3 tendinte HVAC de urmarit in 2019

92 vizualizari
tendinte HVAC
Distribuie pe

Este interesant că oamenii sunt adesea cei mai conștienți de tendințele și schimbările tehnologiilor în care sunt angajați în mod activ. De la an la an, știm ce este diferit în ceea ce privește sistemele pe care le folosim cel mai adesea - telefoanele, produsele software, mașinile.
Dar nu dăm aceeași atenție schimbărilor din tehnologiile pe care le folosim mai pasiv. De la un an la altul, aerul condiționat și căldura continuă să ofere confort casei. S-ar putea să avem nevoie de întreținere sau să instalăm un nou sistem, dar în general, nu prea multe schimbări. Corect?
Ei bine, s-ar putea să fii surprins - progresele tehnologice nu se limitează la cel mai nou model iPhone. Sistemele de infrastructură sunt, de asemenea, modernizate. Și progresele în încălzire și aer sunt, fără îndoială, mult mai importante decât noile caracteristici ale telefonului.
Progresele din  domeniulHVAC sunt destul de interesante. Aceste schimbări au potențialul de a reduce consumul de energie, de a eficientiza costurile de încălzire și răcire și de a face casele mai inteligente și mai confortabile.

Iată 3 tendinţe HVAC pe care trebuie să le aveţi în vedere în 2019:

1. Termostate inteligente

Tehnologia inteligentă pentru locuinţe cunoaște o creștere fără precedent.  Aceasta nu se va opri în 2019, deoarece termostatele inteligente continuă să obțină o preponderență.
Honeywell, de exemplu,  a lansat un termostat inteligent numit Resideo T9. Compania a produs anterior modele inteligente, dar noul sistem include un senzor de cameră conceput pentru a detecta umiditatea, temperatura și mișcarea, permițând un control personalizat și mai automatizat asupra mediilor interioare. În plus, este echipat pentru integrarea ușoară cu Google Home și Alexa.
În timp ce aceste capacități nu sunt noi în domeniu, ele reprezintă un mare pas înainte pentru o companie stabilă, care este bine cunoscută pentru calitatea sa. Este dovada că în 2019 va continua această tendință importantă a HVAC.

2. Agenți frigorifici noi

Termostatele inteligente reprezintă ceea ce reprezintă probabil cea mai cunoscută evoluție în domeniul HVAC (cel puțin de către consumatori). Dar, la fel de importante sunt și modificările aduse tehnologiilor care stau la bază, care facilitează funcționarea sistemului HVAC - cum ar fi noile tipuri de agenți  frigorifici.

Fără agent frigorific, aerul condiționat nu ar fi posibil. Agentul frigorific este compusul care absoarbe căldura din mediul înconjurător, reducând temperatura aerului care a trecut peste el. În mod tradițional, totuși, crearea unui compus eficient de agent frigorific nu a fost posibilă fără utilizarea unor componente periculoase pentru mediul înconjurător, cum ar fi clorofluorocarburile (CFC) și hidroclorofluorocarburile. Ambele au dovedit că contribuie la distrugerea stratului de ozon și agravează efectul de seră.
Cel mai recent agent frigorific standard a fost R410A, care nu are CFC-uri, dar a fost dovedit că încă provocă daune mediului.

Cu toate acestea, se înregistrează progrese față de agenții frigorifici care sunt atât eficienți, cât și ecologici. Carrier a anunțat recent o tranziție planificată la R-454B, un compus care ar trebui să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 78%, îmbunătățind în același timp eficiența energetică. Se așteaptă ca alte branduri să urmeze exemplul, știința continuând să progreseze în 2019.
În general, acest lucru ar trebui să fie un lucru bun. Dar, dintr-o perspectivă a consumatorilor, aceasta va însemna, de asemenea, că costul agenților frigorifici anteriori va crește odată cu eliminarea lor din producție. Deci, pe măsură ce considerați noi sisteme în acest an, luați în considerare și impactul asupra viitorului.

3. Tehnologia inverter

În cele din urmă, progresele înregistrate la o altă componentă HVAC promit să devină mai răspândite în 2019: tehnologia inverter.
Un aparat de aer condiționat dotat cu tehnologie inverter va regla temperatura dintr-o cameră fără a mai fi necesară oprirea și repornirea constantă a compresorului. În schimb, viteza de funcționare a compresorului va fi ajustată de senzori constant, în funcție de necesități și de setările tale. Cu alte cuvinte, compresorul pornește la capacitate maximă și funcționează în aceste condiții până când temperatura ambientală ajunge la valoarea setata de utilizator. În acest moment, viteza compresorului va fi redusă în mod automat. Dacă temperatura din încăpere va crește din nou, această schimbare va fi detectată de senzori, care vor mări din nou viteza de funcționare a compresorului, fără a fi necesară o repornire a acestuia.

Rezultatul pe termen lung este economisirea substanțială a energiei, deoarece capacitatea este ajustată la ceea ce este necesar. Datorită tehnologiei inverter, care reduce viteza compresorului când temperatura atinge un nivel optim, aparatele de aer condiționat de ultimă generație ajung la un consum foarte mic de curent.

În prezent, tehnologia inverter este cea mai răspândită la modelele de vârf. Dar, în 2019 (și mai departe), va începe probabil să fie înglobată și în modele standard.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video