro, RomaniaPozitiva.ro, Buzz Camp, Natur Energy, LSAC, AIESEC, SISC, Akcees, CCOC, Stiinta & Tehnica, MedicineTV, Radio Lynx, Calendar Evenimente, Revista Tehnica Instalatiilor si portalul de stiri www.instalnews.ro.

FLORENTINA TOTTH, PRESEDINTE SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SI REPUBLICA MOLDOVA 
“Am decis sa participam la organizarea unei noi editii a evenimentului „Energy, Always a Challenge” deoarece credem in potentialul acestui proiect si in rezultatele pe care le poate aduce o stransa colaborare intre mediul academic si companiile din piata. Pentru noi, reprezinta o motivatie deosebita sa ne implicam alaturi de acesti tineri pasionati si dedicati in dezvoltarea cadrului educational din domeniul energiei si in implementarea unor actiuni cu beneficii reale in randul comunitatii. Totodata, le multumim membrilor EESTEC ca ne ofera posibilitatea de a contribui la sprijinirea proiectului MagiCamp, care ne-a impresionat profund.”

ALINA CRISTEA - MANAGER DEZVOLTARE DURABILA, Holcim Romania
“Holcim Romania a introdus in premiera numeroase tehnologii inovatoare pe plan national, fiind unul dintre deschizatorii de drumuri in ceea ce priveşte „inverzirea” procesului de productie a cimentului. 
Conferinta Energy, Always a Challenge 5 ofera cu succes studentilor posibilitatea de a-si completa studiile cu practica mediului de business si apreciem derularea unui astfel de proiect in spatiul academic, proiect ce promite construirea unui viitor sustenabil in Romania. 
Ne bucuram ca avem posibilitatea sa impartasim studentilor - viitorii practicieni ai domeniului energetic - eforturile intreprinse de Holcim in Romania in domeniul cresterii eficientei energetice a fabricilor de ciment, precum si detalii specifice despre unul dintre proiectele inovatoare din acest domeniu: Recuperarea caldurii reziduale in fabricile de ciment si transformarea ei in energie electrica produsa fara ardere de combustibili fosili si fara emisii de gaze cu efect de sera.”

Daca evenimentul este de interes pentru dumneavoastra, si ne-am bucura sa fie pentru ca asa am avea o sansa in plus sa transformam aceasta premiera intr-un proiect de durata, va stam la dispozitie pentru orice informatii suplimentare. Persoana de contact: Alexandra Neacsu - coordonator „Energy, Always a Challenge V” (0748 105 281, alexandra.neacsu@eestec.ro)

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video