VELUX continuă eforturile de reducere a emisiilor de CO2 prin noi parteneriate cu companii cu obiective sustenabile precum cu Novelis, Hydro și BayWa

40 vizualizari
VELUX continuă eforturile de reducere a emisiilor de CO2
Distribuie pe

În cadrul unor noi acorduri de parteneriate, Grupul VELUX continuă să depună eforturi în vederea reducerii emisiilor din lanțul valoric și a decarbonizării operațiunilor proprii cu energie regenerabilă în următorii ani. Prin utilizarea aluminiului Hydro cu emisii reduse de carbon, emisiile de carbon per kilogram de aluminiu utilizat la fabricarea ferestrelor, rulourilor și roletelor VELUX vor fi reduse semnificativ. În plus, datorită parteneriatului cu Novelis, cel mai mare reciclator de aluminiu din lume, aluminiul utilizat pentru placarea ferestrelor de mansardă VELUX  va avea un conținut reciclat de aproximativ 70%. Pentru a-și alimenta operațiunile din Europa cu energie electrică ecologică până în 2024, Grupul VELUX a dezvoltat un parteneriat cu furnizorul de soluții de energie regenerabilă, BayWa r.e, care va construi două parcuri solare ce vor acoperi prima simbioză de centrale solare din Spania, integrând agricultura, biodiversitatea și comunitatea cu generarea de energie regenerabilă. 

Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, COP27, s-a desfășurat anul acesta în Egipt. VELUX a participat la conferință și a adus contribuții importante la obiectivele pe care aceasta și le propune, prezentând cele mai bune practici cu privire la modul în care sectorul construcțiilor poate contribui la Acordul de la Paris. 

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, ne aflăm în deceniul acțiunilor, epoca planificării și recalibrării producției  s-a încheiat, trebuie să facem schimbările acum, deoarece acțiunile noastre din anii următori vor determina viitorul nostru pe planetă. În ultimii ani, VELUX a căutat în mod activ soluții pentru ca întregul său lanț să fie sustenabil și pentru a-și reduce amprenta de carbon. Rezultatele arată clar că marile companii trebuie să ia măsuri în interesul schimbării atitudinii și criteriilor partenerilor lor în ceea ce privește sustenabilitatea. VELUX s-a angajat să reducă emisiile de CO2 nu numai în ceea ce privește produsele sale, ci și în lanțul valoric al companiei, deoarece VELUX produce doar 6% din amprenta de carbon a produselor sale, în timp ce 94% din aceasta provine de la furnizorii săi. Pentru a face o diferență reală, planurile de sustenabilitate trebuie să se adreseze întregului lanț – acesta fiind modul în care VELUX încearcă să facă diferența în poziția sa de companie multinațională.   

Creșterea conținutului reciclat din aluminiu de circa 30% 

Parteneriatul multianual dintre Novelis și VELUX are ca obiectiv atingerea unui nivel de emisii de carbon sub 4 kg pe kilogram de aluminiu laminat furnizat până la sfârșitul anului 2024, ceea ce reprezintă cu mult sub jumătate din amprenta medie de carbon a aluminiului primar utilizat în Europa. De asemenea, cei doi parteneri urmăresc reduceri suplimentare ale emisiilor de carbon până în 2030. Astfel, aluminiul va avea un conținut reciclat de aproximativ 70%, ceea ce reprezintă o creștere de circa 30% față de ceea ce Novelis furnizează în prezent către VELUX. Reciclarea aluminiului necesită doar 5% din energie și are ca rezultat reducerea cu până la 95% a emisiilor de carbon față de producția de aluminiu primar. 

Parteneriatul dintre Hydro, companie lider în domeniul aluminiului, și VELUX are ca obiectiv atingerea unui nivel de sub 2 kg de carbon emis pe kilogram de aluminiu până în 2030, ceea ce reprezintă mai puțin de o cincime din media europeană de 11,3 kg. Acest obiectiv ambițios include întregul lanț valoric al aluminiului și se bazează pe media tuturor componentelor prelucrate din aluminiu pe care Hydro le livrează către VELUX. Până la finalul anului 2022, VELUX se așteaptă ca parteneriatul să aibă ca rezultat o reducere de 15.000 – 20.000 de tone de carbon. Prin utilizarea produselor cu emisii reduse de carbon, precum Hydro REDUXA® și Hydro CIRCAL®, se vor reduce emisiile de carbon per kilogram de aluminiu utilizat la fabricarea ferestrelor de mansardă VELUX, a ferestrelor pentru acoperiș terasă și a accesoriilor (rulouri și rolete exterioare). 
Hydro REDUXA® este produs folosind surse de energie regenerabilă din apă, vânt și soare, precum și o tehnologie de electroliză hipereficientă. Hydro CIRCAL® este, de asemenea, fabricat folosind energie electrică din surse regenerabile și, în plus, este fabricat din minimum 75% deșeuri reciclate de aluminiu. Hydro REDUXA® și Hydro CIRCAL® emit 4 kg, respectiv 2,3 kg de CO2 pe kilogram de aluminiu. 

Două parcuri solare vor alimenta operațiunile VELUX din Europa cu energie electrică ecologică

În plus, față de aceste parteneriate, Grupul VELUX a comisionat compania BayWa r.e. cu construirea a două parcuri solare pentru alimentarea operațiunilor europene cu energie electrică ecologică până în 2024. Așa cum a fost anunțat la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice, COP27, în Egipt, aceste parcuri vor reprezenta prima simbioză de centrale solare din Spania, integrând agricultura, biodiversitatea și comunitatea cu generarea de energie regenerabilă.
Conectate la rețea în 2023 și 2024, cele două centrale vor genera 167 GWh de energie electrică regenerabilă în fiecare an pentru VELUX, echivalentul consumului de energie electrică a aproximativ 45.000 de locuințe din Europa. 80% din totalul de energie electrică generată de centrale va fi produsă datorită contractelor bilaterale de achiziție a energiei electrice (PPAs) încheiate cu VELUX. Noile contracte de achiziție vor reduce amprenta de carbon a VELUX cu aproximativ 40.000 tone de CO2, generate anual de operațiunile și activitățile din Europa ale companiei. Totodată, energia electrică generată va acoperi 100% din operațiunile europene ale Grupului VELUX și până la 90% din consumul global.  
În conformitate cu obiectivele COP27, contractul bilateral de achiziție a energiei electrice este un concept de pionierat al simbiozei centralelor solare, care integrează producția de energie solară cu natura și comunitatea pentru beneficii reciproce. Combaterea schimbărilor climatice este un obiectiv comun al întregii omeniri, iar VELUX consideră că este în interesul tuturor să avem cele mai bune rezultate în ceea ce privește sursele de energie regenerabilă. Parcurile solare sunt amplasate în Spania pentru cele mai bune rezultate, dar avantajele vor fi globale. 
Acordurile de parteneriat sunt esențiale pentru obiectivul Grupului VELUX de reducere a emisiilor de tip 1 și 2, tot până în 2030. 

„În cadrul VELUX, ne-am luat angajamentul de a lupta împotriva schimbărilor climatice și, totodată, să fim un exemplu de leadership sustenabil. Prin aceste parteneriate, ne apropiem din ce în ce mai mult de obiectivul nostru de reducere a emisiilor generate de operațiunile noastre. Vom continua să depunem toate eforturile necesare, împreună cu partenerii noștri din lanțul valoric, și suntem convinși că împreună vom atinge acest obiectiv ambițios până în 2030”, a declarat Noemi Ritea, Director de Piața VELUX România, Ungaria și Moldova. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video