VERBUND va furniza pentru Automobile Dacia electricitate și certificate verzi

129 vizualizari
VERBUND
Distribuie pe

VERBUND furnizează pentru Automobile Dacia S.A. electricitate și certificate verzi de la centralele eoliene din România

Cooperarea dintre VERBUND, cea mai mare companie de electricitate din Austria, și filiala Renault, Automobile Dacia S.A., a început la data de 1 iulie 2019. VERBUND va furniza energie eoliană de la parcul eolian din Casimcea, România, reprezentând 344 GWh și 149.000 certificate verzi. Tranzacția a fost încheiată în contextul parteneriatului strategic dintre VERBUND și Axpo Energy Romania.

Compania Automobile Dacia S.A., filială a Grupului Renault, cu sediul la Mioveni si puncte de lucru in judetul Arges (Oarja, Pitești, Merișani, Contești, Ștefănești), in Titu si Bucuresti.  Compania are peste 14.000 de angajați, Automobile Dacia S.A. fiind cel mai mare angajator din industria română, realizând pentru prima dată o cifră de afaceri de 5,3 miliarde de euro în 2018 (+6.8% fata de 2017).
Verbund firnizeaza energie regenerabila pentru Dacia
VERBUND, cea mai mare companie de electricitate din Austria și unul dintre cei mai importanți producători de hidroenergie din Europa, exploatează unul dintre cele mai mari parcuri eoliene pe uscat din Europa, la Casimcea, lângă coasta română a Mării Negre, cu 88 turbine eoliene și cu o capacitate totală instalată de 226 MW. În anul 2017, VERBUND a început să furnizeze clienților finali din România, din segmentul industrial, prin intermediul parteneriatului strategic cu Axpo Energy Romania. Axpo este unul dintre precursori în ceea ce privește comercializarea energiilor din surse regenerabile în Europa și s-a specializat în activitatea legată de Contractele de cumpărare de energie electrică (CCEE), inclusiv CCEE pentru companii mari energo-intensive din întreaga Europă.

Din iulie 2019, Automobile Dacia S.A. va trece la energia electrică din surse regenerabile, furnizată de VERBUND, pentru producția acesteia de automobile și componente: În primul an al cooperării, cele două companii au convenit cu privire la un volum al livrărilor de 344 GWh sau 149.000 de certificate verzi de la centralele eoliene VERBUND din Casimcea.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video